Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Clementia píše:
Jestli tam nemá trvalé bydlište nemohou nic odnést!!Jen se pouze zeptat kde mohou matku najít…
tak tohle si myslím taky..je přece blbost, aby exekutor mohl kamkoliv, že se domnívá, že tam dotyčný má majetek a ten případně zabavit..ke všemu účtenky nejsou a nejdou schovávat..pokud by měla trvalé bydliště, tak je to úplně jiná kapitola..
Já jsem udělala chybu, protože jsem ten jeden dopis otevřela-obálka se zeleným pruhem od soudu, prostě asi zvědavost,
jsem blbá, teď už to vím, ale poslala jsem ho zpět na soud s čestným prohlášením, že u mě máma nebydlí.
Nevím jak se k tomu soud bude stavět, pošta je otevřená, tudíž považována za doručenou..
Holky, přečetla jsem tuhle diskusi jedním dechem a jsem dost nervózní. Jednou sem přišla pošta mé „švagrové“ (její manžel byl brácha mého manžela, bohužel už je po smrti). Ona je samá exekuce a teď se teda bojím, že přijdou k nám. Nikdy tu nebydlela, a na návštěvě tu byla snad 2× (já si jí za posledních 5 let pamatuju jen jednou a to byla před domem na ulici). Dopisy jsem tenkrát odnesla na poštu s tím, že nikoho takového neznám (spíše nechci znát - mluvila jsem s ní poprvé až po smrti švagra, vůbec jsme se nestýkali). Myslíte, že i přes to by mohl exekutor přijít k nám?
samozřejmě žádné doklady nemáme, neschovávám si skoro nic ![]()
@Katula1234 píše:
tak tohle si myslím taky..je přece blbost, aby exekutor mohl kamkoliv, že se domnívá, že tam dotyčný má majetek a ten případně zabavit..ke všemu účtenky nejsou a nejdou schovávat..pokud by měla trvalé bydliště, tak je to úplně jiná kapitola..
opravdu může. exmanžela jako zaměstnavatele se exekutor ptal třeba i na to, jestli u něj v podniku má dlužník vlastní skříňku
a fakt jsem koukala do zákonů a fakt tam je, že exekutor může všude tam, kde se OPRÁVNĚNĚ DOMNÍVÁ, že je majetek dlužníka. což o adrese, na které si dlužník přebírá poštu, si samozřejmě myslet může ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem udělala chybu, protože jsem ten jeden dopis otevřela-obálka se zeleným pruhem od soudu, prostě asi zvědavost,jsem blbá, teď už to vím, ale poslala jsem ho zpět na soud s čestným prohlášením, že u mě máma nebydlí.
Nevím jak se k tomu soud bude stavět, pošta je otevřená, tudíž považována za doručenou..
je rozdíl jestli za tebou pošlou soudního exekutora nebo soukromého - velký rozdíl!! zkusila bych na soudě zjistit nejprve toto..jestli přijde soudní exekutor - nemáš se čeho bát
@Anonymní píše:
Já jsem udělala chybu, protože jsem ten jeden dopis otevřela-obálka se zeleným pruhem od soudu, prostě asi zvědavost,jsem blbá, teď už to vím, ale poslala jsem ho zpět na soud s čestným prohlášením, že u mě máma nebydlí.
a navíc porušení listovního tajemství
otevřený dopis bych teď neřešila, stalo se. všechno ostatní bych nosila zpátky na poštu a vracela u okýnka. oni tam mají takové samolepky (nebo razítka? teď nevím) na které zaškrnout, že adresát je na uvedené adrese neznámý a vrátí dopis odesílateli.
@sagina píše:
opravdu může. exmanžela jako zaměstnavatele se exekutor ptal třeba i na to, jestli u něj v podniku má dlužník vlastní skříňkua fakt jsem koukala do zákonů a fakt tam je, že exekutor může všude tam, kde se OPRÁVNĚNĚ DOMNÍVÁ, že je majetek dlužníka. což o adrese, na které si dlužník přebírá poštu, si samozřejmě myslet může
přesně tak to je. Zákon tohle nijak neomezuje na TP a praxe jednotlivých exekutorů je hodně různá…Ono z druhé strany pokud by to bylo limitováno jen na TP, skýtá to vyčuránkům neuvěřitelné možnosti a většina pohledávek by byla absolutně nevymahatelná.
@Anonymní píše:
Clementia:
Ne nemá tu trvalé bydliště, já sama byla strašně překvapená, že mi její pošta chodí ke mě. Vůbec nevím jak je to možné, kde moji adresu vzali, podle mě na to přece nemají právo!!
Jsi si jistá, že tedy exekutor nemůže přijít jen na základě toho, že mu bude známa moje adresa?
no tipla bych si, že jí někde uvedla matka jako korespondenční. jinak by tě asi nevyčuchali
Já se rozhodně hádat nebudu..ale řešíme něco podobného, ale u nás má teda trvalé bydliště..takže to se bavíme úplně o něčem jiném..řešili jsme to i s právníkem, že pokud se splatí dluhy a my ji odhlásíme trvalé bydliště už k nám nikdo nemůže..takže mi to přijde opravdu divný, že by se zde mohli jen tak objevit a začít zabavovat moje věci, když zde nebude vůbec figurovat..ale fakt nevím..zkusím se právníka ještě zeptat, jak se s ním uvidím..
Smurfka:
myslím, že jde o soukromého exekutora, podle toho dopisu.
A hlavně prostě vím, že máma má dluhů strašně moc..
@Katula1234 píše:
může, protože si pak dlužníci můžou poschovávat majetek po známých a rodině. pokud něco takového exekutor zjistí může přijít zabavovat i tam
@paola white A jak poznají že to je jeho nebo její majetek a neééé známých?