Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mowla
25.1.16 20:33
@Mango_Lassi píše:
Mně taky vadí typ žena v domácnosti. Ještě víc mi vadí ten stereotyp, že to má být práce ženská. Proč? Kdo to takhle určil? Má mě to bavit víc, protože jsem se narodila jako žena? Nehorázná blbost.

Ano v tomhle pojetí to chápu, že to takhle máš, ale proč? Cítíš se méněcenná jako žena? Proč se vzdávat ženskosti a být víc chlapem? Já chci být žena a chci aby můj muž byl chlapem a ne ženou v domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
102087
25.1.16 20:34
@mowla píše:
Ale tak mě vysvětli, v čem si pak pomůžeš, pořád jste tu psali, jak chcete mít míň práce, mě to spíš přijde, že vám vadí ženská role v domácnosti.

A kdo psal mít míň práce - jako jo, snad každý chce mít co nejmíň práce, proto si pořizujeme takové věci jako je pračka, sušička, myčka, robotický vysavač a sekačka, automatická vrata a další vymoženosti, ale proč do toho taháš ženskou nebo mužskou roli? Já prostě bytostně nesnáším vaření, tak se mu snažím vyhnout a je mi úplně jedno, jakou roli tomu kdo přidělil, naopak pokud mě jiná činnost baví (či mě nevadí), tak se ji ujmu a v ideálním případě si ti dva (či více, s většími dětmi) základní činnosti rozdělí tak, aby ani jeden nedělal ty, které ho prudí. A ten zbytek dělají kdo má zrovna čas nebo si toho všimne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 20:37
@Baba píše:
Kolik té,,chlapské" práce je v porovnání s normálním běžným porovozem? A tu chlaspkou by můj muž udělal bez problému i beze mě, zatímco já bych měla na hrbu děti, aby měl na práci klid.

Tak o to tady asi nejde, když budu tedy chtít aby šlo vše napůl, ale nebudou mi vadit ženské práce, tak si nechám domácnost, chlapovi nechám chlapské práce a když nebude mít žádnou práci momentálně, tak mu řeknu, aby mi pomohl s tou mojí, ale proč bych měla tapetovat?

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 20:38
@Mango_Lassi píše:
Mně taky vadí typ žena v domácnosti. Ještě víc mi vadí ten stereotyp, že to má být práce ženská. Proč? Kdo to takhle určil? Má mě to bavit víc, protože jsem se narodila jako žena? Nehorázná blbost.

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 20:39
@j.a.n.i1 píše:
A kdo psal mít míň práce - jako jo, snad každý chce mít co nejmíň práce, proto si pořizujeme takové věci jako je pračka, sušička, myčka, robotický vysavač a sekačka, automatická vrata a další vymoženosti, ale proč do toho taháš ženskou nebo mužskou roli? Já prostě bytostně nesnáším vaření, tak se mu snažím vyhnout a je mi úplně jedno, jakou roli tomu kdo přidělil, naopak pokud mě jiná činnost baví (či mě nevadí), tak se ji ujmu a v ideálním případě si ti dva (či více, s většími dětmi) základní činnosti rozdělí tak, aby ani jeden nedělal ty, které ho prudí. A ten zbytek dělají kdo má zrovna čas nebo si toho všimne…

Tak tohle chápu, že nesnášíš vaření, tak se toho ujme chlap, tohle dělám doma taky, to co nesnáším strčím mu. :lol: :lol: :lol: Ale mě spíš zajímalo to, co tu někdo psal, půl napůl. Když se bude opravovat auto, tak já budu asistovat u auta a když se bude uklízet, tak já budu vysávat, ty vytírat.

• Citovat
  • Upravit
mowla
25.1.16 20:41

@Baba @j.a.n.i1 Takže vám vadí, že jste ženské?

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 20:41
@mowla píše:
Ano v tomhle pojetí to chápu, že to takhle máš, ale proč? Cítíš se méněcenná jako žena? Proč se vzdávat ženskosti a být víc chlapem? Já chci být žena a chci aby můj muž byl chlapem a ne ženou v domácnosti.

8o Proč bych se měla vzdávat ženskosti? To s tím přece vůbec nesouvisí. že když míň uklízím, tak sem pro chlapa míň sexy?
Zeptala sem se Bambulína, co by se změnilo. Napíšu později, zatím se hluboce zamyslel :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 20:44
@Baba píše:
8o Proč bych se měla vzdávat ženskosti? To s tím přece vůbec nesouvisí. že když míň uklízím, tak sem pro chlapa míň sexy?
Zeptala sem se Bambulína, co by se změnilo. Napíšu později, zatím se hluboce zamyslel :jazyk:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jo jo už se těším. :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
mowla
25.1.16 20:46
@Baba píše:
Zeptala sem se Bambulína, co by se změnilo. Napíšu později, zatím se hluboce zamyslel :jazyk:

Já jsem to spíš myslela tak, že ženská u žehličky bude vypadat ženštěji, než muž se žehličkou a to samý chlap pod autem zamazaný od vazelíny bude vypadat mužněji, než žena.

• Citovat
  • Upravit
604
25.1.16 20:46
@mowla píše:

Představ si, že jsou chlapi, kteří mají dost sebevědomí, aby se byli chlapi, i když dělají „ženské“ práce.
U nás se tedy dělí práce podle toho jestli baví nebo nebaví a podle aktuálního časového vytížení, podle toho se domluvíme, kdo co udělá. Naštěstí můj partner nepotřebuje lechtat ego přesvědčováním, že je hlavou rodiny, tím, že dostane polívku první a dokazovat si, že je chlap tím, že nevezme hadr do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
25.1.16 20:47
@mowla píše:

A kdo určuje co je ženské a co není? Vaření je pro ženy?
Tak kdo je potom Pohlreich?

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
25.1.16 20:48
@mowla píše:
Já jsem to spíš myslela tak, že ženská u žehličky bude vypadat ženštěji, než muž se žehličkou a to samý chlap pod autem zamazaný od vazelíny bude vypadat mužněji, než žena.

To je jen a pouze tvoje vlastní nastavení
Vůbec to tak nevnímám

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 20:49
@mowla píše:
Tak o to tady asi nejde, když budu tedy chtít aby šlo vše napůl, ale nebudou mi vadit ženské práce, tak si nechám domácnost, chlapovi nechám chlapské práce a když nebude mít žádnou práci momentálně, tak mu řeknu, aby mi pomohl s tou mojí, ale proč bych měla tapetovat?

Tak netapetuj :nevim:, mě to baví a jako chlapskou práci to nevnímám.,,chlapská" práce je pro mě dělání výkopů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 20:50
@Eli.D píše:
Představ si, že jsou chlapi, kteří mají dost sebevědomí, aby se byli chlapi, i když dělají „ženské“ práce.
U nás se tedy dělí práce podle toho jestli baví nebo nebaví a podle aktuálního časového vytížení, podle toho se domluvíme, kdo co udělá. Naštěstí můj partner nepotřebuje lechtat ego přesvědčováním, že je hlavou rodiny, tím, že dostane polívku první a dokazovat si, že je chlap tím, že nevezme hadr do ruky.

A představ si, že můj taky ne. :) :) :)To jsi to moc nepochopila, tam nebylo řečeno, že chlap nemá dělat nic. Každopádně i tak je to moje domácnost, ne jeho. Já udržuji to teplo domova. A on se stará o venek. Mně domácí práce neiritují.

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 20:50
@mowla píše:
@Baba @j.a.n.i1 Takže vám vadí, že jste ženské?

Ne, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect