Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
25.1.16 19:44
@Baba píše:
Jenže u nás to tak bylo, i když sem byla s bandou doma :mrgreen: Udělala sem teda toho doma víc, ale jen proto, že sem holt byla fyzicky přítomna. Ale brali jsem to, že on je v práci, já mám jako práci děti. Ne úklid, po příchodu domů domácnost půl na půl. Takže zas takový rozdíl to nebyl. Vytírá furt stejně :D

Chápu, že je to asi trochu jiné, pokud jsou 4 (počítám-li správně) :mrgreen: i když mi teda příjde tak nějak automatické, že jsem s dětmi doma = postarám se o domácnost.

Ono hlavně tohle fakt asi závisí na situaci. Já jsem za každých okolností manažer domácnosti. Je úplně jedno, jaká je situace, ale JÁ určuju kdy, co, kde jak a to včetně stravy, zásob atd. Máme nějaké nastavené rituály, které jsou pravidelné a dělají se pořád (např. já nakládám myčku a on jí vykládá) - děláme to automaticky, akorát jeden druhého o to požádáme (nebo to uděláme za něj) ve chvíli, kdy to k něčemu potřebujeme a potřebujeme to urychlit.

Ale pak jsou tam věci, které se tak nějak někdy dělají podle systému, který mám v hlavě já :mrgreen: není problém, aby např. vyluxoval, ale když vím, že se bude luxovat a chci, aby to udělal zrovna teď on, tak jasně, asi v tu chvíli neřeknu „vyluxuješ MI podlahu prosím?“, je to nesmysl, podlaha je obou a já v tu chvíli nechci pomoct, chci to zdelegovat na něj. Tak akorát řeknu „vyluxuješ prosím?“. I ta otázka by tam teoreticky nemusela být, už protože to stejně vždycky udělá bez problému, ale je to tak nějak slušnost. Taky mě třeba požádá o vynesení koše, když zrovna vaří nebo když nestíhá a zjistí náhodou, že koš strašně smrdí :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.1.16 19:45
@mowla píše:
Mně to přijde hrozný a jsi si jistá, že je tvůj muž spokojený?

Odpověď, cituji :mrgreen: Hrozný? 8o V čem? Jasně, že mi nevadí, že máme rozdělenou domácnost napůl, něco jde líp tobě, něco mě, procenta si nepočítáme.
Pak opět vytřeštění očí a opětovný dotaz: Jak to může někomu vadit? A ženě, jo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 19:45
@mowla píše:
Víš co já nechápu, proč to některým ženským vadí, že se řekne, chlap mi pomůže, jde přeci o to, aby to bylo hotový a je úplně jedno, jestli to vnímá tak, že mi pomáhá, nebo to dělá proto, že se na tom podílí ne? :lol: :lol: :lol: :lol:

Právě. Kdybychom si měli počítat kdy, co, kdo a jestli náhodou ten jeden nedělá víc, tak se zblázníme 8o hlavně občas se stane, že toho jeden dělá víc nebo dělá věci, které má na starosti ten druhý, ale je to tak nějak - podle aktuální potřeby a fakt si neděláme čárky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 19:47
@Baba píše:
Odpověď, cituji :mrgreen: Hrozný? 8o V čem? Jasně, že mi nevadí, že máme rozdělenou domácnost napůl, něco jde líp tobě, něco mě, procenta si nepočítáme.
Pak opět vytřeštění očí a opětovný dotaz: Jak to může někomu vadit? A ženě, jo? 8o

No na mě to právě tak působí trošku jak to počítání procent :nevim: prostě „tohle ty, a tohle já a ani o krok vedle“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:48
@Baba píše:
Pak opět vytřeštění očí a opětovný dotaz: Jak to může někomu vadit? A ženě, jo? 8o

A ty mu stojíš za zadkem viď? :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
mowla
25.1.16 19:48
@Nimie píše:
No na mě to právě tak působí trošku jak to počítání procent :nevim: prostě „tohle ty, a tohle já a ani o krok vedle“ :think:
:palec: :palec: :palec:A hlavně divný, že ho to napadlo, já o tom nemluvila.
  • Citovat
  • Upravit
32028
25.1.16 19:50
@Baba píše:
Pohoršuje… Nechápu to nastavení, které z toho vyznívá. Jako by snad domácnost byla starost ženské a on ji s ní pomáhal. Na to téma už tady bylo x diskuzí. Pomáhají vám chlapi doma? Už ten dotaz mi příjde absurdní.

Aha :think: tak tomu moc nerozumím. Jak říkám, i kdyby to bylo půl na půl, tak je to z mého hlediska pomoc, protože kdybych na všechno byla sama, tak musím i práci i domácnost i všechno ostatní obstarat sama, tzn. ten další člověk, který se zapojí, tak „pomáhá“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.1.16 19:59
@mowla píše:
@Baba A teď mi řekni, jdeš automaticky pokládat s partnerem třeba zámkouvou dlažbu? Aniž by ti musel říkat, nebo cokoliv jiného chlapsky náročného?

No do servisu jedu příště já :mrgreen: Zámkovou dlažbu bych asi zvládla :think: Tak jasně, že co je na mě fyzicky těžký, tak bych nedělala. Ale jak často něco takového je? No teď na lyžích měl vlastně celý den na hrbu našeho čtyřleťáka on, páč já dítě řítící se šusem fakt neudržím. Sem ráda, že na lyžích stojím sama :jazyk: Ale tak to není domácí práce vlastně.
Maluju, tapetuju, dolívám blbosti o jejichž funkci nic netuším do auta, na chatě řežu dřevo - neštípám, nemám na to páru, smontuju nábytek… Asi jediným, co vůbec nedělám, je práce s vrtačkou, ani nevím proč, asi že se bojím :jazyk: Ale to zas vyměřuju, páč sem po několika mužových měřeních přišla na to, že má nějakou izolovanou apraxii, není schhopen počítat vzdálenosti v cm. Proto máme taky v děcáku na jednom místě tapetu s nenavazujícím vzorem :jazyk: Jediný pruh, co měřil on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:59

@Nimie Takže za chvíli nebudeme spokojené, že nám chlap pomáhá, on se musí podílet. :lol: :lol: :lol: Holky to snad nemyslíte vážně. Tak jen doufám, že nepůjdu někdy do války, nebo že po mě nikdo nebude chtít, abych ryla zahrádku.

• Citovat
  • Upravit
mowla
25.1.16 20:00
@Baba píše:
No do servisu jedu příště já :mrgreen: Zámkovou dlažbu bych asi zvládla :think: Tak jasně, že co je na mě fyzicky těžký, tak bych nedělala. Ale jak často něco takového je? No teď na lyžích měl vlastně celý den na hrbu našeho čtyřleťáka on, páč já dítě řítící se šusem fakt neudržím. Sem ráda, že na lyžích stojím sama :jazyk: Ale tak to není domácí práce vlastně.
Maluju, tapetuju, dolívám blbosti o jejichž funkci nic netuším do auta, na chatě řežu dřevo - neštípám, nemám na to páru, smontuju nábytek… Asi jediným, co vůbec nedělám, je práce s vrtačkou, ani nevím proč, asi že se bojím :jazyk: Ale to zas vyměřuju, páč sem po několika mužových měřeních přišla na to, že má nějakou izolovanou apraxii, není schhopen počítat vzdálenosti v cm. Proto máme taky v děcáku na jednom místě tapetu s nenavazujícím vzorem :jazyk: Jediný pruh, co měřil on :mrgreen:

A proč to děláš?

• Citovat
  • Upravit
102087
25.1.16 20:05
@mowla píše:
@Baba A teď mi řekni, jdeš automaticky pokládat s partnerem třeba zámkouvou dlažbu? Aniž by ti musel říkat, nebo cokoliv jiného chlapsky náročného?

Ano, automaticky se zeptám, zda mě u toho chce nebo ne, pokud v té době nepracuju nebo netvořím jinou domácí činnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.1.16 20:06
@mowla píše:
Víš co já nechápu, proč to některým ženským vadí, že se řekne, chlap mi pomůže, jde přeci o to, aby to bylo hotový a je úplně jedno, jestli to vnímá tak, že mi pomáhá, nebo to dělá proto, že se na tom podílí ne? :lol: :lol: :lol: :lol:

U nás je to tak, že já občas pmáhám manželovi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@Nimie píše:
No na mě to právě tak působí trošku jak to počítání procent :nevim: prostě „tohle ty, a tohle já a ani o krok vedle“ :think:

To ne, přesně rozdělené to nemáme. Třeba dneska večer - umyl nádobí, dal dětem večeři, vykoupal prostředního, přebalil nejmladšího, vyčistil všem zuby, vyklidil kus sušičky, naládoval a zapnul pračku.
Já v mezidobí drbání na emiminu udělala s nejstarší domácí úkol, vyklidila zbytek sušičky, uklidila jídelní židličku po nejmladším, vynesla tříděný odpad, našla v kuchařce večeři na zítra. Kuchařka předána muži, aby si opsal, co má po cestě z práce dokoupit. Jo a přečetla sem pohádku, ale toho se účastnil i muž, páč je zvuková a je tam srandovní písnička, na kterou musí všichni trsat :D

Zítra to může být úplně opačně

Příspěvek upraven 25.01.16 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@mowla píše:
A proč to děláš?

Třeba protože ji to baví? Třeba mě osobně to uspokojuje podstatně víc, než třeba uklízení a vaření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 20:08
@j.a.n.i1 píše:
Ano, automaticky se zeptám, zda mě u toho chce nebo ne, pokud v té době nepracuju nebo netvořím jinou domácí činnost

A proč? Mě by se teda nechtělo sekat trávu, nebo rýt zahrádku, nevím, proč by to měly dělat ženské. A jak bych si pak vlastně pomohla?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML