Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mowla píše:
@Inaris Tak já teda nevím, ale já nejsem zvyklá čekat na to, až si někdo něčeho všimne.![]()
![]()
![]()
Jestli je potřeba něco udělat a je to mužská práce, nevidím nic špatného na tom svého muže poprosit, jestli by to neuděl a mám to hned, přeci nebudu čekat měsíc. To by to u nás vypadalo.
![]()
![]()
![]()
Já jsem na domácnost docela náročná, ne jen na úklid, ale i na vybavení atd. a žít s někým, komu trvá měsíc výměna zásuvky, nebo vypínače, tak si určitě nebudu tetelit blahem, jak mám skvělýho chlapa. To už pak chápu, že si některé nemusí říkat, co mají dělat, když jim vlastně nevadí, že se to neudělá.
![]()
![]()
Tak, když pro vás je lítání kolem domácnosti hlavní náplní, tak to je pak jiná. My jsme dost aktivní, hodně sportujeme, jezdíme na výlety, jsme pořád pryč a na domácnost pak tolik času nezbývá, tak se dělá to, co fakt hoří. Pro nás je důležitější hezký den využít k výletu do Zoo než na výměnu vypínače. Každý to má prostě jinak.
Taky mi některé věci trvají měsíc, prostě zapomenu nebo nestíhám, a určitě bych nebyla nadšená, kdyby mi někdo stál za zadkem a říkal, že už to mám konečně udělat a nejlépe teď hned.
@Eli.D píše:
Tak, když pro vás je lítání kolem domácnosti hlavní náplní, tak to je pak jiná. My jsme dost aktivní, hodně sportujeme, jezdíme na výlety, jsme pořád pryč a na domácnost pak tolik času nezbývá, tak se dělá to, co fakt hoří. Pro nás je důležitější hezký den využít k výletu do Zoo než na výměnu vypínače. Každý to má prostě jinak.
Taky mi některé věci trvají měsíc, prostě zapomenu nebo nestíhám, a určitě bych nebyla nadšená, kdyby mi někdo stál za zadkem a říkal, že už to mám konečně udělat a nejlépe teď hned.
Víš a to je právě ten problém, ty vůbec nedokážeš pochopit, že nemusíš stát nikomu za zadkem a přitom to partner udělá hned.
@mowla píše:
Víš a to je právě ten problém, ty vůbec nedokážeš pochopit, že nemusíš stát nikomu za zadkem a přitom to partner udělá hned.
Jakože řekneš „miláčku prosím tě vyměň vypínač“ a on odloží pracovní hovor, nechá rozvařený oběd na plotně, dětem nedočte pohádku a řekne „jasně zlato, už běžím“ a jde na to? Fakt?
Tak to bych nechtěla být Tvým manželem ![]()
@Eli.D píše:
Jakože řekneš „miláčku prosím tě vyměň vypínač“ a on odloží pracovní hovor, nechá rozvařený oběd na plotně, dětem nedočte pohádku a řekne „jasně zlato, už běžím“ a jde na to? Fakt?
Tak to bych nechtěla být Tvým manželem
Ty máš ale představivost?
Ne normálně si ráno sedneme u kávy domluvíme se co a jak.
![]()
@mowla píše:
Ty máš ale představivost?![]()
Ne normálně si ráno sedneme u kávy domluvíme se co a jak.
![]()
![]()
![]()
To my se ráno u kávy taky domlouváme, ale o tom, co budeme podnikat a jestli alespoň stihneme uvařit oběd nebo budeme jíst venku ![]()
@Eli.D píše:
To my se ráno u kávy taky domlouváme, ale o tom, co budeme podnikat a jestli alespoň stihneme uvařit oběd nebo budeme jíst venku
sakra. Taky jsme to takhle meli pred ditetem, v lete kazdy vikend na kolech, v zime kazdy vikend na horach. Vecere v restauracich…
Docela mi to chybi ted… ![]()
@Inaris píše:
Aha, no takhle si říkáme zásadně v legraci.Jinak se samozřejmě oslovujeme jmény
![]()
.
Je fakt, že si nejsem jista, co by pro mě udělal, kdybych mu řekla troubo![]()
. Ale chvilkově by toho bambulína možná snesl - i když vlastně nevím, no. Přece jen je to CHLAP.
Příspěvek upraven 05.02.16 v 21:28
Mowli, máš zase pravdu - některé ženy jsou opravdu nedbalé a kašlou na domácnost, taky mám takových pár kamarádek, no každý jsme jiný. Též jsou rozvedené, takže ta laxnost a neobtěžování chlapa bytovými úpravami jim moc nepomohlo.
zase jsou zeny, ktere chlapovi delaly prvni posledni a stejne si nasel milenku. Takove pribehy nejsou vubec ojedinele. A na EM uz vubec ne ![]()
Muj chlap je zase docela vysazeny na ty sportovni zenske, ted mi vykladal o nejake kolegyni, co byla v norsku a 7 dnu v tydnu mela na krokomeru 50 tisic kroku ![]()
A uz mame objednany eliptical domu, drahy jako hovado, ale aspon tech svych 15 tisic kroku denne dam. To zas budu pripravena letni sezonu.
@Inaris píše:
Určitě má každý svoje preference. Ta nevěra nemine téměř nikoho, ať dělá, co dělá. Pokud vím, tak mnozí chlapi neanalyzují, jestli si manželka tu jejich nevěru zaslouží, nebo dělá všecko pro to, aby nezahnul.
A nemyslím si, že by nějaká ženská dělala první, poslední. Pochopitelně si to o sobě mnohé myslí (ty, co se v uvažování ještě nedostaly dál). To se totiž zdá tomu okolí, ale doma ten partner třeba potřebuje něco jiného, to záleží na vyladění té dvojice.
tim prvni posledni myslim prave to prani, uklizeni, pece o chlapa apod. Proste takova ta bydlenka domaci.
@Inaris píše:Jasně. No, kdybys slyšela, co se mi zrovna dnes přihodilo… jen takový malý trapásek, při němž můj kamarád raději mlčel. Vezli jsme pána - profesionálního sportovce, a on celou dobu mluvil o tom, jak by se mělo sportovat a jak jsou lidi líní a popisoval, jak jedna dvojice absolutně všude jezdila autem téměř od dveří domu, zase ke dveřím - čehokoliv.
Mlčela jsem, protože - to byl náš případ.![]()
ufff, to my auto nastesti nemame, bydlime v centru prahy a vsude chodime pesky.
Tak to zase ja uklizeni nesnasim, pripada mi to jako ztrata casu proste. To si radsi jedu projet na kole. Mam horaka a dost si to uzivam.
@Inaris píše:
Určitě má každý svoje preference. Ta nevěra nemine téměř nikoho, ať dělá, co dělá. Pokud vím, tak mnozí chlapi neanalyzují, jestli si manželka tu jejich nevěru zaslouží, nebo dělá všecko pro to, aby nezahnul.
A nemyslím si, že by nějaká ženská dělala první, poslední. Pochopitelně si to o sobě mnohé myslí (ty, co se v uvažování ještě nedostaly dál). To se totiž zdá tomu okolí, ale doma ten partner třeba potřebuje něco jiného, to záleží na vyladění té dvojice.
To máš pravdu. Zrovna nedávno mojí kamarádku opustil už třetí partner kvůli jiné ženě. Zdánlivě k tomu neměli objektivní důvod, protože ona je hezká, štíhlá, doma pořád uklízí, v neděli musí mít tříchodové menu, plus bábovka, a přesto má takové „výsledky“. A je to tím, že ti chlapi jí v podstatě kašlali na nějaký vypulírovaný byt, nebo bábovku, oni chtěli s ní jít do společnosti, na výlet, nebo do baru, ale ona místo toho šůrovala třeba ve dvě ráno koupelnu.
A o tom to je..
@nostress to se holt stava, kdyz se bydlenka potka s nejakym spolecenskym typem…