Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
31.1.16 21:21
@Baba píše:
dik teda za pochvalu, nicmene ja presne tohle pisu od sameho zacatku :mrgreen: Ze ja doma neprosim, protoze domacnost je obou. A delegovat nic nebudu, nejsem Troubova matka ani nadrizena :jazyk:

Jasně, o nic neprosíš, nic nedeleguješ, protože jsi tak dokonalá, že vždy uděláš naprosto všechno, nikdy se ti nestane, že na něco zapomeneš nebo nestihneš. A chlap ti tedy asi stojí 24/7 za zadkem a vidí ti do hlavy, že naprosto přesně ví kdy co přesně je potřeba udělat. To to máš fakt „zařízené“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
31.1.16 21:22
@Mango_Lassi píše:
Přede mnou tu svou volbu obhajovat nemusíš. Můžeš žít klidně i v maringotce :think:

Neobhajuju, jen popisuju své stanovisko. Ale to přeci nemusíš číst, když tě to nezajímá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.1.16 21:28
@Nimie píše:
Jasně, o nic neprosíš, nic nedeleguješ, protože jsi tak dokonalá, že vždy uděláš naprosto všechno, nikdy se ti nestane, že na něco zapomeneš nebo nestihneš. A chlap ti tedy asi stojí 24/7 za zadkem a vidí ti do hlavy, že naprosto přesně ví kdy co přesně je potřeba udělat. To to máš fakt „zařízené“.

ne, to sem nepsala. My se vzdycky nejak dohodnem :nevim: sem si na to proseni na zaklade tehle diskuze schvalne davala pozor, a fakt to v naproste vetsine pripadu nedelame. Nevylucuju, ze mi to obcas ulitne :mrgreen:
Delegovani me nebavi, unavuje me to a otravuje. A ja jsem partner, ne jeho matka.

Příspěvek upraven 31.01.16 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
31.1.16 21:41
@Baba píše:
ne, to sem nepsala. My se vzdycky nejak dohodnem :nevim:

Sorry, ale pokud se „nějak dohodnete“, tak jsou jen dvě varianty. Buď spolu mluvíte tak „nějak“, bez prosím, bez děkuju, nebo spolu mluvíte s respektem. O ničem jiném to není. Nebo máš pocit, že když se dva lidi dohodnou na tom, kdo co udělá, tak jakmile je u toho slušný a respektuje toho druhého, tak mu rozkazuje, vyprošuje si něco apod.? 8o

@Baba píše:
sem si na to na zaklade tehle diskuze schvalne davala pozor, a fakt to v naproste vetsine pripadu nedelame. Nevylucuju, ze mi to obcas ulitne :mrgreen:

Co neděláte? :nevim: tak nejdřív píšeš, že ti příjde ubohé o něco prosit, že u vás je domácnost obou, že oba dva víte, pak najednou přiznáš, že se tedy na tom kdo co má udělat dohodnete :nevim: tak jak to je, když se u vás o nic nikdy neprosí? To se u vás rozkazuje při tom dohadování nebo prostě suše oznámí?

@Baba píše:
Delegovani me nebavi, unavuje me to a otravuje. A ja jsem partner, ne jeho matka.

Tady si fakt protiřečíš. Tak buď se dohodnete na tom, kdo co kdy udělá a nebo tě to nebaví, unavuje a otravuje :nevim: já nikde nepíšu, že si vzájemně rozkazujeme nebo si hrajeme na diktátory, rozhazujeme mezi sebe úkoly podle potřeby a dohodneme se co kdo.

Jen se to dělá za pochodu, nesedáme každý večer k seznamu. Oba dva víme, co zhruba je potřeba, ale když je potřeba něco konkrétního, tak to vyjádříme v tu chvíli, fakt nemáme ani jeden věšteckou kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.1.16 21:46

@Nimie
Jeste nez si napsala, opravila sem to na - to proseni. Sem si nevsimla.

Neodporuju, mne nebavi rozdelovat prace, ja nebudu urcovat - Trouba udela tohle, ja tamto.
Necetlas knizku Respektovat a byt respektovan? Kdysi sem ji cetla, neco mi prislo dobry, neco vubec, ale ted vlastne zjistuju, ze spoustu veci jsme zacali pouzivat mimochodem. Trouba to myslim necetl. Ale jiste to nevim, mizna sem mu cetla nejake speky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.1.16 22:19
@Nimie píše:
Neobhajuju, jen popisuju své stanovisko. Ale to přeci nemusíš číst, když tě to nezajímá ;)

Dyt jo, stejně tady už to jen takový trolling. Vlastně jako celé epipino

• Citovat
  • Upravit
32028
31.1.16 23:24
@Baba píše:
@Nimie
Jeste nez si napsala, opravila sem to na - to proseni. Sem si nevsimla.Neodporuju, mne nebavi rozdelovat prace, ja nebudu urcovat - Trouba udela tohle, ja tamto.
Necetlas knizku Respektovat a byt respektovan? Kdysi sem ji cetla, neco mi prislo dobry, neco vubec, ale ted vlastne zjistuju, ze spoustu veci jsme zacali pouzivat mimochodem. Trouba to myslim necetl. Ale jiste to nevim, mizna sem mu cetla nejake speky.

Ale já nevím, jak jsi přišla na to, že já určuju kdo co bude dělat 8o jak toho dikátora určuješ? Když muž příjde s prosbou o oběd, tak ten diktátor je zrovna on a když já ho požádám o koš, tak v tu chvíli já? To fakt nemá s nějakým rozdělováním úkolů nic společného, vždyť píšu, že se nescházíme nad seznamem povinností :nevim: rozdělili jsme si je na začátku podle toho, komu co vyhovovalo, promluvili jsme si o tom, rozebrali kdo co, ale to přeci neznamená, že se to v průběhu životě sem tam nemění.

Jak jinak vy tyhle situace teda řešíte doma, když neprosíš? Prostě děláš večeři v tolik a tolik bez diskuze? Nebo se do kolečka ptáš dokud ti neodpoví ano? Když je plnej koš, tak to potáhneš sama nebo budeš čekat, až si toho náhodou všimne muž? Když je potřeba nabrat rohlíky v pekárně po cestě, tak to uděláš sama nebo jak se dohodneš, že to vezme aniž bys teda prosila? Nebo když je potřeba odnést věci do sklepa, tak budeš spoléhat na to, že jeho telepaticky napadne, že ty teď zrovna chceš odnést věci a nebo to při nejhorším odtaháš sama?

Ty prostě na jednu stranu tvrdíš, že se dohodnete a na druhou stranu tvrdíš, že se vzájemně nikdy o nic neprosíte. A jak to teda vypadá ta dohoda? Čekáš, že všechno dojde jemu a nemůžeš mu nic říct? To mi jako respektování fakt nepřipadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.1.16 23:31

@Nimie Vy doma jedete podle přesně určeného harmonogramu? My teda ne a co se nestihne, se prostě udělá příští den. Práce nám neuteče. Asi máte domácnost trochu komplikovanější, než třeba my. I z toho důvodu nikomu nemusím určovat práci nebo ho o něco prosit. Kromě situací, kdy čekáme návštěvu a doma to vypadá jak po výbuchu. To řeknu, co je potřeba udělat, manžel si vybere co udělá, na mně je ostatní a jedeme. Samozřejmě zhruba 50:50 :mrgreen:
Jinak být doma s dcerou mě baví, ale domácí práce teda fakt ne. Mám je rozdělené na přípustné, negativní a neoblíbené, tam je toho nejvíc samozřejmě. Nějak nevím, co by mě na úklidu mělo bavit. Mám ráda práce, za kterými je vidět výsledek. Takže ráda uklidím zabordelenou kuchyň, která pak jen září. Nepochopitelně ráda vytírám, i když dítě a pes mi to do 5 minut opět zprasí. Naopak se vyloženě těším na jaro, kdy se pustíme do natírání topení. Výsledek je vidět hned a byt bude vypadat zase lépe. Samolepky dceři do pokoje si také vychutnám, ráda vylepšuji bydlení. Peču ráda, ale nikdo to nežere :roll:
@Mango_Lassi Hlásím se do klubu nežehlení, nežehlím už tak 6 let. Občas manželovi košile, ale tím to končí. Máma doma žehlila i kapesníky a utěrky, nechápu. Sláva sušičce, ta vše udělá za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.1.16 23:39

@Nimie My si třeba jídlo nandaváme sami, kdo má jak hlad. Když si nandavám, tak se zeptám muže, zda chce taky. Buď chce, nebo řekne teď ne. Společně stolujeme většinou u oběda, ani to není pravidlo. O koše se stará manžel, protože chodí denně sám jen se psem. To já nemáme šanci, vždy mám buď dítě nebo i psa. Připomínat mu to nemusím, sám vidí kdy je potřeba vynést. Pečivo po cestě z práce nemá šanci sehnat, pracuje do 4 a to už zbývá leda na strouhanku :mrgreen: Když má auto, tak mi sám napíše, zda je potřeba něco nakoupit a zda se má někde zastavit. My fungujeme v těch běžných činnostech bez prosení a děkování v pohodě. A neslušní k sobě nejsem. Když chci něco podat, nemám problém říct prosím a děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.1.16 23:43

@kacka52 přítel použil košili asi tak 3× za 9 let, co jsme spolu. Takže toto naštěstí není naše „téma“. Žehlím minimálně.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
31.1.16 23:48
@kacka52 píše:
@Nimie My si třeba jídlo nandaváme sami, kdo má jak hlad. Když si nandavám, tak se zeptám muže, zda chce taky. Buď chce, nebo řekne teď ne. Společně stolujeme většinou u oběda, ani to není pravidlo. O koše se stará manžel, protože chodí denně sám jen se psem. To já nemáme šanci, vždy mám buď dítě nebo i psa. Připomínat mu to nemusím, sám vidí kdy je potřeba vynést. Pečivo po cestě z práce nemá šanci sehnat, pracuje do 4 a to už zbývá leda na strouhanku :mrgreen: Když má auto, tak mi sám napíše, zda je potřeba něco nakoupit a zda se má někde zastavit. My fungujeme v těch běžných činnostech bez prosení a děkování v pohodě. A neslušní k sobě nejsem. Když chci něco podat, nemám problém říct prosím a děkuji.

U nás to funguje dost podobně. A takový systém se mi líbí. :palec:

• Citovat
  • Upravit
32028
31.1.16 23:52
@kacka52 píše:
@Nimie Vy doma jedete podle přesně určeného harmonogramu? My teda ne a co se nestihne, se prostě udělá příští den. Práce nám neuteče. Asi máte domácnost trochu komplikovanější, než třeba my. I z toho důvodu nikomu nemusím určovat práci nebo ho o něco prosit. Kromě situací, kdy čekáme návštěvu a doma to vypadá jak po výbuchu. To řeknu, co je potřeba udělat, manžel si vybere co udělá, na mně je ostatní a jedeme. Samozřejmě zhruba 50:50 :mrgreen:

Tak jsou věci, které se udělat prostě musí - krmení nepočká, prasklé žárovky v teráriích nepočkají, koše teoreticky počkají, ale prakticky - proč čekat, když jeden z nás kolem těch popelnic stejně zrovna jde :nevim:

A naopak časově ten harmonogram nijak ani nejde určit, téměř každý den máme odlišný, nemáme to tak, že se třeba vrátíme z práce a hned se pouštíme do domácnosti.

Nevím, tak třeba ten sklep. Kromě toho, že muž nemá šanci sám od sebe odhadnout, že chci odtahat věci do sklepa - nemá jak, prostě netuší, že to chci udělat když mu to neřeknu :nevim: ano, můžu nacpat všechny ty věci do předsíně, aby to něco implikovalo, ale na tohle my nejedeme, věci si prostě říkáme na rovinu :nevim:

Nebo jak tohle tedy třeba řešíš ty? Nebo s tím jídlem? Já třeba ten den nemám hlad do 6 do večera a muž dostane hlad už ve 3. Tak buď on příjde a řekne mi to a nebo já budu pokaždé chodit a ptát se, jestli už náhodou nemá hlad, což je prostě fakt neefektivní :nevim:

Nebo muž jede domů, tak mi napíše, že bude za 15 minut doma, jestli bych nezačala dělat jídlo. Proč by mi to nemohl říct? Já netuším, kdy se vrátí, netuším, jestli v tu chvíli bude nebo nebude mít hlad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
31.1.16 23:59
@kacka52 píše:
@Nimie My si třeba jídlo nandaváme sami, kdo má jak hlad.

Jo to jo, nandavá si každý sám, já myslela vaření :think: děláš to tedy všechno předem pokud tomu dobře rozumím? :think:

@kacka52 píše:
O koše se stará manžel, protože chodí denně sám jen se psem. To já nemáme šanci, vždy mám buď dítě nebo i psa. Připomínat mu to nemusím, sám vidí kdy je potřeba vynést.

Asi jsme na to oba moc roztěkaní :) taky mě kolikrát nenapadne před odchodem se na ten koš podívat ve spěchu, ale je pravda, že nemáme rituál no. Pejska máme tady jednou za čas a nic jako každé ráno odchod taky nemáme :) A tříděné jsou venku na terase, musí se vynášet zvlášť - jsou dost velké a stane se třeba, že se tam muž nepodívá za celý týden, protože tam zrovna ten týden nic nenese, ale já tam jsem 3× za tu dobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.2.16 00:04

U nás taky koše vynáší muž. Já hlava děravá na to furt zapomínám a on si to pamatuje. Nebo kytky zalévá jen on. Taky si to nepamatuju. Když byl pryč, tak mi psal smsky, kdy zalévat.

• Citovat
  • Upravit
32028
1.2.16 00:05

@kacka52 tam asi fakt bude rozdíl hlavně třeba v rituálech. My nemáme nic jako třeba Baba, že se vrátí z práce a musí do 3 hodin nacpat nějaké povinnosti. Jsme dost často doma celý den, práci máme rozkouskovanou do různě velkých úseků v rozmezí 00 - 24 a pravidelnost v našem životě by se hledala jen těžko. Může se kdykoliv stát, že muži zavolá kolega a on se sebere a v 10 večer odjíždí pryč. Stejně tak se může stát, že já z ničeho nic se nemůžu věnovat tomu, co jsem měla v plánu. Stane se mi, že musím odejít od rozdělaného jídla a v tu chvíli muž nemá problém mě nahradit, jenže zase - nemá šanci to sám od sebe zjistit, nestojí se mnou v kuchyni :nevim:

Nic jako uklízecí dny taky nemáme, uklízím průběžně, když si muž všimne, že se pouštím do většího úklidu, zvedne se a jde mi sám od sebe pomoct, ale předem to nemá šanci zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí