Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jak říkám v prvním těhotenství jsem taky dělala vše, malovala, škrabala zdi a stěhovala jen mě překvapila reakce kamarádky, nemusíte tu hned psát ironické odpovědi. spíš mi šlo o to natahování rukama nahoru, ale nechte to, jsem prostě přecitlivělá mamina která má starost
Tak já měla první zamotanou totálně do šňůry a kvůli tomu nepostupoval porod, ale nevěřím, že to bylo tím, že jsem vše dělala.
A sakra. Jsem se měla v 8. týdnu zeptat v práci, jestli se musím při výkonu pracovní činnosti hýbat. Jsem mohla raději až do porodu ležet, pro jistotu
Jinak ještě 2 dny před porodem jsem drhla koberec a leštila podlahy. Trocha pohybu v těhotenství není na škodu. Pokud nemáš komplikace, či nekrvácíš, tak snad můžeš dělat běžné činnosti bez problému ![]()
@Anonymní píše:
Jak říkám v prvním těhotenství jsem taky dělala vše, malovala, škrabala zdi a stěhovala jen mě překvapila reakce kamarádky, nemusíte tu hned psát ironické odpovědi. spíš mi šlo o to natahování rukama nahoru, ale nechte to, jsem prostě přecitlivělá mamina která má starost
Ale nejsi, starosti ma kazda mamina
Taky jsem se bala, kdyz jsem pak zjistila, ze jsem tehule, aby dite nebylo postizeny, kdyz jsem se rachala v cifu a fetovala savo ![]()
@Anonymní píše:
Nejsem těhotná poprvé, při prvním jsem taky dělala vše, ale když jsem kamarádce řekla že se chystám jít mýt okna tak na mě vylítla jestli jsem normálníjen jsem si chtěla potvrdit to co jsem si myslela… a prominte ono po 4 letech snažení mám strach abych něco nepoto
To se dalo tady cekat, ze nebudou kladny odezvy…taky sem slysela, ze se v tehu nemaji myt okna, nebo jako muzes ale ne se nejak natahovat, moji tchyni to rikal doktor. clovek se tu na neco normalne zepta a uz ses chudinka co nic nechce delat, chapu te, taky ted na sebe davam vetsi pozor-coz neznamena, ze se valim ![]()
Nám se týden před porodem rozbil výtah a bydleli jsme v 8. patře
Dolezla jsem do 4. patra, musela si dát svačinu a pak jsem lezla dál
![]()
A nakonec jsem týden přenášela, takže na porod to vliv nemělo.
@Petta29 píše:
Já myla okna týden před porodem
Já taky ![]()
K tomu omotání šňůry dojde, když má mimino ještě dost místa a dělá přemety - nezávisle na pohybu matky řekla bych… Když je tam před porodem namáčklé a sotva se hne - max. vystrkuje končetiny
, tak už se moc nezamotá ![]()
@Seizdra píše:
Občas mi to tak přijde. Samozřejmě pokud není nějakej problém a gyndr nenakáže přísnej režim atd… Já ještě ve 20. týdnu pomáhala s malováním ložnice… A teď se chystám na zahradu posbírat po zimě hovna po psovi… A to jsem 38.tt…
To by mohlo být nebezpečný
…
![]()
Kdyby neexistovaly všechny ty vychytaný testy, tak bys ještě nedávno ani nevěděla, že jsi vůbec těhotná..
@Pipet píše:
Já taky
K tomu omotání šňůry dojde, když má mimino ještě dost místa a dělá přemety - nezávisle na pohybu matky řekla bych… Když je tam před porodem namáčklé a sotva se hne - max. vystrkuje končetiny, tak už se moc nezamotá
@Seizdra píše:
Taky se chystám, ale u mě není překážkou stádium těhotenství ale KOPR
tak ten já si nemůžu dovolit, dělám velký úklid a přípravy na mimčo, tak do toho mám ještě hromadu praní a žehlení ![]()
ale po obědě si vypiju kaficko a pak hodím nožky hore a schrupnu si s malým
![]()
Zakladatelko, chapu tvoji otazku, taky jsem byla v tehotenstvi starostliva. Pokud stav dovoluje, klidne v klidku okna umyj.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 8 tt a potřebovala bych umýt okna, myslíte že je to něja nebezpečné pro prcka v tomto týdnu?
Hele, taky jsem v 8tt - včera jsem myla okna, byla s malou na hřišti, na nákupu, pak jsme ještě dělali na zahrádce… A jsem OK
..
Při dceři jsem si celé těhu(a hlavně ke konci) sama štípala a nosila dříví, okna jsem si také umyla, i jsem obrousila a natřela malé postýlku atd atd a vše v pohodě.
Těhotenství není nemoc. Chápu, že se třeba bojíš, aly v tomhle týdnu je miminko maličkaté a hlavně - pokud se má udržet, m udrží se, pokud se udržet nemá, nepomůžeš tomu ani kdybys jen ležela ![]()
Anonymko ja te chapu, nic ve zlým, ale nad některými odpověďmi taky válím voci…Ježíš holky fakt ste nikdy, ani jednou za těhotenství nemely zbytečnou obavu? nezeptaly se na blbost? Nebaly se aby to dopadlo? ja sem těhotná potřetí, taky 8tt a taky se bojim a taky premyslim o kravinach, pres to vsechno pracuju a normálně funguju. takze myslim, ze neni nutne psát sarkastický odpovědi typu těhotenství neni nemoc…atp…jsme jen lidi a některý z nas ženský s minimem v břiše o který se proste jen boji…nic proti nikomu, ale myslim, rejpat netřeba.
@tamata píše:
Nám se týden před porodem rozbil výtah a bydleli jsme v 8. patřeDolezla jsem do 4. patra, musela si dát svačinu a pak jsem lezla dál
![]()
A nakonec jsem týden přenášela, takže na porod to vliv nemělo.
já běhám každý den po schodech do 4 patra s 10ti kilovym dítětem na ruce, vytah sice máme, ale jsem klaustrofobik ![]()