Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mowla píše:
Holky tak ono se říká, že ženská, která nepoužívá ty ženské zbraně, tak je takový babochlap.
se rika? Slysim poprve. Pouziva tchyne a Trouba tomu nerika zenska zbran, ale manipulace.
U nas neni nutne. Pouzila sem jednou, a ani ne vylozene naschval, kdyz sem si vybulela z utulku 2 cokliky najednou. Ale me jich bylo fakt lito ![]()
@mowla A kdo to říká? Nikdy jsem takovou informaci neslyšela teda. Ženské zbraně nepoužívám, ani nevím jako k čemu. Respektive v jaké situaci. S manželem uměle manipulovat nepotřebuji. Na všem důležitém jsme schopni normálně domluvit jako dva dospělí lidé. Nejsme přece pávi, abychom kolem sebe tancovali a vykrucovali se. Manžel není pitomec, manipulaci by poznal a já bych si připadala dost blbě. Nějaké takové veletoče používá máma na tátu a mně to přijde vrchol trapnosti. Něco potřebují koupit, máma začne tátu jemně zpracovávat, on se zapojí, onu věc vybere a pak je největší borec, že to vybral a koupil
To doma mít nemusím. Teď se mámě nedaří tátu zpracovat na koupi nové baterie do robota, tak už půl roku vysavač nepoužívají. Nechápu.
@kacka52 píše:
@mowla A kdo to říká? Nikdy jsem takovou informaci neslyšela teda. Ženské zbraně nepoužívám, ani nevím jako k čemu. Respektive v jaké situaci. S manželem uměle manipulovat nepotřebuji. Na všem důležitém jsme schopni normálně domluvit jako dva dospělí lidé. Nejsme přece pávi, abychom kolem sebe tancovali a vykrucovali se. Manžel není pitomec, manipulaci by poznal a já bych si připadala dost blbě. Nějaké takové veletoče používá máma na tátu a mně to přijde vrchol trapnosti. Něco potřebují koupit, máma začne tátu jemně zpracovávat, on se zapojí, onu věc vybere a pak je největší borec, že to vybral a koupilTo doma mít nemusím. Teď se mámě nedaří tátu zpracovat na koupi nové baterie do robota, tak už půl roku vysavač nepoužívají. Nechápu.
Mezi manipulací s partnerem a „ženskými zbraněmi“ je opravdu propastný rozdíl.
@nostress Tak mně to přijde na stejné úrovni. Přimět partnera, ať dělá co já chci, mi jako lehká manipulace přijde. Ani nemám potřebu mu mazat med kolem pusy jak je nejlepší a jak tohle a tamto udělá nejlíp a co bychom bez něj dělali. Jednáme spolu prostě upřímně, bez nějakého tancování kolem. K čemu jinému by ty ženské zbraně sloužili, než přimět chlapa, aby dělal co chci nebo potřebuji.
@kacka52 píše:
@nostress Tak mně to přijde na stejné úrovni. Přimět partnera, ať dělá co já chci, mi jako lehká manipulace přijde. Ani nemám potřebu mu mazat med kolem pusy jak je nejlepší a jak tohle a tamto udělá nejlíp a co bychom bez něj dělali. Jednáme spolu prostě upřímně, bez nějakého tancování kolem. K čemu jinému by ty ženské zbraně sloužili, než přimět chlapa, aby dělal co chci nebo potřebuji.
To není o tom, že já potřebuji mít za každou cenu navrch nad partnerem a ovládat ho za každou cenu, přimět ho, aby vždy dělal to, co chci já. To se mi velmi příčí a nikdy bych se k takovému jednání nesnížila. Stejně jako jsou „ženské zbraně“, existují i „mužské zbraně“.Základ kvalitního vztahu je vždy vzájemná láska, úcta, respekt a důvěra. Mezi ženské zbraně, které používám já
je krom toho, že se snažím být vždy upravená, je přístup k partnerovi. Snažím se vůči němu chovat tak, jak bych chtěla, aby se on choval ke mně. Muži mají rádi ženy, které jsou příjemné, mají smysl pro humor, neřeší blbosti, nedělají hysterické scény, nestíhají je na každém kroku a podobně. Když mu uvařím jeho oblíbené jídlo, což nemusí být nutně každý den, udělá mu to radost. Stejně tak „mužské zbraně“, které dostávají mne je třeba, že mi manžel koupí cestou z práce kytku, nebo oblíbený pamlsek. Rád mě rozmazluje například tím, že se vzbudím ráno a u postele mám snídani a kávu. Nebo mi pomůže do kabátu klidně i doma, podrží dveře, políbí ruku, prostě se chová jako gentleman. Nemáme problém navzájem jeden druhého ocenit a pochválit, když se někomu něco povede. Vztah je o kompromisu. Nemusím kolem něj dělat tanečky, když něco chci. Stačí slušně požádat, a když ho u toho třeba políbím, pohladím, nebo se usmívám na něj, jistě mi vyhoví raději, než když by to dostal příkazem, nebo bych ho citově vydírala teatrálním pláčem. Stejně tak, když má chuť třeba na rajskou, nebo svíčkovou a sdělí mi to hezky, ješte dodá, že ji vařím nejlépe na světě, jistě mu taky vyhovím raději, než když by řekl třeba, že už bych mohla zase jednou „uklohnit“něco pořádného k jídlu. To je jenom pár příkladů, co mě narychlo napadlo. Je to hlavně o přístupu a komunikaci. Podobně to funguje i v jiných mezilidských vztazích, třeba na pracovišti. Slušným a vlídným jednáním dosáhneme vždy daleko více, než arogancí. Asi tak.
@nostress píše:
Slušným a vlídným jednáním dosáhneme vždy daleko více, než arogancí.
Souhlas. Ale nechapu, co to ma spolecneho s zenskymi zbranemi. Ty podle meho pozorovani a zkusenosti pouzivaji histrionske osobnosti. Nemyslim tim beznou chvalu, rec tela…
@Baba píše:
Souhlas. Ale nechapu, co to ma spolecneho s zenskymi zbranemi. Ty podle meho pozorovani a zkusenosti pouzivaji histrionske osobnosti. Nemyslim tim beznou chvalu, rec tela…
To je otázka názoru. Pod tím pojmem si může každý představit něco jiného. Život je hodně barevný a pestrý. Některé věci se nevejdou do tabulek. To je podobné, jako když vidíš dva téměř identické muže, ale neodolatelně tě přitahuje jenom jeden. Tomu se říká charisma, nebo osobní kouzlo.To prostě někdo má, nebo nemá, a s tím se nedá nic dělat.
@nostress
Co nekdo ma a nekdo nema? Nerozumim.
Tohle maji byt ty zenske zvrane teda? Vetsina mi prijde jako ubohost. Zvysovani ega a manipulace, nic extra jineho tam nevidim
http://www.femina.cz/…-zbrane.html
@Baba píše:
@nostress
Co nekdo ma a nekdo nema? Nerozumim.
Tohle maji byt ty zenske zvrane teda? Vetsina mi prijde jako ubohost. Zvysovani ega a manipulace, nic extra jineho tam nevidim
http://www.femina.cz/…-zbrane.html
Měla jsem na mysli charisma. Jak jsem napsala, někdo si pod pojmem „ženské zbraně“ představí to, co by zřejmě sám používal v některých situacích. Každého dostává na našich partnerech něco jiného, každý má jiné priority a životní styl, atd.
@nostress píše:
Měla jsem na mysli charisma. Jak jsem napsala, někdo si pod pojmem „ženské zbraně“ představí to, co by zřejmě sám používal v některých situacích. Každého dostává na našich partnerech něco jiného, každý má jiné priority a životní styl, atd.
Charisma je charisma, co to ma spolecneho s zenskymi zbranemi?
@Mango_Lassi píše:
@nostress proto jsem se ptala co jsou to ženské zbraně
Na to jsem odpověděla v příspěvku výše, uživatelce @kacka 52.
@nostress píše:
To není o tom, že já potřebuji mít za každou cenu navrch nad partnerem a ovládat ho za každou cenu, přimět ho, aby vždy dělal to, co chci já. To se mi velmi příčí a nikdy bych se k takovému jednání nesnížila. Stejně jako jsou „ženské zbraně“, existují i „mužské zbraně“.Základ kvalitního vztahu je vždy vzájemná láska, úcta, respekt a důvěra. Mezi ženské zbraně, které používám já
je krom toho, že se snažím být vždy upravená, je přístup k partnerovi. Snažím se vůči němu chovat tak, jak bych chtěla, aby se on choval ke mně. Muži mají rádi ženy, které jsou příjemné, mají smysl pro humor, neřeší blbosti, nedělají hysterické scény, nestíhají je na každém kroku a podobně. Když mu uvařím jeho oblíbené jídlo, což nemusí být nutně každý den, udělá mu to radost. Stejně tak „mužské zbraně“, které dostávají mne je třeba, že mi manžel koupí cestou z práce kytku, nebo oblíbený pamlsek. Rád mě rozmazluje například tím, že se vzbudím ráno a u postele mám snídani a kávu. Nebo mi pomůže do kabátu klidně i doma, podrží dveře, políbí ruku, prostě se chová jako gentleman. Nemáme problém navzájem jeden druhého ocenit a pochválit, když se někomu něco povede. Vztah je o kompromisu. Nemusím kolem něj dělat tanečky, když něco chci. Stačí slušně požádat, a když ho u toho třeba políbím, pohladím, nebo se usmívám na něj, jistě mi vyhoví raději, než když by to dostal příkazem, nebo bych ho citově vydírala teatrálním pláčem. Stejně tak, když má chuť třeba na rajskou, nebo svíčkovou a sdělí mi to hezky, ješte dodá, že ji vařím nejlépe na světě, jistě mu taky vyhovím raději, než když by řekl třeba, že už bych mohla zase jednou „uklohnit“něco pořádného k jídlu. To je jenom pár příkladů, co mě narychlo napadlo. Je to hlavně o přístupu a komunikaci. Podobně to funguje i v jiných mezilidských vztazích, třeba na pracovišti. Slušným a vlídným jednáním dosáhneme vždy daleko více, než arogancí. Asi tak.
Spousta z toho, co jsi napsala je normální chování slušného člověka. To, že se k někomu chovám s úctou a respektem a udělám mu něco pro radost tedy nepovažuju za zbraň.
@Baba píše:
Charisma je charisma, co to ma spolecneho s zenskymi zbranemi?
To je to osobní kouzlo, které platí třeba na naše protějšky. Je to něco, co máš v sobě třeba jenom ty, nebo já, a nikdo jiný, a proto třeba tvůj/můj manžel pro tebe udělá některé věci bez donucení, bez manipulace, jenom tak, protože tě miluje
a chce ti udělat radost.To je ta „zbraň“.
@nostress píše:
Na to jsem odpověděla v příspěvku výše, uživatelce @kacka 52.
Ja tam teda zadnou zenskou zbran nenasla. Krome uvareni jidla. Tuhle zbran mam zprotivenou tchyni, pouziva ji, kdyz chce, at prijedem ![]()