Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
1.2.16 01:06

@kacka52
Fakt orchidej? Ses husta :pankac:
Ze bych se hecla? Ale na orchidej si asi netroufnu. Zacnu matou do mojita :D
Kratkodobe projekty uz zvladam, s bandou pestujeme vlasate travnate hlavy, nekdy rerichu na chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
1.2.16 01:07
@Baba píše:
jak to zjisti? Zakopne o to v predsini :mrgreen:

Aha, to by asi tady neprošlo ani z mé strany ani z jeho :mrgreen:

@Baba píše:
A asi jo, mozna chodi varit hladovejsi :think: Ale vypozorovane to nemam.
A jo, uvarit umime oba vsechno, na vareni nic neni :nevim: Ja akorat neumim udelat filety z ryb, to dela Bambulin bezvadne, fakt jsou ryby pak prakticky bez kosti. A nerada porcuju maso. Kdyz neni doma Trouba, tak to udelam, kdyz he doma on, tak to dela automaticky. Trouba se nicemu nevyhyba. Nic me nenapada :think:

Aha :) my umíme každý něco lépe. Jsou jídla, ve kterých se nahradíme bez problémů, často je i děláme spolu když je možnost, ale těch není tolik a necháváme si je většinou na dobu, kdy musí vařit fakt ten, kdo má čas. A v běžném režimu vařím spíš já, protože muž by musel na delší dobu přerušit práci, což je hloupost, když já mám víc volného času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
1.2.16 01:08

@kacka52 zkoušela jsi kaktus? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
1.2.16 01:12
@Nimie píše:
Aha :) my umíme každý něco lépe. Jsou jídla, ve kterých se nahradíme bez problémů, často je i děláme spolu když je možnost, ale těch není tolik a necháváme si je většinou na dobu, kdy musí vařit fakt ten, kdo má čas. A v běžném režimu vařím spíš já, protože muž by musel na delší dobu přerušit práci, což je hloupost, když já mám víc volného času.

ja umim lip ztracena vejce. Nebo spis - umela sem, Trouba ukradl muj postup :cert: Jinak to je dakt burt, varime dost cast neco noveho, tak tezko rict, kdo by to udelal lip. Vzpomela sem si na danci gulas, mam hlad :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
1.2.16 01:13

@Nimie Kytky bez režimu mi vadnou, ale dítě jenom kvete, přísahám :mrgreen: Já jsem líný rodič, tak to má se mnou batole těžké, ale musí se naučit s tím životem nějak bojovat. Do konce života jí za zadkem nebudu, tak trénuje už teď. Na nočník mi prdí, tam jsme líné obě, ale v jiných oblastech jsem negativa nepocítila. Jsou samozřejmě domácnosti, jako je ta vaše, která se bez nějakého řádu a režimu neobejde. Je na vás závislé především zvířectvo a rostlinstvo a to nepočká. Já to vedu jak si zrovna vzpomenu. Vysavač jede denně, vytírám 3-4× týdně, každých 14 dní měním ložní, myčka nárazově jak je potřeba, prádlo též. A pak jsou práce, které dělám když si vzpomenu. Vidím na nábytku prach, řeknu si áááá, pár dní jsem neutírala, jdu na to. Okna mají lehce kouřový film, áááá to byla akce naposledy v listopadu, je květen teplo, mohlo by se to :mrgreen: Pak jsou věci, které mě víceméně nechávají chladnou. Hračky uklízím zásadně večer, přes den to nemá smysl. Zrcadla jsem už zmínila, koupelnu s tmavou sanitou (beztak výmysl chlapa :zed: ) beru méně, než by se jistě mělo, ale po jednom mytí rukou je tam opět zapraseno. Vanu myl dneska manžel, tak chvíli zářila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
1.2.16 01:20

@Baba Máta je dobrá, to je plevel a přežije všechno :mrgreen: Vyšší level už je bazalka, to je mrcha náchylná na suchou zem a hned to dává najevo. Letos mi máma zavedla dvě novinky. Hladkolistá petržel (nezjistila jsem, kam mi ji vysadila, ale prý ji tam mám) a estragon (smrdí jak bolavá noha, do dipů je v menším množství celkem fajn) to je taky plevel, takže dobrý. A ještě jsem pěstovala rajčata :pankac: Bylo jich asi 10, mini žlutý a jednu sváču pro dceru dobrý. Ty byliny a plody zahrady už mi celkem i něco říkají, ale ty pokojky, to je boj. Orchidej je v pohodě, jednou za měsíc se namočí na pár hodin do vody a ende. Je taková malá, asi žádná extra (z ikea taky), ale ještě žije. Letos se ukáže, jestli zase vykvete.
@Nimie Kaktus doma ještě nemáme, ty se mi nelíbí vzhledově. Já vybírám květiny zásadně podle vzhledu, aby se mi hodily do interiéru :mrgreen: Až pak řeším nějakou náročnost. Kolik potřebuje slunce a bůh ví čeho neřeším dodnes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
1.2.16 01:26

@kacka52 tyjo, to si pak nesmím nechat vymluvit. Jakoby, asi se pocitově přikláním k tomu, že líný rodič = šikovné dítě :mrgreen: jenže pak je tu hromada lidí, jejichž děti mají naprosto přesný režim úplně ve všem, tunu kroužků, musí přesně tehdy a tehdy dělat to a to, umět to a to a zoufale přesvědčují své okolí, že pro to dítě je to nejlepší. Nedovedu si upřímně řečeno ani představit, abych současný stav překopala až do takového řádu, tak budu doufat, že našemu potomkovi to taky bude ku prospěchu :mrgreen:

My jsme i psa přeučili na režim „řekni si kdy chceš venčit, pakliže ti nevyhovuje kdy tě venčíme my“. Myslím, že je to jeden z důvodů, proč mu moc nevadí střídavá péče :mrgreen: jenže je takovej jedinej. U zbytku platí, že se krmí v určitých intervalech - když zapomeneš, tak začnou hubnout nebo se rvát, když nakrmíš omylem 2×, tak začnou okamžitě tloustnout. K tomu tu máme jednoho náladovce, který někdy jí sám, někdy nejí vůbec, někdy se teda milostivě nechá nakrmit, ale pouze od muže nebo naopak pouze ode mě. Ale už se lepší :pankac: takže tam byl holt zaveden striktní režim 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
1.2.16 01:28

@kacka52 tak pokud vybereš dostatečně levnou, tak vždycky máš možnost jí prostě jenom vyměnit pokaždé když umře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.2.16 09:40

Ja a kytky jsme nekompatibilni. Kdyz jsem bydlela jeste sama, tak mi nekdo dal kaktus a ten mi chcipnul. Takze zadne dalsi experimenty jsem nepodnikala. Kdyz jsem se nastehovala k priteli, nejake kytky uz mel, ale me to nic nerika.
Ma dokonce zakazane kupovat mi rezane kvetiny, vi, ze bych to neocenila.

• Citovat
  • Upravit
60142
1.2.16 10:07
@Mango_Lassi píše:
Ja a kytky jsme nekompatibilni. Kdyz jsem bydlela jeste sama, tak mi nekdo dal kaktus a ten mi chcipnul. Takze zadne dalsi experimenty jsem nepodnikala. Kdyz jsem se nastehovala k priteli, nejake kytky uz mel, ale me to nic nerika.
Ma dokonce zakazane kupovat mi rezane kvetiny, vi, ze bych to neocenila.

Trouba ma uplne stejny zakaz :) Skube mi kytky venku, to mam rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.2.16 14:51

@Mango_Lassi @Baba Tak aspoň v něčem se shodneme – neuznávám řezané kytky. :kytka: Teď jsem po dlouhé době dostala kytici, od táty, byla krásná, ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
2.2.16 07:57
@Inaris píše:
No, řekla bych, že Nimie jde o to, že když nedeleguješ, tak jakým způsobem tedy sděluješ, že je nutno něco vyžehlit, uvařit, atd. Když nedeleguješ a neprosíš, tak jakým způsobem se teda manžel dozví, že teče sprcha a měl by vyměnit těsnění? :) Když domácí práce nerozděluješ. Jde asi jen o přiblížení představy o vaší komunikaci. Když tedy vylučuješ slova „delegovat, rozdělovat, určovat“.
Možná jde jen o slovíčka.
Docela by mě to taky zajímalo.

Nejsem Baba, ale dovolím si odpovědět. U nás není co sdělovat, to přeci vidíme oba a každý se podle toho chopí té „své“ práce. Nebo podle časových možností udělá to, co hoří nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
2.2.16 15:08
@Eli.D píše:
Nejsem Baba, ale dovolím si odpovědět. U nás není co sdělovat, to přeci vidíme oba a každý se podle toho chopí té „své“ práce. Nebo podle časových možností udělá to, co hoří nejvíc.

Holky to mi ani neříkejte, že nikdy nemusíte tomu druhýmu říct, že má něco udělat. Tak mi vysvětlete, jak bych měla udělat to, že potřebuji dát minerálky do auta, jsou v letní kuchyni, to prostě nejde bez toho, aniž bych mu řekla, že to potřebuji a takových věcí je hodně.

• Citovat
  • Upravit
19874
2.2.16 16:13
@mowla píše:
Holky to mi ani neříkejte, že nikdy nemusíte tomu druhýmu říct, že má něco udělat. Tak mi vysvětlete, jak bych měla udělat to, že potřebuji dát minerálky do auta, jsou v letní kuchyni, to prostě nejde bez toho, aniž bych mu řekla, že to potřebuji a takových věcí je hodně.

No, tak asi někdo má telepatické schopnosti ;)
Manžel dělá sám od sebe věci, které spadají do jeho „rajónu“, v tom se ani moc nevyznám, co je kdy potřeba udělat.
Někdy ale potřebuju pomoct já se svými věcmi, když se toho nakupí moc najednou, tak ho prostě požádám. Stejně tak, když potřebuju něco udělat, tak ho požádám, aby si vzal děti na starost. Dost často si sedneme a dohodneme se, kdo kdy co udělá, nebo se mě on zeptá, jakou mám představu o tom, co se bude dít, když on potřebuje třeba na celé odpoledne zmizet v dílně apod.
Ale jasnovidec není, není mi taky pořád za zadkem, aby vypozoroval, co je potřeba udělat. Ostatně mi na začátku vztahu řekl, že si mám o pomoct říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
2.2.16 18:39
@mowla píše:
Holky to mi ani neříkejte, že nikdy nemusíte tomu druhýmu říct, že má něco udělat. Tak mi vysvětlete, jak bych měla udělat to, že potřebuji dát minerálky do auta, jsou v letní kuchyni, to prostě nejde bez toho, aniž bych mu řekla, že to potřebuji a takových věcí je hodně.

Tak jasně, že když něco potřebuju, tak normálně poprosím a poděkuju. Ale není to v běžném provozu, jako, že bych každý den musela říkat, ať uvaří, umyje nádobí, vyluxuje a tak. Když je potřeba vyluxovat udělá to ten, který si toho všimne dřív. A když potřebuju dát minerálky do auta, tak si je tam dám sama hned :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí