Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, prosím vás o názor. V minulosti jsem zde řešila problém s popraskanými bradavkami, dál pak s praskáním nehtu,… Brala jsem na to vše možné a nyní se ukázalo, že mám silnou mykózu. Dostala jsem lék PROKANAZOL s nejvyšším možným dávkováním. Chtěla jsem se zeptat na triviální věc, protože mi to nemyslí. Ten lék vyléčí mykózu v celém těle? Podle doktorky mám tenhle problém roky, protože nebolí, nikdo to neřešil. Až nyní to vzala doktorka dost rázně, aby se problém vyřešil. Zároveň mě upozornila, že budu v prvních dnech otupělá. Jako správný tupec jsem proto položila dotaz. Jestli mám brát léky a nic dalšího na viditelně postižená místa nematlat. Děkuji za rady.
@Radkar1 píše:
Dobrý den, prosím vás o názor. V minulosti jsem zde řešila problém s popraskanými bradavkami, dál pak s praskáním nehtu,… Brala jsem na to vše možné a nyní se ukázalo, že mám silnou mykózu. Dostala jsem lék PROKANAZOL s nejvyšším možným dávkováním. Chtěla jsem se zeptat na triviální věc, protože mi to nemyslí. Ten lék vyléčí mykózu v celém těle? Podle doktorky mám tenhle problém roky, protože nebolí, nikdo to neřešil. Až nyní to vzala doktorka dost rázně, aby se problém vyřešil. Zároveň mě upozornila, že budu v prvních dnech otupělá. Jako správný tupec jsem proto položila dotaz. Jestli mám brát léky a nic dalšího na viditelně postižená místa nematlat. Děkuji za rady.
Podle mě to ten lék řeší „zevnitř“, takže by mazání nemělo být nutné. Nicméně pokud se jedná o mykózu nehtů, nemusíš pozorovat viditelné zlepšení, až když se nehet obmění. Pokud by mě k tomu dejme tomu něco nesvědilo, asi bych zvenku nemazala.
@Julča001 Děkuji moc. Takže tělo by se mělo čistit zevnitř a tím by postupně měly odeznívat neduhy, co jsou vidět zvenku. Jestli to chápu správně. Jsem z toho zmatená, protože mi řekli, že mám tělo pořádně prolezlé a je to záležitost mnoha let. Teď se snažím pět minut po dvanácté dát trošku dohromady.
@Radkar1 píše:
@Julča001 Děkuji moc. Takže tělo by se mělo čistit zevnitř a tím by postupně měly odeznívat neduhy, co jsou vidět zvenku. Jestli to chápu správně. Jsem z toho zmatená, protože mi řekli, že mám tělo pořádně prolezlé a je to záležitost mnoha let. Teď se snažím pět minut po dvanácté dát trošku dohromady.
Jestli můžu doporučit, tak po skočení léčby je dobré užívat grepovou tinkturu, má antimykotické a antibakteriální účinky a není to chemie.
@Julča001 Děkuji moc. Já tohle budu užívat do léta (končit bych podle doktorky měla 2.7.), jsem zvědavá, jestli se něco změní.
Ja za sebe doporucuji nastudovat detoxikacni program whole30. Je to program jen na 30 dni a prinesl mi skvele vysledky se stejnym problemem. Do toho jsem uzivala probiotika a Candix… samozrejme s lecbou indikovanou lekarem.
Ahojky holky
Beru antikoncepci už za chvíli 2 roky a nikdy žádný problem. Těhotná doufám nejsem!!
Bohuzel, asi před měsícem a půl jsem po sexu cca 2 týdny měla dle doktorky hnisavy výtok, strasne mě pálela buchta, když to tak lidsky řeknu
svedela, bylo to k nevydrzeni a začalo to vše jen pocitem jako když mate něco hned u posevniho vchodu, je to strasne nepříjemný až to nakonec začne svědět, palit a úplně všude.. takže jsem běžela k doktorce, ta mi napsala antibiotika a ty tak palely tu noc, ze jsem myslela, ze mě odveze rychlá
včera opět cca 14 dni od sexu a zase ten samy problem, holky
rozjíždí se to a chci to co nejdřív zachytit… Co vám pomáhá? Prosím? Nechci zase běžet za doktorkou, asi je něco špatně a nedolecila jsem to…
mate nejaka podobné zkušenosti….. ![]()