Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Protože on je to jediné co mám, obětovala jsem všechno jen kvůli němu… své vlastní kamarády tady nemám, všichni jsou jeho a pokud se s ním rozejdu, nevím co budu dělat… navíc je to úžasný přítel, když nepije…vaří mi, všechno co si řeknu pro mě udělá, neuvěřitělně si s ním rozumím když nepije… ale když je ožralý, je to člověk kterého nenávidím
Nebuď s ním. Je plno lepších.
Miluješ ho, nebo se bojíš rozchodu, být sama… ![]()
Nemáte děti, nejste manželé… Běž od něj, než se něco takového přihodí a už to nebude tak jednoduché.
Představ si, že ty děti máte a ony by se toho všeho taky účastnily (ne, nezmění se kvůli nim).
Co budeš dělat? No, třeba se postavíš na vlastní nohy a začneš o sobě a svém životě rozhodovat sama.
To si říkám taky, už několik týdnů sbírám odvahu se s ním rozejít, jenže jsem na to asi moc měkká ![]()
No já jsem do ted furt naivně doufala, že se změní kvůli mě… včera dokonce když jsem chtěla jít za ním do té hospody se s kamarádkou podívat mi po jeho kamarádovi vzkázal, at tam ani nechodím, že on jede pařit… je to takový debil!!! já bych pro něj i dýchala..
Tak nekňourej, lítej za ním, voz ho z hospůdek.
Už se ti počůral do postele třeba? Mňamka.
Seber síly.
Není to jednoduché… Napiš si třeba seznam pro a proti. Stojí ti to uvařené jídlo od něj za to?
Měla jsem něco podobného, i v podobném věku. A taky jsem nějak neměla koule to ukončit. Naštěstí jsem potkala někoho jiného, takže jsem jen přesedlala do jiného vztahu, to asi nebylo tak náročné, jako to jen ukončit a být sama. Ale stejně by k tomu došlo.
Je ti 19, zivot mas pred sebou, proc si ho nicit? Kamarady si najdes…a urcite i chlapa, ktery bude taky hodny a navic se nebude pravidelne opijet, spat s kdekym a ublizovat ti. Pokud mu z nejakeho duvodu chces jeste dat sanci, tak mu dej ultimatum - alkohol nebo ty. Sama uvidis, co si vybere, jestli bude mit opravdovou snahu, nebo jen prazdne kecy.
Já se toho strašně bojím, co budu dělat… nevím jestli je v tom ještě vůbec láska, nebo jen to, že se bojím, že zůstanu sama a ho uvidím s nějakou jinou.. to bych asi nepřežila…všichni mi radí at se s ním rozejít, dokonce i jeho kamarádi, jeho mamka mi řekla, že je hnup… jeho otec je alkoholik, takže vzor má… a kvůli mě se on už nezmění
Několikrát jsem se o ultimátum snažila, vždycky mi řekl, že už pít nebude, vydrželo mu to do pátku… jednou jsem si ho i nahrávala, jak mi hnusně nadává ožralý a ráno mu to pustila, něchtěl to ani slyšet… strašně se styděl, ale ani to mu nepomohlo ![]()
Tak není na co čekat. Zvládneš to! Za půl roku se budeš tlouct do hlavy, proč jsi čekala tak dlouho ![]()
První týdny asi nic moc, ale pak se vzpamatuješ a bude mnohem lépe, než teď ![]()
@Anonymní píše:
Několikrát jsem se o ultimátum snažila, vždycky mi řekl, že už pít nebude, vydrželo mu to do pátku… jednou jsem si ho i nahrávala, jak mi hnusně nadává ožralý a ráno mu to pustila, něchtěl to ani slyšet… strašně se styděl, ale ani to mu nepomohlo
No vidis, zjevne mu je alkohol prednejsi nez ty…to si rekni, az budes zase vahat
Není lepší rady než vys*er se na něj teď hned, žádný ještě jedna šance, žádný sliby, ale teď! Jsi mladinká, všechno máš před sebou, nezahazuj se, prosím, s někým takovým
@Anonymní píše:
Několikrát jsem se o ultimátum snažila, vždycky mi řekl, že už pít nebude, vydrželo mu to do pátku… jednou jsem si ho i nahrávala, jak mi hnusně nadává ožralý a ráno mu to pustila, něchtěl to ani slyšet… strašně se styděl, ale ani to mu nepomohlo
A proč by se měl měnit? Jsi s ním, jezdíš pro něj, vozíš mu mobil, odpouštíš nevěry… co by měl z toho, kdyby přestal chlastat?
Ahoj holky, potřebuju poradit
je mi 19, mému přiteli 22, jsme spolu 3 roky a poslední dobou strašně pije, dřív si dal taky, ale tak jednou za měsíc-dva, to jsem chápala, protože řekl, že se potřeboval odreagovat…to přece někdy potřebuje každý.. ale ted během prázdnin svým pitím úplně zničil celý náš vztah, pije každy víkend celé prázdniny (jestli jeden víkend vynechal tak je to moc…), je to ten nejúžasnější kluk, když není opilý, modré z nebe by mi snesl ale když je, je to jen ožralý idiot…každý pátek si společně chodíme sednout k nám do hospody za přáteli, já moc nepiju, přítel začne pivama a pak s kamarády začnou rumy… to už je napitý…já pak odejdu většinou domů s tím, že on si jde domů lehnout, ráno když mu např. kolem 10 volám mi to vezme, totálně ožralý s tím, že je někde na nonstopu, at pro něj přijedu…pak se s toho vyspí, já jsem samozřejmě naštvaná, protože mi lže, vždycky slibuje jak nijak nepůjde a každý víkend jezdí!!! Ted tenhle víkend jsme byli v pátek zase v hospodě, kde se ožral tak, že nemohl ani chodit, tak jsem ho odvedla domů s tím, že jde spát…ráno v 7 ráno telefon, že je na nonstopu…stratil mobil, neměl peníze, ani klíčky… celý den jsme ho s kamarády hledali, protože na tom nonstopu usnul a nakonec ho museli vyhodit…v 5 hodin se probral a první co ho zajímalo bylo kde má mobil a kam se půjde spravit, volal si na svůj mobil a měla jsem ho já, protože mi ho dal kamarád…nezajímalo ho, že by se třeba ozval mě a řekl mi, že je v pořádku… šel zase do hospody, já jsem mu donesla mobil a odešla, místo promin seděl v hospodě a ožral se, včera asi o půlnoci jel s kamarádem na diskotéku, je 11 hodin a do ted o něm nic nevím…
jsem už úplně psychicky na dně, v noci nespím, budím se s nočníma můrama… už mě totiž 2× opilý podvedl, to jsme si ale vyříkali a šli jsme dál, já jsem taky totiž nebyla dřív svatá…bojím se co tam dělá, vím jak vypadá, když je napitý, hladí cizí holku po vlasech a myslí si, že jsem to já… na mě je hnusný když pije, posílá mě do prdele, párkrát mi i lištil, vždycky střízlivý vykládá že jedinou jeho prioritou jsem já…za celé prázdniny jsme nikde spolu nebyli, na výlet, na víkend, ikdyž já chci furt… on radši celý víkend pije a všechny peníze propije.. nevím už co mám dělat
strašně ho miluju a nedokážu si představit život bez něj, ale takhle to dál nejde… a jeho první reakce? normálně jsem se ožral, jestli se ti nelíbí tak semnou nebud… až vystřízlivý tak se sice omlouvá, že už nikdy pít nebude, ale vydrží mu to do dalšího víkendu…
jsem už úplně psychicky v prd***