Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kobliha51 píše:
Neříká to náhodou tatínek? Tatínkové si často myslí, že mimina jsou na klíček a když náhodou na klíček nereagují, tak jsou prostě rozmazlené. Tak jak to je?
Je pravda že se to tatínkovi nelíbí a bojí se, že bude jednou rozmalená.. Ale ukažte mi ženskou co vidí plakat své dítě a nechalo by ho jen tak plakat..Myslím, že málokterá…
@avm3
no právě.. v kontrastu s ostaními, které tu pláčou, jsou na konci sil, pátrají proč mimi brečí, jakou má stolici, jestli dost saje, jestli je normální že usne jen v kočárku.. od kapek přes manduky po plašení s nemocí.. prostě nervy.. jsem si říkala jestli je tohle vtip?
@3HE píše:
Já jsem si právě z toho důvodu pořídila kibi nosítko… mám nedonošeného… a chce se pořád nosi a je klidný jen u mne
Ano, před týdnem jsme si pořídili nosítko, jak často nosíš malé v něm.. Já jí v nosítku nosím, ale nechci to přehánět, je v něm vždy tak pokrouceňoučká…XD Aby neměla něco pak s páteří…
@kroulikova.k píše:
Je pravda že se to tatínkovi nelíbí a bojí se, že bude jednou rozmalená.. Ale ukažte mi ženskou co vidí plakat své dítě a nechalo by ho jen tak plakat..Myslím, že málokterá…
Já… ale až v roce
Opravdu si pořiď šátek, je to úžasná věc a četla jsem nějaký průzkum nebo jak to nazvat a nošené děti tam byly označované za později samostatnější a šikovnější. A je pěkně, tak můžeš ven, nemusíš řešit vrstvy oblečení a tak. A jak spí v kočárku a tak?
@kroulikova.k píše:
Ano, před týdnem jsme si pořídili nosítko, jak často nosíš malé v něm.. Já jí v nosítku nosím, ale nechci to přehánět, je v něm vždy tak pokrouceňoučká…XD Aby neměla něco pak s páteří…
V nosítku může být dlouho, pokud mu to vyhovuje, jen musíš hlídat aby mělo páteř do C a nožičky do M
@kroulikova.k a jaké máš nosítko? Klokanky typu Babybjorn a podobná visítka, kde dítě visí za rozkrok jsou rozhodně nevhodná! Nosítko musí být ergonomické, kde má miminko podsazený zadeček a kulatá záda, jinak se mu ničí páteř. Zvlášť u miminek, která vyžadují blízkost a nosí se x hodin denně.
@kjhui píše:
@avm3
no právě.. v kontrastu s ostaními, které tu pláčou, jsou na konci sil, pátrají proč mimi brečí, jakou má stolici, jestli dost saje, jestli je normální že usne jen v kočárku.. od kapek přes manduky po plašení s nemocí.. prostě nervy.. jsem si říkala jestli je tohle vtip?
Tak vzhledem k tomu, že je paní nováček a že prosba zní dost nešťastně jsem to brala vážně…
@kroulikova.k Pokud jsem potřeobovala na záchod, tak těch pár minut to beze mě musel vydržet, i když se mu to nelíbilo a třeba i plakal. Jinak jsem se řídila tím, co on potřeboval. Myslím, že právě v tomhle je matřeství zcela nepřenosotelná zkušenost. Na tu opravdu v podstatě 100% závislost dítěte na matce 24 hodin denně v prvních měsících života se prostě nedá nijak připravit. Myslím, že dokud to skutečně neneastana, tak si to nikdo neumí představit.
@kroulikova.k píše:
pokud máš ergonomické nosítko, tak s páteří nic mít nebude, hlavně se vyhnout klokance apod. nesmyslům, kde dítě visí za rozkrok…my máme manducu a super ![]()
Já prvního půl roku nedala dítě z náruče, nosila jsem v šátku, pak v Bondolinu a jak začal syn lézt sám tak z něho bylo neohrožené batole
První půlrok dítě potřebuje těsný fyzický kontakt s matkou, to je prostě příroda ![]()
@kroulikova.k píše:
Jestli má podsazenou pánev a kolena výš jak prdýlku, tak je to OK. Já druhou nosila celé šestinedělí denodenně a zdá se OK
Ale pro takhle malé dítě by byl šítek asi lepší…
@kroulikova.k píše:
Děkuji za odpovědi… Je to moje první dítě a nechci dělat nic špatně.. Setkala jsem se s tím, že některé maminky ty děti nechali vyvztekat, ale já nemám to srdce jí slyšet plakat a vždy jí vemu do náručí.![]()
![]()
![]()
![]()
tohle bych nikdy neudělala ani většímu dítěti… člověk je jediný druh (nejchytřejší), který své mládě od sebe od porodu odstrkuje - spát mimo maminku, nechat vyřvat.. dítě pak rezignuje a začne vznikat první frustrace.
Nosítko musí být buď ŠÁTEK nebo ERGONOMICKÉ… viz. nosenideti.cz
http://www.nosenideti.cz/…-se-sponami/
@avm3 píše:
Já… ale až v roceOpravdu si pořiď šátek, je to úžasná věc a četla jsem nějaký průzkum nebo jak to nazvat a nošené děti tam byly označované za později samostatnější a šikovnější. A je pěkně, tak můžeš ven, nemusíš řešit vrstvy oblečení a tak. A jak spí v kočárku a tak?
Jelikož začalo být tak hezky tak jsem si před týdnem pořídila nosítko, bála jsem se toho šátku, že by mi vypadla, vypadalo to děsivě jen ten šátek…
byla v něm už asi 4-5×, ale zase mám strach v tom šátku je jako že leží, ale v tom nosítku je právě mi tak zkroucená, jako že sedí a pak zádíčka tak pokroucená chápeš? Nevím jestli práve to můžem častějš používat či s opatrností.