Nadýchané vysoké perníčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
20.11.13 21:03

Jé, tak to jsem moc potěšená, že jsem se trefila „do noty“. Taky je od Hofhanzlové výborná knížka Těhotné a kojící maminky si vaří zdravě a chutně. Ty recepty tam samozřejmě nemusejí baštit jen těhotné a kojící :P

Já podle těch dvou kuchařek vařím moc ráda a často, využívá všechny možné druhy zeleniny, celozrnné obiloviny, semínka a ořechy, sladí medem nebo třtinovým cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
20.11.13 21:07
@budi píše:
@Natali14 @KackaDoup

diky, ale me nejde o klasicke vanocni, tenke pernicky ke zdobeni!

jak uz napovida nazev tematu, shanim neco tlusteho a nadychaneho, jako se prodavaji balene perníky pro deti slepene marmeladou

neco takoveho

aha ty myslis klasicky mekky pernik
:oops: :andel:  :)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
20.11.13 21:10
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
20.11.13 21:27
@budi píše:
Nemate nekdo recept na pernicky, ktere by byly mekke, nadychane a vysoke, treba tak centimetr a vic tluste??
ani nevim jak neco takoveho v receptech na netu hledat…

mam na mysli neco podobneho tem co se prodavaji jako pardubicke treba, napr. s mikulasem na obalu, s marmeladou uvnitr…
chtela bych silne kousky mekkych tlustych pernicku slepovat povidly

diky za tipy

http://www.cukrar.cz/…a_vypsat.asp?…
tady by k tomu melo byt vse ;)

• Citovat
  • Upravit
21911
20.11.13 21:38

@Evulina asi vyzkousim, tenhle recept se mi libi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
20.11.13 22:15

@KackaDoup dělám ty samé a jsou opravdu luxusní :palec: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
20.11.13 22:16
@zdend76 píše:
@KackaDoup dělám ty samé a jsou opravdu luxusní :palec: :jazyk:
:mrgreen: jsou
  • Citovat
  • Upravit
4099
21.11.13 09:51
@KackaDoup píše:
http://madlinakuchyne.blog.cz/…ky-slepovane

tyhle vypadají dobře, díky za odkaz.

právě že myslím klasický měkký perník, ale aby se daly vykrojit jednoduché, větší tvary (třeba hvězda, kolečko, atd.). a pak slepit a třeba kousek namočit v nějaké polevě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
21.11.13 09:53
@budi píše:
tyhle vypadají dobře, díky za odkaz.právě že myslím klasický měkký perník, ale aby se daly vykrojit jednoduché, větší tvary (třeba hvězda, kolečko, atd.). a pak slepit a třeba kousek namočit v nějaké polevě…

vsak jsem dala odkaz i na ty
ale to jde prci z kazdeho pernikoveho testa, nejak ted nerozumim…z kazdeho jdou vytvorit jakkoli vysoke tvary, slepit a dat cokoladovou polevu…ty jsi chtela takove jako jsou v obchode, na to jsem dala odkaz ze vyroba takoveho perniku neni jednoducha, ale recepty tam byly
Tu:

• Citovat
  • Upravit
4099
21.11.13 10:01
@KackaDoup píše:
vsak jsem dala odkaz i na ty
ale to jde prci z kazdeho pernikoveho testa, nejak ted nerozumim…z kazdeho jdou vytvorit jakkoli vysoke tvary, slepit a dat cokoladovou polevu…ty jsi chtela takove jako jsou v obchode, na to jsem dala odkaz ze vyroba takoveho perniku neni jednoducha, ale recepty tam byly
Tu:

jojo, já vím…
ale teda invertovat cukr doma fakt nebudu :-)

jsem myslela, když se peče litý perník na plech, tak je to jednoduché, bez tanečků… a taky medovník se peče a ty placky jsou poměrně jednoduché…

tak jsem si říkala, že třeba má někdo recept přímo na tyhle měkké vysoké a nadýchané perníky - prostě aby se nafoukly. Ty běžné vánoční se prostě tolik nenafouknou, i když je udělám vysoké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
21.11.13 10:10

@KackaDoup kolik jich asi je z davky tveho receptu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
21.11.13 10:15
@budi píše:
jojo, já vím…
ale teda invertovat cukr doma fakt nebudu :-)

jsem myslela, když se peče litý perník na plech, tak je to jednoduché, bez tanečků… a taky medovník se peče a ty placky jsou poměrně jednoduché…

tak jsem si říkala, že třeba má někdo recept přímo na tyhle měkké vysoké a nadýchané perníky - prostě aby se nafoukly. Ty běžné vánoční se prostě tolik nenafouknou, i když je udělám vysoké
:mrgreen: chce to zkouset ;)
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
21.11.13 10:15
@Romine píše:
@KackaDoup kolik jich asi je z davky tveho receptu?

zalezi jak velke delas tvary, ja tam mam treba i soby a lisky, takze ti presne nereknu ale kdyby jsi delala treba jen srdicka tak bych rekla urco dva plechy ;)

• Citovat
  • Upravit
188
23.11.13 18:56
@KackaDoup píše:
400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
50 g másla
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
1 žloutek na potření po upečení
bílková poleva na ozdobení
Každý harmonogram s přehledem vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli aspoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet, jinak jsou tvrdé a pokazí vám úsměv (možná včetně chrupu). I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímhle. Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, kuchařsky postižená podobně jako já, dokazuje, že to se svým kamarádským vztahem ke mně myslí skutečně vážně, jinak by se o takový poklad nikdy nerozdělila. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají. Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální ingredienci a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál.
pecu uz 5 let a jsou zasne, mela jsem slepovane povidli na svatbe, kazdy rok pecu na vanoce delam z nich adventni kalendar, jsou ;) hned okamzite uzasne

Dneska jsem pekla 5 plechů perníčku podle tvého receptu a :potlesk: :potlesk: :potlesk: Jsou opravdu vynikající nadýchané a křehké ;) Manželovi a dcerce tak chutnali, že jsem je musela schovat ještě skoro vlažný 8o :D

Tímto děkuji za recept a všem vřele doporučuji :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.11.13 19:07
@vlasatá píše:
Dneska jsem pekla 5 plechů perníčku podle tvého receptu a :potlesk: :potlesk: :potlesk: Jsou opravdu vynikající nadýchané a křehké ;) Manželovi a dcerce tak chutnali, že jsem je musela schovat ještě skoro vlažný 8o :DTímto děkuji za recept a všem vřele doporučuji :palec: :palec: :palec:
:) tak to jsem opravdu moc rada, pecu jiz 4 roky, a jsem taky moc spokojena ;) :kytka:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii