Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nimie píše:
To tady fungovat nebudesušičku sice máme, ale moc se mi nedaří jí přesvědčit, aby sušila tak, abych nemusela žehlit. Odpadlo mi žehlení pyžama, ložního, spodní prádlo naložím, vyndám a hotovo, ale trika, košile, chodit ve zmuchlaném fakt nebudem
Tak vyhoď sušičku, evidentně ti jen přidělává práci. ![]()
@mowla píše:
Tak pokud ti to nevadí, tak je to přeci v pořádku, hlavně že to nevadí vám. Mně by to vadilo, nechtěla bych to, tak to tu ani nebudu zavádět. A můj muž do hospody nechodí.
Tak můj taky nechodí a nežehlíme ani jeden, ale jinak mi to doma naprosto vyhovuje. Moc ráda vyměním sekání zahrady za mytí koupelny ![]()
@Baba píše:
No spis vysokeJe mu to uprimne jedno, spis ho to obveseluje. Kdyby sebevedomi nemel, tak se spis ohradi.
Navic vi, proc tu prezdivku maO svych chybach vi a fakt se neboji je priznat. Chyby okecavaji lidi bez sebevedomi, co se boji, ze by se,,shodili". Normalni zdrave sebevedomy clovek vi, ze chybovat je lidske.
Holky já nemám trpělivost donekonečna někomu něco vysvětlovat, ani s dcerou se doma skoro neučím, manžel má na rozdíl ode mě trpělivost velikou tak to zastane za mě, ještě chvíli a já bouchnu jak papiňák, takže si jdu vyhledat nějaké smajlíky, už mě to neba.
@Eli.D píše:
Tak můj taky nechodí a nežehlíme ani jeden, ale jinak mi to doma naprosto vyhovuje. Moc ráda vyměním sekání zahrady za mytí koupelny
Fakt jo, mě třeba sekání trávy nebaví a mám právě ráda ty ženské práce, nedělám je, že musím, ale že chci. Nějak si nedovedu představit, že by mě to nebavilo doma dělat, to musí být docela otrava ne?
@Nimie píše:
To asi nesouhlasímje spousta věcí, které si řekneme běžně v soukromí, ale na veřejnost to nepatří. Rozhodně by mi nepřišlo v pořádku něčím takovým ztrapňovat muže. To je jako kdybych si řekla, že je normální na veřejnosti řešit intimní záležitosti, když si to říkáme mezi sebou
Souhlasím, i kdyby to mému manželovi nevadilo, tak mu nebudu říkat šamšulín, abych ho neztrapňovala, protože mám k němu nějakou úctu.
@mowla píše:
Fakt jo, mě třeba sekání trávy nebaví a mám právě ráda ty ženské práce, nedělám je, že musím, ale že chci. Nějak si nedovedu představit, že by mě to nebavilo doma dělat, to musí být docela otrava ne?
Otrava to fakt je, i když většina prací mi nevadí, ale zábava to pro mě není. Taky mi vadí, že třeba setřu, proběhne pes a můžu znova. Ale když shrabu listí, je to vidět než napadne sníh…
I pro chlapa jsou domácí práce otrava, ale protože jsou potřeba, tak si je dělíme.
@Baba píše:
Prodime a dekujeme normalne,ale o beznou pomoc prosit nemusim. Samo, ze rikam - prosim, podej mi to, a ne - dej to sem, ale rikat - prosim umyj nadobi, to fakt nepouzivsm.
Tak vidíš, že tomu rozumíš
akorát si moc nedovedu představit, co znamená to vytučněné. Čtete si myšlenky? Máte napevno rozdělené úkoly, které se nehnou? A když někdo zapomene, přehlédne, nevšimne si, určí špatnou prioritu, tak co? ![]()
My si vzájemně o běžnou pomoc prosíme, jsme běžní smrtelníci, ne naspeedovaní Duracelové, kteří celý den akorát pobíhají a plní úkoly
muž pracuje, já zjistím, že už máme oba hlad, jdu vařit, ale kouknu na hodinky, dojde mi, že už je 5, do půl 6 a ideálně i dřív je potřeba nakrmit, tak mu řeknu, aby to udělal, protože jdu vařit. On jinak fakt nemá šanci zjistit, že to nestíhám a že už je vlastně takhle pozdě, takže je to potřeba udělat hned a nepočká to, až dodělá práci ![]()
Nebo myčka - ano vyloží automaticky, když prochází kolem a nespěchá někam, ale stane se, že do noci pracuje, já jdu spát, vím, že budu vstávat dřív než on a budu chtít vařit a nakládat další várku, tak ho požádám, aby jí vyložil ještě než půjde spát, protože se může stát, že to přehlédne nebo to neuspěchá a chtěl by to udělat zítra, ale nečte mé myšlenky, netuší, že já chci vstávat dřív a nakládat novou várku.
Prostě normální běžný provoz
ty úkoly se nějak zdelegovat musí, neposkakujeme kolem sebe jako sluhové. Když něco potřebuje zdelegovat na mě, tak mě o to požádá, když já na něj, tak ho o to požádám. ![]()
@mowla píše:
Souhlasím, i kdyby to mému manželovi nevadilo, tak mu nebudu říkat šamšulín, abych ho neztrapňovala, protože mám k němu nějakou úctu.
Tak nějak. Ale to platí i o dětech. Taky mi nepříjde normální na potkání vyprávět, jak se pokadil a jak se mu co nepovedlo ![]()
@Nimie píše:
Tak nějak. Ale to platí i o dětech. Taky mi nepříjde normální na potkání vyprávět, jak se pokadil a jak se mu co nepovedlo
Jak JSME se pokadili a jak se NÁM to nepovedlo! ![]()
@Litta píše:
Tak vyhoď sušičku, evidentně ti jen přidělává práci.
@Litta píše:
Jak JSME se pokadili a jak se NÁM to nepovedlo!
@Eli.D píše:
Otrava to fakt je, i když většina prací mi nevadí, ale zábava to pro mě není. Taky mi vadí, že třeba setřu, proběhne pes a můžu znova. Ale když shrabu listí, je to vidět než napadne sníh…
I pro chlapa jsou domácí práce otrava, ale protože jsou potřeba, tak si je dělíme.
Tak to jsem moc ráda, že to takhle nemám, mě to naopak přináší potěšení, navíc tím, že třeba upeču nějakou dobrou buchtu a manželovi chutná, tak mě to těší a uspokojuje, že jsem mu udělala radost.
@Eli.D píše:
Tak nějak je to aj u nás. Prostě děláme oba doma, děláme oba venku. Dle potřeby se rozdělí, co kdo bude dělat a je to. Pomáhá nám i dcera - to snad není vykořisťování ![]()
@mowla píše:
Tak to jsem moc ráda, že to takhle nemám, mě to naopak přináší potěšení, navíc tím, že třeba upeču nějakou dobrou buchtu a manželovi chutná, tak mě to těší a uspokojuje, že jsem mu udělala radost.
Mám to dost podobně ![]()