Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě by zajímalo, co je těch 30 dárků zač. Když odhlédnout od extrémního počtu, tak je to něco, co může 3/4 roku čekat ve skříni. Já mám již dárek pro dítě k narozkám, které má za 2 mesice a je mne líto, že s ním musím čekat, vím, že by danou vec dítě moc pěkné využilo hned. Mít takových věcí 30, tak bych měla dojem, že dítě neuvěřitelně brzdim v rozvoji.
K tématu. Občas koupím v akci/výprodeji klidně hned po Vanocich např.lego, které buď schován na další Vánoce, případně na zapomenuté narozeniny jiného ditete, nebo ho využiji jako motivační pomůcku. Ceny hraček se na internetu mění v průběhu roku a v létě jsou tradičně nejníže. Takze přemýšlet v létě o dárcích není tak úplně zcestne.
jsem ráda za naše skromné vánoce, výlety po okolí na prohlídku betlémů, v autě nebo na procházkách si pořád zpíváme koledy. Hromady dárků mě přímo děsí.
Dárky dávám raději během roku, když na něco zajímavého natrefím - knížka, hra na zahradu a tak. Za vysvědčení dostal syn teď kolo.
@Dory22 píše:
@medunka23 60 dárků už mi přijde taky praštěné přes hlavu. Ale je to každého věc.
Dcera měla v roce přes 30 dárků. Ale počítám to od všech. Byly to potřebné věci. Ve 2 letech už méně, přece jen nemá ruzum ještě moc o co jde. A letos to taky přehánět nebudu. Přijde mi, že ty vánoce jsou rok co rok horší. Každý se předhání kdo nejvíc toho nakoupí a utratí.
jako i 30 dárků je sakra hodně, přeci potřebné věci nedávám pod stromeček, ty se kupují průběžně jak jsou potřeba a nečekám až budou Vánoce. Na vánoce dáváme knihy, jeden společný dárek pro obě dcery dohromady a pak rozumný dárek z dopisu. Bohatě to stačí, s mužem máme taky pravidlo 3 dárků a i tak ten stromeček vypadá krásně, ono to pak fakt naroste.
@medunka23 Já jako dítě milovala rozbalování. Moje máma balila vše zvlášť. Dělám to doteď
Takže balím třeba troje trenky do třech balíčků
Ono to pak vypadá jako hodně a není rozbaleno za 5 minut
@Jedna babička píše:
@123Soňa a ty leporela a pribehove knizky se jmenem ditete od nakladatelstvi modry slon znas? je to zakazkova vyroba. u nas s nimi spokojenost.
Neznala jsem. Teď jsem na to koukala a vypadá to zajímavě ![]()
Ty sis tu knihu nechala dělat?
@Jedna babička A které konkrétně ty knížky máte? Přemýšlím, že nějakou objednám…
@medunka23 píše:
jako i 30 dárků je sakra hodně, přeci potřebné věci nedávám pod stromeček, ty se kupují průběžně jak jsou potřeba a nečekám až budou Vánoce. Na vánoce dáváme knihy, jeden společný dárek pro obě dcery dohromady a pak rozumný dárek z dopisu. Bohatě to stačí, s mužem máme taky pravidlo 3 dárků a i tak ten stromeček vypadá krásně, ono to pak fakt naroste.
Třicet dárků k prvním narozeninám
já nestačím zírat… Syn bude mít rok příští pátek… od nás dostane malé autíčko, od jedné babičky včelího medvídka a od druhé už dostal nafukovací bazének… a šlus ![]()
@berua13 ne k narozeninám..
zakladatelka píše že už začla nakupovat na vánoce - má dvě děti a UŽ má 60 dárků..takže do vánoc to stoupne troufám si říct na minimálně 100
![]()
@berua13 píše:
Třicet dárků k prvním narozeninámjá nestačím zírat… Syn bude mít rok příští pátek… od nás dostane malé autíčko, od jedné babičky včelího medvídka a od druhé už dostal nafukovací bazének… a šlus
Tak to mi přijde rozumný
![]()
Myslím, že nadměrné množství dárků opravdu škodí…
@smurfka píše:
@berua13 ne k narozeninám..
zakladatelka píše že už začla nakupovat na vánoce - má dvě děti a UŽ má 60 dárků..takže do vánoc to stoupne troufám si říct na minimálně 100![]()
Jezis ![]()
Bych chtela videt jejich pokojicek teda.
Nakupovat zacnu v rijnu, at to vyridim zavcasu beze stresu.
@medunka23
Tak jsme poměrně dost početná rodina, takže dcera dostává dárky od každého. Tak se to nasčítalo. Na vánoce balím hodně věcí zvlášť. Ono záleží co si člověk představí pod pojmem potřebné věci. Samozřejmě, že je člověk kupuje průběžně. Každý ať si to dělá jak chce. Já začínám kupovat už v létě. Protože dcera má v prosinci svátek a na začátku ledna i narozeniny.
@blumen píše:
Jezis![]()
Bych chtela videt jejich pokojicek teda.
Nakupovat zacnu v rijnu, at to vyridim zavcasu beze stresu.
no právě..každý rok 100 dárků, do toho ještě narozeniny..to musí vypadat teda.. ![]()
@blumen já bych ho ani vidět nechtěla, nesnáším vetesnictvi. Ja bych prostě 30 smysluplných věci k jedněm Vánocům dohromady nedala. A musím říct, že od té doby, co vidím, s kolika málo věcmi si nase dítě opravdu hraje zatímco zbytek leží ladem, tak nakupují téměř minimálně.
@smurfka píše:
no právě..každý rok 100 dárků, do toho ještě narozeniny..to musí vypadat teda..
Ja nestacim zirat … uprimne neni co zavidet, ja ty deti spise lituju
Ja jsem asi hrozna matka
ja dala dceri k 2.narozeninam jeden darek. Ale je krasnej a mel uspech, rucne malovany cajovy servis dreveny ![]()
Stve me muj tatka, toho musim hodne krotit, porad by kupoval ![]()