Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhotenství není nemoc ![]()
Já jsem ve 31 týdnu a zrovna dneska jsem jedno okna umyla ![]()
@ivana-domca píše:
Těhotenství není nemoc
Já jsem ve 31 týdnu a zrovna dneska jsem jedno okna umyla
Taky se chystám, ale u mě není překážkou stádium těhotenství ale KOPR ![]()
1. pověra: V těhotenství nesmí žena věšet prádlo, jinak hrozí, že si dítě omotá kolem krku pupeční šňůru.
Jste těhotná a vaše okolí vám zdůrazňuje, že v žádném případě nemáte nejen věšet prádlo, ale ani mýt okna nebo dělat jakoukoli práci, kde dochází k rotaci trupu nebo zvedání paží? Nebojte se, vám ani miminku nic nehrozí. „Ovinutí pupečníku kolem krčku dítěte je zcela běžná věc, se kterou se setkáváme poměrně často. Není výjimkou, že je pupečník obtočený i 2× nebo 3× a plod přitom nemá žádné problémy,“ říká gynekolog a porodník Jan Šulc. „Obtočení způsobí obvykle miminko svými pohyby a kotrmelci v děloze a vliv pohybových aktivit matky je na tuto skutečnost minimální.“
http://www.prozeny.cz/…-tehotenstvi
Příspěvek upraven 15.04.13 v 11:32
@Seizdra píše:
Já třeba od asi 28. týdne nevěsím prádlo, bo si to můj drahý druh nepřejeKdyž jsem včera nebo v sobotu (už nevím přesně) vydrhla vanu, tak mě solidně zj**al, že proč to dělám, že mu z toho taky můžu porodit…
Takže můj chlap moje těhotenství BERE jako nemoc a když jsem se zmínila, že o víkendu provedu jarní úklid, tak šel do vývrtky, že to teda určitě NE! Že nehodlá, abych z toho plkla (asi si představuje, že tam malá bude do půlky srpna)
to víš se o vás bojí, já chápu, že od určitýho týdne se člověk už na něco necítí a bojí se to dělat, to je v pořádku, ale abych řešila, jestli můžu v 8.tt umýt okna
.
@Anonymní píše:
No tak děkuji za odpovědi, některé jsou opravdu nádherné ale co bych tady taky chtěla že?
ty hormony jsou pěkné sv. ně co?
Jen si ty okna v klidu umývej, však je nemusíš umýt všechna v jeden den ne? Funguj tak, jak jsi zvyklá, jinak Ti během těch devítí měsíců začne solidně hrabat.
@tamata píše:
1. pověra: V těhotenství nesmí žena věšet prádlo, jinak hrozí, že si dítě omotá kolem krku pupeční šňůru.Jste těhotná a vaše okolí vám zdůrazňuje, že v žádném případě nemáte nejen věšet prádlo, ale ani mýt okna nebo dělat jakoukoli práci, kde dochází k rotaci trupu nebo zvedání paží? Nebojte se, vám ani miminku nic nehrozí. „Ovinutí pupečníku kolem krčku dítěte je zcela běžná věc, se kterou se setkáváme poměrně často. Není výjimkou, že je pupečník obtočený i 2× nebo 3× a plod přitom nemá žádné problémy,“ říká gynekolog a porodník Jan Šulc. „Obtočení způsobí obvykle miminko svými pohyby a kotrmelci v děloze a vliv pohybových aktivit matky je na tuto skutečnost minimální.“
Příspěvek upraven 15.04.13 v 11:32
Přesně tohle jsem říkala i mýmu. Ale tak proč si tu starost a zákaz dělání domácích prací neužít, že
Nic, jdu na ty hovna
Páte ![]()
Pokud nemáš problém a nařízený klid, tak v pohodě. Já taky myju, jsem 32.tt a v minulém těhotenství jsem taky tak myla.
Jens e říká, že kvůli kývavým pohybům může mít miminko omotanou šňůru (já si teda myslím, že je to blbost), tak okna neleštím klasicky, ale dělám to stěrkou. Výsledek lepší, jak při leštění ![]()
V 8. tydnu jsme se stehovali, o tehotenstvi jsem nevedela a stehovala jsem i nabytek. Pak jsem strhavala tapety, stukovala, malovala, drhla x-krat cely byt a na diteti to nenechalo zadny nasledky ![]()
Jinak můj manžel si také myslí, že je těhotenství nemoc a že bych neměla nic dělat. A já to respektuju, nehádám se s ním a odpočívám
![]()
@Fey píše:to víš se o vás bojí, já chápu, že od určitýho týdne se člověk už na něco necítí a bojí se to dělat, to je v pořádku, ale abych řešila, jestli můžu v 8.tt umýt okna
![]()
.
Tak zas abych mu nekřivdila, že plaší zbytečně, tak já od nějakýho 23.tt. musela zůstat na ležáka skrz zkracující se čípek a nález taky nic moc, takže jsem se fakt šetřila a nedělala skoro nic, ale teď už bych to i ráda popohnala, aby malá šla ven
On si asi moc neuvědomuje, že už jsme fakt na konci
![]()
@Anonymní píše:
Nejsem těhotná poprvé, při prvním jsem taky dělala vše, ale když jsem kamarádce řekla že se chystám jít mýt okna tak na mě vylítla jestli jsem normálníjen jsem si chtěla potvrdit to co jsem si myslela… a prominte ono po 4 letech snažení mám strach abych něco nepoto
tak u druhého se už skoro nezastavíš, to už děláš vše automaticky..teda já to tak měla
@jajda32 píše:
Myslím, že mytí oken se nedoporučuje až v posledních týdnech těhotenství, kdy hrozí že houpavý pohyby zamotají pupečníkovou šňůru
Haha
Šňůra se kolem miminka omotova pořád, tomu nelze zabránit. ![]()
Jak říkám v prvním těhotenství jsem taky dělala vše, malovala, škrabala zdi a stěhovala jen mě překvapila reakce kamarádky, nemusíte tu hned psát ironické odpovědi. spíš mi šlo o to natahování rukama nahoru, ale nechte to, jsem prostě přecitlivělá mamina která má starost
@Petta29 píše:
Já myla okna týden před porodem