Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
604
2.2.16 21:04
@mowla píše:
Ne ne ne, bylo tady několikrát řečeno, že není mužská a ženská práce, dokonce někdo chtěl tady ten seznam ženských prací.

Rozdělení jednotlivých činností, ale s tím jestli jde o ženskou nebo mužskou práci přeci nesouvisí. Práce na zahradě je dle Tebe práce „mužská“ a my ji děláme oba, ale tím způsobem, že jeden seká a druhý hrbe listí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
2.2.16 21:04
@Eli.D píše:
Ale já se na tom podílím, třeba ten nábytek montuju spíš já. Ale tam, kde vím, že bych to udělala hůř se do toho přeci nebudu hnát. U vaření to taky máme rozdělený, já dělám svíčkovou a partner rajskou, podle schopností.

Taky dělám spíš polévky, zatímco přítel je mistr přes těstoviny.

• Citovat
  • Upravit
mowla
2.2.16 21:05
@Eli.D píše:
Ale já se na tom podílím, třeba ten nábytek montuju spíš já. Ale tam, kde vím, že bych to udělala hůř se do toho přeci nebudu hnát. U vaření to taky máme rozdělený, já dělám svíčkovou a partner rajskou, podle schopností.

A partner též dělá jen ty ženské práce, které chce? Protože tady byly takové argumenty jako dojdou mu ponožky, jeho problém, musí si vyprát. V tom případě upadne sprcha, jdu to vyměnit ne?

• Citovat
  • Upravit
mowla
2.2.16 21:10
@Eli.D píše:
Rozdělení jednotlivých činností, ale s tím jestli jde o ženskou nebo mužskou práci přeci nesouvisí. Práce na zahradě je dle Tebe práce „mužská“ a my ji děláme oba, ale tím způsobem, že jeden seká a druhý hrbe listí.

No ale holky tu psaly že neexistují ženské a mužské práce a že se musí podílet na obojích oba, o tom tady diskutuji.

• Citovat
  • Upravit
mowla
2.2.16 21:12
@Inaris píše:
Protože můj exmanžel nevařil, po seznámení s přítelem, když jsem zjistila, že hodně vaří, jsem ho též považovala za mistra a chutnalo mi od něho všecko. :) Později jsem teda ty chutě přehodnotila a uvědomila jsem si, že ani tak nešlo o kvalitu jídla, jako spíš o fakt, že to nemusím dělat já. :D

Ano v tom máš pravdu, když mi uvaří manžel, tak mi taky víc chutná.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
2.2.16 21:12
@Inaris píše:
Tak to Ti věřím :-). Člověk si rychle zvykne, že ho ten druhý obstará nebo nějak zásadně ulehčí věci, do nichž se nám nechce.
Já jsem teda manžela k dcerce moc vstávat nenechala, protože chodil do práce, ale pamatuji si, jak všichni pomlouvali jednu paní, která byla 20 let doma při třech dětech, které ovšem v noci obstarával její pracující manžel. :) Dvojice holt žijí různě, no. :)Za sebe - jsem ráda, když partner uvaří, ale popravdě, kdyby se vyvlíkal z těch „mužských“ prací, asi by mě moc nepřitahoval. Mám to tak nějak nastavené. :)

Ale nevstává pořád a ne každou noc. Když je ta noc blbější jako třeba ta včerejší když se syn budil co hodinu, tak ve 4 ráno přišel s tím, že už musím být asi vyřízena. Tak uklidnoval a houpal.

• Citovat
  • Upravit
604
2.2.16 21:15
@mowla píše:
A partner též dělá jen ty ženské práce, které chce? Protože tady byly takové argumenty jako dojdou mu ponožky, jeho problém, musí si vyprát. V tom případě upadne sprcha, jdu to vyměnit ne?

Dělá ty které umíme oba stejně a ty, které dělá lépe. Ty, které dělám lépe já, udělám já. A ano, pokud ten, co danou činnost dělá lépe není doma a nepočká to, udělá to ten, který doma je. Takže, když upadne sprcha a partner není doma a potřebuju to vyřešit, tak to udělám sama a když to nezvládnu, zavolám instalatéra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
2.2.16 21:21
@Eli.D píše:
Dělá ty které umíme oba stejně a ty, které dělá lépe. Ty, které dělám lépe já, udělám já. A ano, pokud ten, co danou činnost dělá lépe není doma a nepočká to, udělá to ten, který doma je. Takže, když upadne sprcha a partner není doma a potřebuju to vyřešit, tak to udělám sama a když to nezvládnu, zavolám instalatéra.

Tak tohle je ale v pořádku, ale jak se díváš na to, že manželovi dojdou ponožky a nerad pere. Bude chodit bez nich, nebo mu vypereš? Protože podle holek bude chodit bez nich. :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
14642
2.2.16 21:26
@Inaris píše:
BINGO! A to je právě ono. :D
Já blázen jsem si zamlada myslela, že budu tím cennější, čím víc té práce zastanu sama a dobře… Na prahu padesátky jsem si uvědomila, že to tak není, jenže zvyk je železná košile, takže se málokdy umím hodit do polohy nicnedělající.

To je právě ten největší omyl většiny žen. Když jsou zamilované, tak začnou chlapům podstrojovat, vaří obědy, teplé večeře, dělají jim snídaně, svačiny.
Než se manžílek vrátí z práce, holky už mají naklizeno, vypráno, vyžehleno,
aby ten jejich mazlíček měl veškerý komfort a přitom doufají, že on si všimne, jaký má doma poklad. Jediný efekt toho snažení je ten, že si na to manžel zvykne
a běda, když by to pak jednou nebylo.Za čas přibudou děti, žena nastoupí po mateřské do práce, a už je ve věčném zápřahu, zatím co pro jejího mazlíčka se většinou nic nezmění, ještě se cítí ukřivděný, protože si připadá odstrčený a se sexem to je taky špatný, protože to už většinou ženy časem nemůžou všechno samy zvládnout. A pak přichází často ten samý scénář, kdy si „chudák odstrčený“ manžel najde milenku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
2.2.16 21:28
@nostress píše:
To je právě ten největší omyl většiny žen. Když jsou zamilované, tak začnou chlapům podstrojovat, vaří obědy, teplé večeře, dělají jim snídaně, svačiny.
aby ten jejich mazlíček měl veškerý komfort a přitom doufají, že on si všimne, jaký má doma poklad. Jediný efekt toho snažení je ten, že si na to manžel zvykne
a běda, když by to pak jednou nebylo.Za čas přibudou děti, žena nastoupí po mateřské do práce, a už je ve věčném zápřahu, zatím co pro jejího mazlíčka se většinou nic nezmění, ještě se cítí ukřivděný, protože si připadá odstrčený a se sexem to je taky špatný, protože to už většinou ženy časem nemůžou všechno samy zvládnout. A pak přichází často ten samý scénář, kdy si „chudák odstrčený“ manžel najde milenku. :(

Přesně. Není co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.2.16 21:29
@Inaris píše:
No, to já jsem právě dlouhé roky byla taky. Pak mi docvaklo, že si zvykl na to, že zvládnu všecko sama a svým způsobem potvrdil to, co se říká: že chlap potom odejde zachraňovat tu chudinku nemohoucí (tedy milenku).
Taky jsem zvyklá od maminy porvat se s prací sama. Ale dnes vidím, že to pro ten vztah asi až tak dobré není. Ony ty staré „pravěké“ mechanismy fakt fungují.

Naprosty souhlas
Tak to bylo u nasich, otec sice k milence neodesel, ale mama nakonec delala uplne vsechno.
Ja jsem stejne musi vaha, kdyz nemusim, n, ic nenosim. Sama dite taham, kdyz je s Nama muz, netlacim ani kocar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
2.2.16 21:30
@mowla píše:
Tak tohle je ale v pořádku, ale jak se díváš na to, že manželovi dojdou ponožky a nerad pere. Bude chodit bez nich, nebo mu vypereš? Protože podle holek bude chodit bez nich. :think: :think: :think:

Pokud mi praní nevadí a budu moct, tak vyperu. Pokud taky nerada peru, tak se budeme střídat nebo bude chodit bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.2.16 21:31
@mowla píše:
To je úplně jedno, jestli musíte, nebo chcete, každopádně to máte blbý.

co mam blby? Ze unesu baleni vody? :mrgreen: haranti jsou tezsi.
Ty mas neco se zady?
A porad to nechapes, ja nemusim, ja chci. Kdyz jsme u toho oba, tsk to vezme Trouba, kdyz sem sama, tak to odnesu, fakt nepotrebuju cekat na chlapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
2.2.16 21:39
@nostress píše:
a běda, když by to pak jednou nebylo.Za čas přibudou děti, žena nastoupí po mateřské do práce, a už je ve věčném zápřahu, zatím co pro jejího mazlíčka se většinou nic nezmění, ještě se cítí ukřivděný, protože si připadá odstrčený a se sexem to je taky špatný, protože to už většinou ženy časem nemůžou všechno samy zvládnout. A pak přichází často ten samý scénář, kdy si „chudák odstrčený“ manžel najde milenku. :(

Hezky napsané.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
2.2.16 21:42
@nostress píše:

presne tak. Scenare pro hodne holky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí