Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, pridavam se taky se super hlaskou tatinka. Byla jsem v 7tt a tehotenstvi a vypadalo na zamlkle, dalsi tyden se ale vse upravilo a uz bylo videt miminko i busici „srdicko“
.Cela dojata volam nastavajicimu tatkovi, ze mimi tam je a ze je zdrave… naprosto chladne se ozve, jestli je to chlapecek nebo holcicka? - tak se snazim vysvetlit, ze ma sotva par mm a z druhe strany se ustarane ozve… „ale rekla jsi doktorovi, ze chceme chlapecka-ze jo?“ - tak mrtva smichy odpovidam, ze jasnacka, ze jsem toho kluka zaskrtla v dotazniku… ![]()
Taky musím přidat jednu historku..
Jsem v 16tt a když jsem nedávno řekla přítelovi že cítím v břiše něaké cukání, takové bublinky a že je možné už cítím pohyby malého tak se na mě podíval a říká mi a nemáš náhodou větry..?
![]()
Musím sem připsat taky jednu hlášku mého muže, který se na miminko hrozně těší a je kvůli tomu často dost zmatený
. Nedávno jsem mu říkala, že příští týden jdeme na předporodní kurzy a že tam musíme být ve čtyři hodiny. On se na mě tak bezelstně podíval a říká: A kdyby sme ten kurz nestihli, tak tě nenechají rodit?
Tak jsem mu řekla, že ne…myslim, že přijde včas ![]()
Tak jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi a nedá mi to se nepodělit.
Partnerovi sděluji, že máme miminko v příčné poloze a že už se asi neotočí a tak budem muset na císaře. Ok, nějak to vzal a pak se bavíme o miminku Dál. Říkám mu, že v tomhle týdnu už reaguje třeba na hlas maminky, může i na hlas tatínka, že jsem vyčetla, že se může i otáčet hlavičkou za těmi zvuky…
A on mi najednou říká: „Tak já ti budu něco povídat do frndy a ono se tam třeba správně nasměruje tou hlavičkou!“ ![]()
Prosím o zachování anonymity, snad každý pochopíte proč
Gába
Holky ja se tu tak chlamu, ze z toho snad predcasne porodim ![]()
Me posledne dostal tem muj
ja tu dobu uz cca 33 tt pupik velkej, celej den mi bylo zle a tak se jen tak spolu divame na telku kdyz zacne reklama na vlozky a on se na me tak podiva a naprosto vaznou tvari pronese „uz se tesis co?“ Malem jsem si cvrnkla smichy do gatek ![]()
Taky přidám jednu perličku. Nosím brýle a jsem těhotná a můj chlap mi říká: Já jsem zvědavý jak Amča vyleze jestli bude mít na nose ty brejličky ![]()
Přidám se k vám, ale všechny příspěvky projdu až večer, teď jsem v práci ![]()
Mám ale taky jednu perličku… Bylo to ke konci pátého měsíce, konečně se mi začalo klenout bříško, do té doby ploché, a manžel se hrozně divil, že miminko roste, myslel, že až skoro do porodu je to jenom shluk buněk
Nevím teda, co dělal, když tohle probírali v biologii ![]()
Hehe
my se takhle s přiteleem bavili o porodu, jestli tam se mnou pujde atd. A on že ho asi v praci nepusti a že
Budu muset jet do porodnice autobusem
a když jsme se bavili, co všechno bude potřeba koupit tak mi řekl, že vanička je zbytečná, že se bude koupat v lavoru
![]()
Když jsem mojí mamce ukazovala fotku z UZ v 16.tt, kde bylo mimi úplně ukázkově vyfocené, tak moje mamka povídá:
A kde jako to dítě je?
Jeli jsme s manželem ke známým na návštěvu podívat se na nové cca 2měsíční miminko. Mrně jsme pochválili, zdvořilostně pokecali o porodu a atd a že se malá jmenuje Lucinka. Přemístili jsme se na zahradu, že budeme grilovat, malá spala venku v kočárku. Začalo pršet a my se přemístili do garáže a pokračovali v popíjení a klábosení. Chlapi se trošku picli. Asi po hodině kámoška zařve: Lucinka!!! (zapomněla jí na dešti, no vlastně všichni jsme jí tam tak trochu zapomněli) a vyběhla z garáže pro nebohé dítě.
A můj mírně přiopilý manžel nechápe a povídá: Kdo je Jůlinka? A já na to: Lucinka, ty pako. A on: A kdo je Lucinka?
@Conulka já jsem ukazovala fotku bráchovi z UTZ a ten mi povídá: Co to má na tom obličeji, to je nějakej nádor ne? Byl to nos ![]()
Jsem 35+3 a ma milovana polovicka jela se mnou dneska na kontrolu -kdyz jsem vylezla z ordinace, tak se me zeptal pred narvanou cekarnou, jestli si TO necham…to spektrum vyrazu v oblicejich maminek bylo v ten moment opravdu famozni ![]()
To ten můj blbec byl se mnou u porodu. Šel se mnou dovnitř do ordinace a docela mladá dr mě vyšetřovala, jak to po tabletě postoupilo. Pak jsme vyšli ven a on mi povídá: No když pominu, že jde o porod, tak to bylo docela vzrušující. ![]()