Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tedy milence nemám, jsem zatím šťastně vdaná a doufám v to, že to vydrží, ale člověk nikdy neví, že?
Každopádně k tvému dotazu, myslím si, že milovat může, nevidím důvod proč by nemohl, někdy se prostě ti praví k sobě potkají později.
Ahoj, měla jsem milence, dlouho, ačkoliv to milenec byl krátko-protože jsem se mezitím s manžou rozvedla a on zůstal. Zkus se na něj vykašlat, dokud to jde. Fakt za to nestál. Bude Ti říkat kecy typu že má svou ženu svým způsobem rád, že s ní nespí, že se nerozvedl jen kvůli dětem apod. Je fakt, že o Tvém milenci ani manželovi nic nevím, ale obvykle je to takto. Omluva za anonym.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
poslední dobou se tady roztrhl pytel s nevěrami - s tím, jak my mámy od rodin máme (nebo měly jsme) milence.
Ačkoliv jsem ve vztahu 15 let a milence jsem dosud žádného neměla a nevěra se mi příčila, tak nyní jsem jednou z nich - z těch mrch.
Podvádím svého muže pár měsíců, jsem zamilovaná do milence, nic mě nebaví, vše mi leze krkem a je mi líto každé chvilky, kdy nemůžu být s ním.
Spadla jsem do toho po hlavě, snažila jsem si nepřipustit si ty city, ale právě včera jsem se mu vyznala. On mě už mnohem víckrát.
Trápí mě tahle situace, vím, že to není správné.
A proto se tu vypisuji. Mimochodem, že ho miluji jsem věděla dřív, než mezi námi došlo k sexu (který byl „pouze“ 3×, na to, že se vidíme cca 3× týdně) a máme kde ho provozovat.Nezahýbající ženy mají jasný názor - milenec je vždycky lhář, mele nějaké kecy, aby se dostal ženské do kalhotek - u nás bych si troufla dát ruku do ohně, že to tak není, ale jasně, to cítí každá milenka. Já mám proto trošku jiné důvody, ale to není podstatné.
Chtěla bych se zeptat, těch „zkušenějších“ nevěrnic (to zní), je to opravdu tak, že všichni milenci lžou?
Nemluvím o diskotékových podnapilých avantýrách, kdy borec, než vyhrne slečně sukni, tak ji nakecá hory doly. Mluvím o dlouhodobějším „vztahu“.Ten můj je sice ženatý taky, ale nyní žijí s manželkou odděleně, jen pro vysvětlení.
Ještě dodám, ne, nepřišla jsem se sem chlubit, potřebuji si o tom pokecat s podobně „postiženýma“ ženskýma - pro ty, co mají jasno o své věrnosti do své smrti. To není ironie, to je asi závist.
No o své věrnosti do smrti - to nemůže nikdo vědět. A závist, to nevím, kdybys byla doma tak spokojená, tak bys milence nehledala, ne? Takže závist asi sotva. Vím, co píšu, taky jsem ho měla a už nikdy více.
Bobsh, děkuji.
Anonyme, neomlouvej se za anonym, vždyť já jsem taky
. No vykašlat se na něj už moc nejde. Pořád doufám, že to vyšumí samo. Nic mi nenalhává, opravdu žijí odděleně. Odešel od ní dřív, než jsme se zamilovali.
@Anonymní píše:
No o své věrnosti do smrti - to nemůže nikdo vědět. A závist, to nevím, kdybys byla doma tak spokojená, tak bys milence nehledala, ne? Takže závist asi sotva. Vím, co píšu, taky jsem ho měla a už nikdy více.
Ale já mluvila o závisti ze své strany - že já už o tu svou jistotu přišla a jak jsem si jistá byla
!
Já doma spokojená nejsem, vím, co mi chybí.
Nevidim duvod, proc by nemohl opravdu milovat
Muj nynejsi pritel byl taky zenaty,10 let, ja zadana 6 let, pul roku to byl muj milenec a nakonec jsme oba usoudili, ze sme hledali presne sebe, ja se rozesla, ona rozvedl a ted spolu uz dva roky stastne zijeme a za 14dni ocekavame prichod male princeznicky na svet ![]()
Abych teda jeste doplnila, pokud nejste spokojeni oba a oba chcete byt spolu, tak nevidim duvod, proc to neuskutecnit, hodne stesti ![]()
Jo, můj manža svou milenku miloval. Měli spolu poměr přes rok, chtěli se spolu sestěhovat.
Agátka
Ahoj, já ho mám taky několik měsíců. Řekla bych, že ho miluju, on mi lásku vyznává už delší dobu. Težko říct jestli je to opravdu tak nebo ne…On je single, čeká nás velká časová zkouška tak se ukáže jestli to myslí vážně nebo ne.
Anonym XY - i muj exmanzel svoji milenku opravdu miloval, myslim, ze hledal zrovna ji, my jsme si ke konci uz nerozumneli, ja ted ziji v daleko lepsim vztahu a verim, ze on taky…
takze, za me, ano, milenec muze opravdu milovat…
Jo, milenec může opravdu milovat.. já toho svého mám přes 3 roky doma… zahnula jsem jen jednou, oba jsme evidentně hledali to, co nám v přechozím vztahu chybělo…
![]()
Ahoj, obdobná situace…já svobodná, on ženatý…ze začátku hra…pak jsem do toho spadla…milovala jsem…2,5 roku a pořád jsem přesvědčená, že miloval i on mě…prasklo to, stáhl ocas a zůstal se ženou…bez hádek, bez výčitek..už byl čas to ukončit…chápala jsem, nevyčítala od té doby jsme bez kontaktu..mělo to tak být…to co udělal bylo správné…
týden na to jsem šla na kafe s dlouholetým kamarádem…a už jsem neodešla…jsem těhotná a za měsíc a půl budeme mít miminko…jsem štastná…
jsem svým způsobem vděčná za to, že jsem si to mohla prožít..hodně mě toho naučil…hlavně mluvit…seč to tenkrát nevypadalo…
Takže za mě ano…milenci i milenky mohou milovat a milují a nejsou to jen kecy..cítíš to, když se na tebe kouká…když se s tebou směje…
Je pravda ale to,, že to být milována cítím ted mnohem víc od svého muže..nejsou to jen kradmé chvilky..nemusím se schovávat…miluju a nemusím si ten pocit hlídat jako tajemství…
Jen můj názor…zkušenost..
Děkuji všem moc!
Jsem od přírody nedůvěřivá, trvá mi, než si pustím muže k tělu. Slovama jako milovat neplýtvám, takže tohle pokládám za důležité.
Můj milenec se trápí, když není se mnou. Věřím mu to, lidé z našeho okolí to vidí taky, akorát neví příčinu.
Ani jeden z toho nemáme dobrý pocit, ale když jsme spolu, jsme šťastní. Umíme se spolu tolik smát, povídáme si, svěřujeme se. Není to jen o sexu, cítím to.
Takže děkuji za vaše zkušenosti, že nejdou všichni jen po jednom.
Jen zírám. jistě, že se do tebe může zamilovat. to můžeš i ty a nejen do milence, klidně padesátkrát za život, když na to přijde.
sex bez citů je nesmysl, vždycky v tom jsou, s tím jsi měla počítat a nechodit do toho, když víš, že se budeš trápit jak holka z románu. navíc jste pro sebe ještě neokoukaní, hormony ve vás vřou.
ale láska to není. o tom nám tu můžeš básnit, až s tím člověkem budeš několik let žít. jenže to už bude jiná pohádka a řekla bych, že dost podobná té s tvým manželem.
tím se tě nechci dotknout. jen rozlišuj mezi „zamilováním se“ - zbláznění hormonů, sex jako dva puberťáci, a „lásku“ - závazek, který máš se svým mužem. on ten tvůj princ nebude vždycky stejný džentlas a romantik.
Ahoj všem,
.
poslední dobou se tady roztrhl pytel s nevěrami - s tím, jak my mámy od rodin máme (nebo měly jsme) milence.
Ačkoliv jsem ve vztahu 15 let a milence jsem dosud žádného neměla a nevěra se mi příčila, tak nyní jsem jednou z nich - z těch mrch
Podvádím svého muže pár měsíců, jsem zamilovaná do milence, nic mě nebaví, vše mi leze krkem a je mi líto každé chvilky, kdy nemůžu být s ním.
Spadla jsem do toho po hlavě, snažila jsem si nepřipustit si ty city, ale právě včera jsem se mu vyznala. On mě už mnohem víckrát.
Trápí mě tahle situace, vím, že to není správné.
A proto se tu vypisuji. Mimochodem, že ho miluji jsem věděla dřív, než mezi námi došlo k sexu (který byl „pouze“ 3×, na to, že se vidíme cca 3× týdně) a máme kde ho provozovat.
Nezahýbající ženy mají jasný názor - milenec je vždycky lhář, mele nějaké kecy, aby se dostal ženské do kalhotek - u nás bych si troufla dát ruku do ohně, že to tak není, ale jasně, to cítí každá milenka. Já mám proto trošku jiné důvody, ale to není podstatné.
Chtěla bych se zeptat, těch „zkušenějších“ nevěrnic (to zní), je to opravdu tak, že všichni milenci lžou?
Nemluvím o diskotékových podnapilých avantýrách, kdy borec, než vyhrne slečně sukni, tak ji nakecá hory doly. Mluvím o dlouhodobějším „vztahu“.
Ten můj je sice ženatý taky, ale nyní žijí s manželkou odděleně, jen pro vysvětlení.
Ještě dodám, ne, nepřišla jsem se sem chlubit, potřebuji si o tom pokecat s podobně „postiženýma“ ženskýma - pro ty, co mají jasno o své věrnosti do své smrti. To není ironie, to je asi závist.