Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ne nejdřív řešíme svátky a narozeniny (poslední má manžel 3.12) ale tak od toho listopadu pokukuju a když se mi něco jooo líbí tak koupím i dřív, ale u mě je pak problém že třeba synovi bych to dala hned
ale dnes jdu taky vyzvednout knížky které dostane až v srpnu k svátku, ale když byla u Svojtky akce tak nešlo odolat ![]()
Ja nenakupuji, ale tesim se.. Pokud by mi ted neco padlo do oka, tak to asi koupim.
Nam se dari kazdy rok cim dal lepe a darky kupujeme (paradoxne?) mene a mene. Nakupovat je v cervnu by me v zivote nenapadlo. Vanoce u nas nejsou o darcich. M.
@Dory22 My už máme přes 60 dárku pro děti,nemám ráda přeplněné obchody,to už si sem pěkně v teplíčku doma a užívám si klidu. A ještě bych měla někde lítat a stresovat se? ani mě nenapadne
@maminka2755 píše:
@Dory22 My už máme přes 60 dárku pro děti,nemám ráda přeplněné obchody,to už si sem pěkně v teplíčku doma a užívám si klidu. A ještě bych měla někde lítat a stresovat se? ani mě nenapadne
60? to máš deset dětí?
@_0812_ Taky tak,když už tak kvalitní a radši budu kupovat dopředu než to nechat na poslední chvíli a pak se stresovat… Vánoce nejsou o dárcích,to víme všichni je to hlavně o klidu a radosti. A když vidíte rozzařené oči dětí jak si rozbalují dárek za dárkem tak ..
@aiwwa Mám ráda když je půlka stromečku zadělaná dárky
už od mala jsem takto vyrůstala
V létě řeším léto a ne Vánoce. V září ještě dožívám zážitky z léta, třídím fotky, prohlížím obrázky, pohledy, kde jsme byli. A nějak v říjnu začínám přemýšlet nad tím, že také budou Vánoce. Dávám dohromady nápady na dárky, udělám si velký úklid, občas něco koupím. Poslední dárky klidně koupím den před Štědrým dnem, pokud se mi něco líbí a může to být třeba svíčka z trhu. A u nás platí zásada, že Ježíšek si odnáší dopisy na Mikulášskou noc, tak mě žádné překvapení na poslední chvíli nečeká a mám na nákup dost času
@maminka2755 píše:
Hruza. Ani kdybych mela miliony..60 darku pro dve deti. To musi doma vypadat, s tim se nemuzou vyhrat ani..
@maminka2755 - naprosto upřímně, je to Vaše věc, jak slavíte Vánoce a kolik máte dárků. Ale prakticky se zeptám - rozbalují všichni najednou, nebo po jednom a ostatní se vždycky dívají? A baví to děti, tolik dárků? Protože moje zkušenost s mou rodinou - dárky nad 10 kusů, včetně měkoušů už je pak nebaví, kouknou narychlo, ale mám pocit, že vnímají tak prvních 5 dárků. A to jsou už děti skoro dospělé.
Knížky mají i 20.12. takže se nehoním. U nás je vyřešeno jedním obchodem.
@maminka2755 píše:
Někde jsem četla radu psychologa, že dítě ve věku 5 let má mít pod stromečkem maximálně 3 dárky. Víc už toho ten mozeček nezvládne zpracovat…
Snažím se tím řídit. a babičky jsem taky prosila, at maj u nich nejvíc 3 dárky ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
Ne nejdřív řešíme svátky a narozeniny (poslední má manžel 3.12) ale tak od toho listopadu pokukuju a když se mi něco jooo líbí tak koupím i dřív, ale u mě je pak problém že třeba synovi bych to dala hnedale dnes jdu taky vyzvednout knížky které dostane až v srpnu k svátku, ale když byla u Svojtky akce tak nešlo odolat
A hodíš odkaz na knížky, co jsi vybrala, pro inspiraci…?
Jsem ujetá na knížky… ![]()