Nakupování zero waste

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
15.6.18 08:19
@problemova píše: …ale co to pečivo?

Pečivo nemusíš kupovat do plátěného sáčku. Koupíš do toho co máš (ze záclony, do frusacku…) a doma přehodíš do plátěného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
15.6.18 08:23

@Murka A nemáš strach, že přes ten dírkovaný sáček se ti na to pečivo dostane nějaký bacilus z těch košíků, na který sahá kde kdo a tak…? Vím, že očka jsou i docela hustě tkaná, ale přece jenom… nebo je to ok a představuju si to jako kovbojku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
15.6.18 08:30

@problemova to pečivo přeci volně leží v košíku na prodejně, nemyslím, že bude hygienické do chvíle, než ho položíme do nákupního vozíku :nevim: Nakupuju tak, že sáček nechám otevřený, pečivo naskládám na stojáka, aby šli sečíst pohledem a počet ještě hlásím. Mám lněné sáčky. No a ovoce, zeleninu do bedýnky, lepítka lepím na kraj, dá se použít i pro pečivo, třeba s vlastním košíčkem a pak odnést v plátěné tašce.
Frusak z Aliexpressu nepovažuju za ZW, jen na okraj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.6.18 08:40

@problemova Ano, mám jich několik. Pečivo do nich dávám taky a doma předělám do dózy, nebo to nechám v tom a jen obalím čistou utěrkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
15.6.18 08:47
@problemova píše:
@Murka A nemáš strach, že přes ten dírkovaný sáček se ti na to pečivo dostane nějaký bacilus z těch košíků, na který sahá kde kdo a tak…? Vím, že očka jsou i docela hustě tkaná, ale přece jenom… nebo je to ok a představuju si to jako kovbojku? :lol:

Vzhledem k tomu, že nevím, kde bylo pečivo uskladněné, jestli nestálo v bedýnkách někde na dvoře, kde běhaj kočky, lítaj holuby, jestli si někdo nad pečivem nekýchnul, nebo kde se drbal ten co prohraboval pečivo a hledal ten „nej“ rohlík atd., tak bacily z košíku neřeším. To bych se musela zbláznit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.6.18 08:50

Mam dirkovane, koupene asi pred šesti lety, byly drahé, ale porad slouzi. Dají se i usit. Můžeš na pecivo pouzit i ty sáčky jakoby plne, ale pruhledne, třeba původně na prani, u nas jsem to koupila ve zdrave vyzive. Nebo mit par papirovych. Zkušenost dobra, pred lety to všichni okukovali, dnes jsou zvykli. Latkovy vazi cca 10g jeden. Holt mi to navazi o něco vic. Nikdy jsem to na pokladně nevyndavala kvůli převáženi. Chodím do obchodu, kde vazi na pokladně. Jediný problem je v Bille, kde si člověk vazi sam, ty nálepky na pytliku nedrzi. Pak je to horsi s bramborami, ty kupuju neomyvane, takže na ty je taky lepsi mit plny nedirkovany sacek.

Nakup šunky a sýru a masa do vlastních obalu jsem jeste nezvládla a to me štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.6.18 08:53

A je lepsi mit jich vic, třeba 10ks, podle toho, kolik druhu ovoce zeleniny kupujes najednou nebo aby kazdy z nakupujících mel sve ve svem batohu.

Jednou za cas sáčky peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
15.6.18 08:59
@ZuzanaT píše:Nakup šunky a sýru a masa do vlastních obalu jsem jeste nezvládla a to me štve.

To jsem právě přemýšlela jak se to řeší :think: Že bych přišla do Tesca s krabičkou ať mi do toho dají salám si nedovedu moc představit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.6.18 09:06

Zkouším To, ale brání mi v tom moje zapomnetliva chaoticka povaha…jsem ráda, že do obchodu dojdu s penezenkou, tašky mám látkové, cobjsem si ušila, ale neustále zapomínám…sáčku jsem měla asi 10,teď najdu tak dva a ještě si na to nevzpomenu když jdu nakoupit (ušila jsem jen za starých záclon )
Obchody bez obalu jsou super, u nás není, chtěla jsem ho tu provozovat, ale bohužel jsem nakonec nemohla tolik investovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.6.18 09:14

Ovoce lze naskládat do košíku nebo do plátěné tašky. Většinu ovoce a zeleniny mám ze zahrady, takže pro něj ani nemusím daleko. Pro pečivo s plátěným pytlíkem bych šla do trhu, farmářské prodejny atd. Jinak tedy sáčky ze záclony si nějak nedokážu představit :think: a pokud už náhodou kupuji nějaké pečivo v krámě, tak je dám klidně do sáčku. Pak ho použiju jako sáček na odpadky, kterých máme málo, tak akorát na ten malý sáček to vyjde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.18 09:25

Já mám ušité z organzy, ale nejsem si moc jistá jestli je to hygienicky ok? Pokud svůj organzový zapomenu, dávám v nouzi do těch papírových. Zeleninou a ovoce beru jednotlivě do košíku. Vody v pet lahvích nekupujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.6.18 09:47

Kupuju v ikea záclony lill a pytlíky šiju z nich. Jeden vyjde na necelých 10kč.

• Citovat
  • Upravit
35420
15.6.18 10:18
@Kaspinka píše:
To jsem právě přemýšlela jak se to řeší :think: Že bych přišla do Tesca s krabičkou ať mi do toho dají salám si nedovedu moc představit :think:

Někde normálně dají :palec: Nemám info z Tesca, tam nechodím, nakupuju u řezníka. Ale vím o spoustě zw nadšenců, kteří nakupují do vlastního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
15.6.18 10:59
@problemova píše:
@Káťa19 Já se přiznám, že k ušití bych se nikdy nedostala takže s pořizovací cenou jsem smířená. Co momentálně řeším je spíše to použití při nákupu v klasickém supermarketu kam jezdíme. Nechci měnit úplně životní styl jen bych ráda nevozila domů týdně desítky sáčků, které vyhodím :nevim: Frusack je v pohodě, vyberu a místo do igeliťáku polepím cenovkou a jedu, tam nemám problém, ale co to pečivo? :nevim:

A proc to pecivo taky nedas do frusacku? Dyt je to jedno, ze je na ovoce. Nebo si kup igelitku z biorozlozitelneho plastu a nos to v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.6.18 07:29
@Doe_Jane píše:
Ty frusacky se dají objednat na ali za pár korun

Nic mi do toho není, ale ekologičtější je použít obyčejný igelitový pytlík a po použití ho jet autem vyhodit do nejbližšího národního parku než si nechat poslat jakýkoliv ekosáček z ali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.