Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nimie píše:
Mám to dost podobně
Ale zas na druhou stranu, tak jsme doma víc spokojené ne?
![]()
@mowla píše:
Ale zas na druhou stranu, tak jsme doma víc spokojené ne?![]()
![]()
Je fakt, že já ani nemusím nikam moc chodit
jet někam na výlet, to jo, ale naopak se snažím si veškerou zábavu nacpat domů. Zas známým vyhovuje centrum, rušné prostředí, byt na náměstí, doma tráví naprosté minimum času, domácnost… no… na domácnost pro změnu kašlou oba
Každý to holt máme jinak ![]()
@Nimie píše:
Je fakt, že já ani nemusím nikam moc choditjet někam na výlet, to jo, ale naopak se snažím si veškerou zábavu nacpat domů. Zas známým vyhovuje centrum, rušné prostředí, byt na náměstí, doma tráví naprosté minimum času, domácnost… no… na domácnost pro změnu kašlou oba
Každý to holt máme jinak
Já též ne, my jsme takoví magoři, že si pořád jenom zvelebujeme ten náš domeček.
Psalas dislova toto:
to já udělat doma, tak můj muž mi minimálně řekne, že na takové blbosti fakt nemá čas a ani ho to nezajímá a o tom, že jsem slépka ani nemluvím.
@mowla píše:
Ty asi neumíš číst že? Nebo mi neříkej, že jsi tak blbá. Já jsem nepsala, že mě poslal do háje, že by mě poslal do háje, ale že nejsem takovej debil, abych tohle dělala, takže by poslal tebe, kdyby tě měl. Kapišto. A ano některé ženské se chovají jako slepice stejně jako ty a ano takové můj muž nazývá slepice, ne mě.![]()
![]()
![]()
![]()
Bože komu ty jsi dal ten rozum.Příspěvek upraven 31.01.16 v 16:09
Nene, nevymlouvej se
napsalas to jasne. Kdybys to chtela, tak ses pro svyho chlapa slepka ![]()
No a muj Trouba mi vyhovi s usmevem ba rtech. A nikdy mi nerekl, ze ho neco, co chci resit nezajima a ze na takove blbosti nema cas. Takovy buran, ktereho nezajima, co si jeho preje, fakt neni.
@Baba píše:
Psalas dislova toto:
to já udělat doma, tak můj muž mi minimálně řekne, že na takové blbosti fakt nemá čas a ani ho to nezajímá a o tom, že jsem slépka ani nemluvím.Nene, nevymlouvej senapsalas to jasne. Kdybys to chtela, tak ses pro svyho chlapa slepka
No a muj Trouba mi vyhovi s usmevem ba rtech. A nikdy mi nerekl, ze ho neco, co chci resit nezajima a ze na takove blbosti nema cas. Takovy buran, ktereho nezajima, co si jeho preje, fakt neni.
Však ano, ale jelikož nejsem tak jeblá, tak jsi pro něj slépka ty.
![]()
@Inaris píše:
Kašli na žehlení, já nežehlím už nějakých těch 6 let!![]()
Konečně konečně někdo rozumný v téhle diskuzi!!! ![]()
@Nimie píše:
Tak vidíš, že tomu rozumíšakorát si moc nedovedu představit, co znamená to vytučněné. Čtete si myšlenky? Máte napevno rozdělené úkoly, které se nehnou? A když někdo zapomene, přehlédne, nevšimne si, určí špatnou prioritu, tak co?
![]()
My si vzájemně o běžnou pomoc prosíme, jsme běžní smrtelníci, ne naspeedovaní Duracelové, kteří celý den akorát pobíhají a plní úkoly
muž pracuje, já zjistím, že už máme oba hlad, jdu vařit, ale kouknu na hodinky, dojde mi, že už je 5, do půl 6 a ideálně i dřív je potřeba nakrmit, tak mu řeknu, aby to udělal, protože jdu vařit. On jinak fakt nemá šanci zjistit, že to nestíhám a že už je vlastně takhle pozdě, takže je to potřeba udělat hned a nepočká to, až dodělá práci
Nebo myčka - ano vyloží automaticky, když prochází kolem a nespěchá někam, ale stane se, že do noci pracuje, já jdu spát, vím, že budu vstávat dřív než on a budu chtít vařit a nakládat další várku, tak ho požádám, aby jí vyložil ještě než půjde spát, protože se může stát, že to přehlédne nebo to neuspěchá a chtěl by to udělat zítra, ale nečte mé myšlenky, netuší, že já chci vstávat dřív a nakládat novou várku.
Prostě normální běžný provozty úkoly se nějak zdelegovat musí, neposkakujeme kolem sebe jako sluhové. Když něco potřebuje zdelegovat na mě, tak mě o to požádá, když já na něj, tak ho o to požádám.
dik teda za pochvalu, nicmene ja presne tohle pisu od sameho zacatku
Ze ja doma neprosim, protoze domacnost je obou. A delegovat nic nebudu, nejsem Troubova matka ani nadrizena ![]()
@mowla píše:
Však ano, ale jelikož nejsem tak jeblá, tak jsi pro něj slépka ty.![]()
![]()
![]()
nazor burana je mi fakt burt. Sem rada, ze nemusim premyslet, jestli mi na nejaky muj navrh Trouba nerekne, ze ho to nezajima a ze blbosti resit nebude. To se nestalo nikdy, a ze jsme spolu dlouho. Je to prohev disrespektu a neucty k druhemu a jeho potrebam.
Ale tak hlavne, ze mu muzes upect buchtu, on se nabasti a jdyz bude dobre napapjany, takse treba o tvem dalsim navrhu jako o blbosti nevyjadri ![]()
@Baba píše:
nazor burana je mi fakt burt. Sem rada, ze nemusim premyslet, jestli mi na nejaky muj navrh Trouba nerekne, ze ho to nezajima a ze blbosti resit nebude. To se nestalo nikdy, a ze jsme spolu dlouho. Je to prohev disrespektu a neucty k druhemu a jeho potrebam.
Ale tak hlavne, ze mu muzes upect buchtu, on se nabasti a jdyz bude dobre napapjany, takse treba o tvem dalsim navrhu jako o blbosti nevyjadri
@Inaris píše:![]()
No já nevím, jestli to spíš není moje lenost.
Ale jde to. Poslední žehlivou halenku jsme s dcerou vyhodily někdy předloni, ne-li dřív.
Tak to je jasné. Proč žehlit když můžeš nežehlit?
Zehlím asi jednou do měsíce 3 trička.
@Nimie píše:
Však to je tvoje svobodná volbají v tom zas vidím výhodu toho, že až bude dítě, tak je více než pravděpodobné, že přes ten den doma stihnu zařídit vše potřebné, nebudu muset držet děcko zavřené v bytě, v klidu se vyspím a místo abych v sháněla víkendové chaty nebo každou chvíli někam utíkala za přírodou, tak mi stačí vylézt ven a relaxovat
Přede mnou tu svou volbu obhajovat nemusíš. Můžeš žít klidně i v maringotce ![]()
@Mango_Lassi píše:
Přede mnou tu svou volbu obhajovat nemusíš. Můžeš žít klidně i v maringotce
mi pripomina, ze Trouba jeden cas strasil jurtou
Tu bych nedala. Slameny barak pro me za me, ale v jurte minvadi usporadani toho vnitrku.
jenže nejsme asi IN.