Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
3.2.16 11:21

@robínek nerozumim poznamce, jak kdo se ma menit? Netusim proc partner od ni ocekava, ze se zazracne zmeni v hospodynku. Prijde mi to dost naivni. Asi to nebude moc empaticky pan.
U nas kolikrat nestihnu uvarit veceri a ten muj mi rekne, ze si proste vezme chleba. Nebo si neco objedname z donasky. Nehroti to. Mozna je to taky tim, ze sem tam pracuje z domova a sakra vi, co pece o dite obnasi. Jinak ja taky v domacnosti „plavu“, velky smysl mi to nekonecne myti a utirani misticek (zjednodusuju) nedava. Ale kdyz manzelovi tve kamaradky to TAK vadi, tak proc to sve zene proste neulehci…Pro me je to reseni fakt nasnade, nezaobirala bych se nejakymi hypotetickymi uvahami o tom, jak se kdo ma zmenit. Popripade pokud pred MD byli na tom stejne, jeste bych uvazovala o tom, vratit se do prace a pana manzela poslat na RD.

• Citovat
  • Upravit
604
3.2.16 12:50
@robínek píše:
No hele, mě tohle taky překvapilo, přiznal se mi k tomu kamarád, o kterém vím, že je fakt hodně pro rovnoprávnost, doma se podílí snad víc jak těmi 50% (bydlí ovšem v paneláku), ale tohle mi prostě přiznal, že potřebuje mít pocit, že je v něčem lepší než jeho žena (velmi výkonná a chytrá). Že je to prostě jen mužská ješitnost, ale je to tak. Třeba to jeho žena taky netuší, že to tak má :mrgreen:

U nás je to tak, že mám vyšší vzdělání, vyděláváme tak nastejno, obor máme podobný a těžkou a špinavou práci zvládnu v pohodě taky. Nejsem žádná hospodyňka, udělám, co je třeba, ale nijak se v tom nevyžívám. Takovou si mě našel a taková jsem pořád. Partner rozhodně nevypadá, že by mu to nějak vadilo, naopak. Jsme spolu celkem dlouho a předpokládám, že kdyby to pro něj byl problém, dávno by se sbalil a byl fuč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.2.16 13:35

@Mango_Lassi
No s tou empatií máš asi pravdu, ovšem já to znám jen z její strany.
Problém taky bude v tom, že její muž s klukama moc není, takže si tu dřinu asi neumí představit. Uklízečka a chůva by určitě byly řešením, ale nějak o něm nepadlo slovo, tak bude v něčem háček, možná ta finanční situace není zas tak růžová, mají velkou hypotéku a kupovali pro ni druhé auto, aby nebyla závislá na manželovi. Ale to je samozřejmě otázka priorit, na co se ty peníze dají.
Její manžel určitě na MD nepůjde, zvlášť, když jde teď profesně nahoru.
No jsem zvědavá, jak to pořeší, hlavně aby byla vůle z obou stran s tím něco dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
3.2.16 15:34
@robínek píše:
No podle mě je prostě potřeba najít rovnováhu a spokojenost na obou stranách. kdybychom bydleli ve městě v paneláku, oba pracovali stejný počet hodin, tak bych teda taky chtěla, abychom se na domácnosti podíleli zhruba stejně a dohodou. Na vesnici je ale spousta fyzicky náročných nebo „špinavých“ činností, které teda dělat nechci a nebudu, na oplátku zase nebudu chtít po manželovi, aby vařil nebo cídil kuchyň, navíc když jsem zrovna na rodičáku. O velký úklid se ovšem dělíme.

Souhlasím

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 19:25
@Inaris píše :oops:
Přesně tak. Pořád totiž fungují ty pravěké mechanismy, přestože se proti nim mnozí čílíme. Prostě chlap potřebuje být chválen a ňuňán, ženské se odpouští nějaký ten nepořádek, hlavně když je večer v pelechu nachystaná.
Jen to umět, tento režim potřebný ke spokojenému manželství…
Mylně jsem (dáno výchovou) spoléhal a apelovala na rozum!!! těch chlapů, ale přesvědčuji se, že takhle to není… Oni opravdu chtějí být manipulování, vychvalováni.
No pro mě prostě trapas, ale nějak se s tím musím smířit, no. :D :cert:

A zase budu oponovat. Mám se vším co píšeš docela opačnou zkušenost. I na ten sex jsem u nás víc já třeba :oops:
ten zbytek snad ani nemá cenu komentovat.

• Citovat
  • Upravit
14642
3.2.16 19:30
@Inaris píše:
Přesně tak. Pořád totiž fungují ty pravěké mechanismy, přestože se proti nim mnozí čílíme. Prostě chlap potřebuje být chválen a ňuňán, ženské se odpouští nějaký ten nepořádek, hlavně když je večer v pelechu nachystaná.
Jen to umět, tento režim potřebný ke spokojenému manželství…
Mylně jsem (dáno výchovou) spoléhal a apelovala na rozum!!! těch chlapů, ale přesvědčuji se, že takhle to není… Oni opravdu chtějí být manipulování, vychvalováni.
No pro mě prostě trapas, ale nějak se s tím musím smířit, no. :D :cert:

Asi jsem měla opravdu štěstí při výběru partnera, ale já to chválení
a mazlení myslím opravdu upřímně. Nejsem zase tak dobrá herečka, abych to dokázala vůči chlapovi, kterého bych si opravdu nevážila. Taky jsem si nevzala nějakého „trubku“, takže inteligentní chlap by nějaké falešné pochlebování prohlédl. Myslím si, že u nás to zatím funguje opravdu na vzájemné úctě a respektu. Jasně, že na něj používám všechny ženské zbraně, ale on se ani nijak nebrání, očividně mu to vyhovuje. :mrgreen: Na druhou stranu musím říci, že můj manžel by vedle sebe nesnesl nějakou ukňouranou „dylinku“,takže je mu jasné, že umím být s ním, pokud nám je spolu dobře, ale když by na to přišlo, tak umím být i bez něj a dokážu se o sebe postarat na celkem slušné úrovni. Můžu s klidem říci, že my jsme nejenom manželé, ale i rovnocenní partneři. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 19:36
@Inaris píše:
Měla jsem v tom příspěvku zrovna dodat, že samozřejmě nic neplatí stoprocentně, ale předpokládala jsem, že to tady všichni vědí :-).
Vůbec si nečiním nárok na pravdu :-), jen zmiňuji svoje zkušenosti a to, co slyším nebo vidím u jiných.
Navíc si myslím, že ještě zdaleka nevíš všecko. Můžeš být chlapovým smýšlením překvapená třeba ještě až po deseti letech.

Jak zdaleka nevím všecko? Ty snad jo? Podáváš to ale často stylem té všeobecné pravdy.
Svého chlapa znám, bohužel i v situacích, které bych raději vůbec nezažila. Prozatím mě stále svým jednáním překvapuje. V pozitivním směru. Ani to jsem třeba od něj nečekala, protože otce mám tak nějak podobného tvému ex. Spíš horší.

• Citovat
  • Upravit
mowla
3.2.16 19:38

@nostress Máme to doma naprosto podobné, též to myslím upřímně, též je hodně inteligentní, takže by to poznal. Moc hezky napsané. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 19:44

@nostress tak ženské zbraně? Co to je? Můžete mi to někdo vysvětlit? Proč je vůbec třeba na chlapa používat zbraně?

• Citovat
  • Upravit
23847
3.2.16 19:48
@Mango_Lassi píše:
@nostress tak ženské zbraně? Co to je? Můžete mi to někdo vysvětlit? Proč je vůbec třeba na chlapa používat zbraně?
Ženské zbraně? Tak třeba revolver posázený perlami, růžový kalašnikov atd :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 19:50

@Inaris @Inaris mně poslední dobou máti říká zajímavou věc. Že kdyby neznala přítele, nikdy by nevěřila, že takoví muži existují. Když je u nás na návštěvě, tak si pokaždé fotí, co on uvařil:-))
Je tím celkem fascinována. A už má pěknou galerii. :dance:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 19:51
@Gina108 píše: Ženské zbraně? Tak třeba revolver posázený perlami, růžový kalašnikov atd :mrgreen:
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
14642
3.2.16 19:56
@Mango_Lassi píše:

Pojem „zbraně“ je myšleno v úvozovkách. Je to vlastně takové „kinderstube“
v komunikaci a jednání s manželem/partnerem, pokud chceme mít celkem pohodový vztah, který díky tomu má šanci vydržet klidně celý život. :)
 http://ona.idnes.cz/…ahy-sex.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
3.2.16 19:57
@Gina108 píše: Ženské zbraně? Tak třeba revolver posázený perlami, růžový kalašnikov atd :mrgreen:

Nebo tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
3.2.16 20:00
@Mango_Lassi píše:
@Inaris @Inaris mně poslední dobou máti říká zajímavou věc. Že kdyby neznala přítele, nikdy by nevěřila, že takoví muži existují. Když je u nás na návštěvě, tak si pokaždé fotí, co on uvařil:-))
Je tím celkem fascinována. A už má pěknou galerii. :dance:

Věřím. Můj tatík když k nam přisel a viděl že já u stolu, kávičku atd, chlap u plotny, vařečku v ruce, nemohl to skoro vydýchat. Prej" ty máš doma ženskou, kuchařku k tomu, a ty VAŘÍŠ?"Opravdu dal na to poslední slovo důraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí