Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mowla
2.2.16 20:35
@nostress píše:
Jj, já to mám podobně. Můj gentleman nese třeba čtyři tašky plné nákupu a ještě mi veme i kabelku. Já jdu vedle něj a mám ruce v kapsách. Má to teda na místní
drbny takový efekt, že já jsem za „mrchu“ a mého manžela litují. :mrgreen:

Dovedu si to představit. ;) ;) ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
14642
2.2.16 20:39
@mowla píše:
Dovedu si to představit. ;) ;) ;) ;)

Jenomže on když je vidí postávat před barákem, tak to dělá schválně, a pak se na tom baví, že ho zase budou litovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
2.2.16 20:40
@mowla píše:
Co co, jak bude muset udělat? Snad vezmeš nářadí a jdeš na to ne?

Tak zrovna instalatér by ze mě dobrý nebyl, jsem na to méně šikovná a umím si to přiznat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
2.2.16 20:44
@Eli.D píše:
Tak zrovna instalatér by ze mě dobrý nebyl, jsem na to méně šikovná a umím si to přiznat ;)

No upřímně si myslím, že ženský se moc na tyto „mužské práce“ moc nehrnou, ale aby muž dělal všechny"ženské práce" to vyžadují.

• Citovat
  • Upravit
604
2.2.16 20:47
@nostress píše:
Jj, já to mám podobně. Můj gentleman nese třeba čtyři tašky plné nákupu a ještě mi veme i kabelku. Já jdu vedle něj a mám ruce v kapsách. Má to teda na místní
drbny takový efekt, že já jsem za „mrchu“ a mého manžela litují. :mrgreen:

Tak pokud jdeme na nákup spolu, taky na mě žádná taška nezbude. Na druhou stranu to nevidím jak důvod, proč nejít sama, když si ho v pohodě sama odnesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
2.2.16 20:49
@Inaris píše:
Nevěřím. ;)

Tvoje volba

Mně zas rajcuje, když vstává v noci k miminu anebo peče mi kuře

• Citovat
  • Upravit
mowla
2.2.16 20:49
@Eli.D píše:
Tak pokud jdeme na nákup spolu, taky na mě žádná taška nezbude. Na druhou stranu to nevidím jak důvod, proč nejít sama, když si ho v pohodě sama odnesu.

Jak je to možný, to vaše 50:50 se vám nějak bortí. :think: :think: :think: :think:
Takže z jejich strany to musí být 50:50, ale jak jde o vás tak ne?

• Citovat
  • Upravit
14642
2.2.16 20:51
@Inaris píše:
Voni ti chlapi jsou hrozní rošťáci, oni se tak rádi litují a jsou litování a obdivováni… Jsou taka průhlední… :D :D
U nás je to teda taky tak, že on je za vánoční stromeček a já jdu „navolno“. Akorát když si teda zvykal mi brát kabelku přes svoje rameno, to jsem řekla stop. :-) :-)
Ale nás si v krajském městě nikdo nevšímá, tak to má bez obecenstva. :D

Přesně tak. Mě sice zná spousta lidí díky mému povolání, takže jsem už v kategorii „rozmazlené paničky“,ale já mu ráda dopřeju těch „pět minut slávy“.
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
2.2.16 20:52
@mowla píše:
No upřímně si myslím, že ženský se moc na tyto „mužské práce“ moc nehrnou, ale aby muž dělal všechny"ženské práce" to vyžadují.

Možná, ale i tak je v běžné domácnosti těch „ženských“ prací více.
Já třeba ráda montuju nábytek, klidně i přivrtám poličku, zvládla bych i tu sprchu. Ale kolikrát do roka se to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
2.2.16 20:52
@nostress píše:
Přesně tak. Mě sice zná spousta lidí díky mému povolání, takže jsem už v kategorii „rozmazlené paničky“,ale já mu ráda dopřeju těch „pět minut slávy“. :mrgreen:

Z toho si nic nedělej, já jsem taky za rozmazlenou paničku. Ale buchty mu teda peču.

• Citovat
  • Upravit
mowla
2.2.16 20:54
@Eli.D píše:
Možná, ale i tak je v běžné domácnosti těch „ženských“ prací více.
Já třeba ráda montuju nábytek, klidně i přivrtám poličku, zvládla bych i tu sprchu. Ale kolikrát do roka se to dělá?

Tak ale když by to mělo být spravedlivý, měli by jste se na tom podílet oba, zvlášť pokud u vás nerozlišujete mužské a ženské práce, jinak je to vyčuranost.

• Citovat
  • Upravit
604
2.2.16 20:56
@mowla píše:
Jak je to možný, to vaše 50:50 se vám nějak bortí. :think: :think: :think: :think:
Takže z jejich strany to musí být 50:50, ale jak jde o vás tak ne?

Ale ty to trochu překrucuješ, nikdo netvrdil, že je to 50:50 při každé jednotlivé činnosti. Ale při rozdělení těch činností. Já zas, když jedeme oba, vyndávám z košíku a rovnám do tašek. A taky jezdím na nákup častěji sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
2.2.16 20:56
@mowla píše:
Z toho si nic nedělej, já jsem taky za rozmazlenou paničku. Ale buchty mu teda peču.

Já manželovi udělám asi dvakrát za rok palačinky s tvarohem, ty miluje, takže to má „za odměnu“, třeba k narozeninám, ale jak si toho považuje a mluví o tom ještě týden. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
2.2.16 20:59
@Eli.D píše:
Ale ty to trochu překrucuješ, nikdo netvrdil, že je to 50:50 při každé jednotlivé činnosti. Ale při rozdělení těch činností. Já zas, když jedeme oba, vyndávám z košíku a rovnám do tašek. A taky jezdím na nákup častěji sama :mrgreen:

Ne ne ne, bylo tady několikrát řečeno, že není mužská a ženská práce, dokonce někdo chtěl tady ten seznam ženských prací.

• Citovat
  • Upravit
604
2.2.16 21:01
@mowla píše:
Tak ale když by to mělo být spravedlivý, měli by jste se na tom podílet oba, zvlášť pokud u vás nerozlišujete mužské a ženské práce, jinak je to vyčuranost.

Ale já se na tom podílím, třeba ten nábytek montuju spíš já. Ale tam, kde vím, že bych to udělala hůř se do toho přeci nebudu hnát. U vaření to taky máme rozdělený, já dělám svíčkovou a partner rajskou, podle schopností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí