Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mr. Wolf Dobře, že jsi to zkusil! Chápu, že odmítnutí není příjemné, ale zkus se za to spíš pochválit, byl to pozitivní krok. Alespoň víš, na čem jsi a nemusíš si vyčítat, že jsi to nezkusil. Ber to tak, že v minulosti jsi taky odmítnul ty jí, asi jí to taky nebylo extra příjemné. A teď jsi jí zlepšil náladu, takže jsi udělal něco hezkého ![]()
V tvém případě je každý takový pokus úspěch, takhle to ber - pragmaticky…a nerochni se v sebelítosti.
@Katalpaz píše: Více
Ahoj. Děkuji za milý komentář
. Tak určitě jsem moc rád, že jsem to zkusil. To jako neříkám, že ne. Jinak v minulosti jsem to samozřejmě taky zkoušel, ale nikdy to nevedlo ke kýženému cíli. Byť s nějakým hnusným odmítnutím jsem se nikdy nesetkal. A to ani zde, protože mě odmítla opravdu hezky. Proto ani nemohu říct, že by to odmítnutí pro mě bylo nepříjemné.
Spíš je to taková naštvanost na sebe, protože kdybych se třeba odhodlal dříve, mohlo to vyjít. Dále je to takový ten pocit, že „zase nic“, a že jsem prostě takový jelito, že si nedokážu normálně najít ženskou
. Ale fakt to asi opravdu moc prožívám no.
@Mr. Wolf píše: Více
Je Ti 35,to jsi mladý a to je Tvoje deviza!!Máš cas. Zacni randit na seznamkach a sportovat, a ono to přijde. Urcite. Vylepsi vzhled. Zajdi si koupit nějake hezké obleceni-vsude toho je mraky a nechat se ostříhat Barberem a uvidíš, jak te budou ženský strašné chtít😁Pak si vybereš nejlepší😉
Sourozence, je skvělé, že se staráš(někdo to ocení)zkus dat zatim do denního stacionáře. I jeho to obohati…Vše bylo tady už řečeno, tak bez ![]()
@Zuzks píše: Více
Ahoj. Se vzhledem se určitě něco udělat dá. S tím časem, tady přiznám, že se trochu děsím, protože čas běží hrozně rychle a bojím se hlavně, že to mládí úplně promrhám a ve stáří mi to pak bude líto. Jenže co má člověk dělat, když to prostě nešlo?
Nejhorší je, že už jsem takovou změnu (hubnutí, fyzická kondice) v minulosti udělal dvakrát a stejně mi to partnerku nepřineslo.
Dnes jsem byl nakupovat v supermarketu a viděl takovýho docela tlustýho kluka s pěknou holkou, jak nakupují a vodí se ta ruce. Okamžitě jsem zase byl v depresi ![]()
S psychologem jsem skončil, protože už to byl asi desátý, u kterého jsem byl a aby člověk někomu dal 1500 Kč za 50 minut a slyšel od něj během terapie asi tři věty v tom smyslu, že jsem vlastně na dobré cestě, a že je to fajn, tak to opravdu ne. Byl jsem už u tolika psychologů a výsledek nulový ![]()
Prášky od psychiatra zatím užívám, ale nevím. Pořád to ještě není ani týden a zatím mám teda stále sebevražedné myšlenky.
Problém je, že já jsem opravdu hrozně uzavřený, přecitlivělý a mám svůj vlastní svět. Fakt je to nejspíš autismus, jak vyšitý a je otázka, jestli se s tímhle dá opravdu nějaký vztah navázat.
Za mne ti řeknu jediné… chybí ti sebevědomí a jistá oráchlost… jinak jsi strašně fajn… ale tímhle ty lidi od sebe odeženeš… spíš bych zkusila být tebou najít nějaký koučing klidně skupinový, kdy si budete trénovat komunikační styl pomocí scének a vtipných situaci a pak to i ideálně zkoušet na veřejnosti… v partě lidí to bude zábava a nabereš sebevědomí… a to ti píšu na základě našeho osobního setkání
@Anonymní píše: Více
Ahoj. Jo moc díky za osobní setkání, které bylo fajn. No teď po těch lécích je to lepší s energií i sebevědomím, akorát je beru teprve od pondělka tak to je ještě krátce, ale změnu pozoruji. Taky budu pokračovat ve cvičení, ale teď jsem nemohl, protože jsem chytil nějakou chřipku.
Jo. Nějaká ta skupinovka zní fajn. Nebo prostě nějaký kurz na posílení sociálních dovedností. Terapeutů mám už plné zuby. Člověk vyplázne spostu peněz za to, aby nějaký strejda s notýskem řekl 3 věty ![]()
Nejspíš budu muset léky užívat do konce života, ale to mi nevadí. Ty moje problémy jsou totiž součástí mojí vrozené povahy a podle mě jsou jen těžko odstranitelné terapeuticky.
Ženy neřeší vzhled ani povahu. ( Ty krásné ) Ale výši bankovního konta. Pokud vidíš burtika s hezkou holkou tak mi věř, že na ni nemáš
sotva poletis 4× ročně na dovolenou atd
holý fakt. Takže musíš vzít obyčejnou holku, třeba malinko pri těle a ta už bude řešit tvoji povahu ![]()
Ber to takto s nadhledem a budeš ok. Ženám, ten hezkým, jde hlavně o to aby mohli minimálně 2× ročně na dovolenou, kterou neplatí a aby měl muž vlastní bydlení ![]()
A psychologové jsou úplně zbyteční lidé, kteří využívají slabost druhého pro vlastní obohacení. Něco jako youtuberi pro děti ![]()
To co ti řekne on ti řeknu ta 500 na hodinu a ještě lépe
motivační kouč atd. Fakt kdo tohle potřebuje by raději neměl mít volební právo
@Justin Case jsi úplně vedle, on není zrovna z low costu… jediné co mu chybí, je sebevědomí a oráchlost… zaplatit si nánu je snadný… ale to asi jako inteligentní člověk nepotřebuje…
Léky vůbec nevadí, bere je dneska spousta lidí. A ta skupinovka zní super, myslím, že to je přesně to co potřebuješ. Potřebuješ prostě nějakou partou lidi nakopnout a nabrat zkušenosti
Kdysi jsem travila v ramci jednoho 2mesicniho pobytu v Anglii cas ve skupine kde byl kluk jako se popisujes. Silnejsi a takovy mimo kolektiv. Ja teda nejsem nejaky extrovert ale tento kluk se vylozene stranil, vubec se nesmal, nechtel byt na zadnych fotkach. Vedela jsem o nem jen ze hraje hry a ze diky tomu je hodne dobry v anglictine. Rikam si jak asi zije ted a jestli to nejsi ty ![]()
Ten bratr s tebou bydli nebo mu jen vypomahas a zijete zvlast?
@eva.pass píše: Více
Ahoj. Ne já to určitě nejsem. V Anglii jsem byl, ale na služební cestě a ta netrvala 2 měsíce
. Bohužel ale přesně popisuješ, jaký jsem byl na střední. To jsem jen hrál hry, stranil se ostatních, neusmíval se a taky jsem nechtěl být na třídních fotkách. Myslel jsem si, že mě neberou, ale nebyla to pravda
. Podle mě je fakt jasné, že jsem na spektru. I takové moje divné zájmy v dětství.
Brácha se mnou bydlí no a kvůli nezodpovědnosti rodičů jsme vůbec rádi, že máme střechu nad hlavou. Není zase na to tak extrémně špatně, protože během dne, kdy jsem v práci se obstará, ale nějaká zátěž to pro mě samozřejmě je. Nemůžu ho nechat třeba přes noc, musím mu pravidelně připravovat léky, prát mu, vařit a uklízet po něm no. Taky musím leccos skousnout.
Mě ale strašně chybí pohlazení, mazlení a fyzické propojení s jiným člověkem
, jenže takhle se opravdu těžko s někým seznámím a ani se nedivím, že jsem skončil takhle. No někdy si říkám buď zticha a buď rád, co máš, protože jsou na tom lidé taky o mnoho hůř.
@Mr. Wolf a pecovatelku by mit nemohl? I na takove mensi veci se daji domluvit. Kdyby sis nekoho nasel, jak by to bylo s brachou, bydleli byste spolecne vsichni?
Je hodne lidi, co jsou nejakym zpusobem jini nebo maji jine zaliby - nehraji ty tve hry i nejake holky? Vzdy si nejvic budes rozumet asi s temi kdo maji stejne zajmy nebo jsou v necem podobni, nebo maji stejny cil (napr.to zhubnuti)
@eva.pass píše: Více
Tak asi mohl, ale fakt nevím, jak to udělat. No kdybych měl partnerku, tak bych to snad nějak udělal.
Jo. Holka, která taky má ráda hry by se mi líbila, ale kde vzít nebo kde vzít a nekrást
. Jenže já fakt nikam nechodím a v minulosti (střední, VŠ) mě i lidi někam zvali, ale já se tomu vyhýbal a vymlouval se. Zčásti to byla pohodlnost a zčásti myšlenka, že bych nebyl dobrý společník
. Taky si pamatuju, že spolužačky na střední o mě vtipkovali (v dobrém), ale já jim říkal, že by mě stejně žádná nechtěla.
Vím, že pak po střední jsme měli i více srazů a já tam u baru viděl nějaké kluky, jak se baví s holkama a říkal si, že absolutně nemám šanci si někoho najít, protože oni jsou hezčí, zkušenější, zábavnější a vyšší. Postupem času se mi nalezení partnerky jevilo jako absolutní scifi a představa vztahu, jako něco pro mě absolutně nedosažitelného
.
Někdy si říkám, kdyby mi tak mohli u doktora něco píchnout a já bych na všechno zapomněl a zbavil se té touhy mít partnerku ![]()
Omlouvám se za delší příspěvek, ale potřeboval jsem se vypsat.