Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rychnov3 samozrejme to myslel ve srande, ale v ten moment jsme to vedeli snad jen my dva ![]()
Tak se tady válím (jsem teď asi 7tt), čtu si vaše perličky, směju se tomu
a do toho mě dost bolí podbřišek od toho, jak se mi roztahuje děloha. Píšu příteli, který je na noční, že musíme čekat těch dětí snad 6, že neni možný, aby jedno takhle maličký dítě potřebovalo tolik místa a pořád se roztahovalo
a on na to "To je dobře, čim víc nás bude, tim líp
"
chtěla bych ho vidět, co by dělal, kdyby jich tam bylo víc než dva
![]()
Také se podělím o perlu našeho taťky… Mažu si břicho a přijde 3,5 letá dcera Michalka a povídá. Proč si mažeš bříško a já jí povídám, no mažu si ho proto, aby až bříško poroste s tím, jak poroste miminko se mi tam neudělalo tohleto ošklivé, vidíš to? A v tom manžel vyhrkne: To je špek Míšo víš…
V těhotenství jsme byli na návštěvě u manželových rodičů. Švagrová (tehdy jí bylo 20, takže žádné dítě) se mě ptala na pohyby miminka a tak a pak řekla tu perlu: „Ale je zvláštní, že z břicha není slyšet, když to mimi pláče, viď“?
Pak se projevila ještě když bylo malé asi 5 měsíců a ještě jsem ji plně kojila. Už řvala hlady a tchán řekl žertem, ať jí dám taky chlebíček. A švagrová na něj nevěřícně vyvalila oči a úplně vážně prohlásila: „Chlebíčky asi ještě nemůže, ne?“
Můj přítel perlil, když jsem mu ukazovala dvě čárečky na těhotenském testu.
On: „A to znamená co?“
Já: „No to znamená, že to je pozitivní.“
On na to radostně: „Takže to teda nejsi těhotná, když je to pozitivní.“
A jednou, když jsme jeli i s mojí mamkou na screening, tak příteli mamka v autě gratulovala, protože ho viděla poprvé od doby, co jsem otěhotněla, a on (velkyý šprýmař) dělal, že vůbec neví, o co jde, tak mu mamka říká: „No přece k miminku.“
On se vyděšeně s vykulenýma očima otočil na mě a říká: „Ty seš těhotná?“
málem jsme praskly ![]()
Jsem 21tta doktor rekl, ze cekame holcicku…po par dnech zamnou manzel prisel a rika, ze mit holku nezvladne…uz ted premysli, jakyho si najde kluka a kdy prijde o panenstvi
a ze strachy umre a jeji napadniky bude postupne strilet ![]()
Manžel chtěl už taky konečně cítit pohyby, tak přitiskl ruku na břicho a čekal. Za chvíli se dočkal jemného kopanečku, tak na něj koukám, jak se mu to líbilo a on se tváří jako kdyby šáhl do h.vna a říká: Ježíšmarjá, to je divný! ![]()
Prvni tehotenstvi prave probiha, tak par perel:
Par tydnu, co jsem zjistila, ze jsem tehotna, se pritel ptal, kde budu rodit. Tak jsem odpovedela a ze je to 50Km od domova. Vyvalil na me oci a rika: „tak tam ale pojedes den predem!“
Kdyz jsme vylezli z prvotrim. screeningu, koukal venku na fotku a zklamane rika:„vypada jak vetrelec“
Opet vytahnem paty z ordinace, tentokrat po velkem UTZ ve 20.tt a dovedeli jsme se pohlavi. Sotva vylezl, vykulil oci a rika:" videlas ty koule pres celou obrazovku?"
Minuly tyden (33.tt) jdu do koupelny a nadavam po jeho koupani, proc je vsude zas voda a z loznice se ozve: " coze, tobe prasla voda? "
A jedna mimo tehotenstvi: poslala jsem pritele na nakup a mel koupit mouku. Kdyz jsem nakup vybalovala, hledam mouku a ptam se, kde je. Odpovedel: „Nemeli“. Tak premyslim, ze by v celem Globusu nemeli mouku, ze je to divny. Tak se ptam, jestli hledal poradne a pry prochodil celej kram a nenasel. Tal jeste rikam, jestli se zeptal prodavacek a pry ne. Proste se nechtel ptat, tak radeji tvrdil, ze ji nemeli ![]()
No tak takhle sedíme před bytovkou na trávníku, náš půlroční syn si hraje na dece a přijde k nám dementní sousedka (jako opravdu dementní) a ptá se: „A budete mít druhý?“ Což je otázka na kterou se nás ještě nikdo neodvážil zeptat, protože jsme se synem u porodu skoro umřeli a je jasný, že nám rozmýšlení nad druhým potomkem dost potrvá. Manžel děsně spanikařil, koukal na mě a jak nechtěl, abych musela odpovídat, tak říká. „No my máme ještě psa“
a sousedka se na něj kouká a povídá: „To já nechápu, to stojí jenom peníze“ a manžel na to „On malej taky neni levnej“ ![]()
A ještě jedna od mého bratra. Sedí u nás na kafi a povídá: „Já sem ti to původně nechtěl říkat, ale jak naše máma hlídala vašeho malýho, tak si představ, že ho nutila krkat. To už se snad nedělá, ne?!“ ![]()
Perlicka moji zname… byla s manzelem v obchode, nakoupit jeste posledni veci pro mimi a tak a ze si jeste musi odskocit na toaletu. Po chvilce se vratila a rika manzelovi, ze ji praskla voda a on na ni, joooo? na zachodech jim praskla voda? Chvili si pry i myslela, podle jeho vyrazu, ze jim snad i zavola nejakeho instalatera. Nakonec mu to doslo a do porodnice prijeli vcas.
@Freyaa píše:
Ještě si vzpomínám na den kdy jsme si přinesly z porodnice dcerku, dala jsem jí spinkat do postýlky, a v kuchyni sem vařila, a pak slyším pláč a dítě plakalo a plakalo a docela dlouho, tak jsem si říkala chudák dítě takovou dobu pláče a nikdo k němu nejde a pak mi došlo že plačící dítě je vlastně moje![]()
No já oznámila muži, že se nám konečně zadařilo a ukázala mu test. A on na mě divně kouká a prý, že tomu nevěří, že proč by se mělo najednou zadařit. Prý uvěří, až začnu zvracet
Haha. Doteď jsem naštěstí nezvracela a muž uvěřil až poté, co jsem mu za 3 dny ukázala digitální test ![]()
@Herculka píše:
Jsem 21tta doktor rekl, ze cekame holcicku…po par dnech zamnou manzel prisel a rika, ze mit holku nezvladne…uz ted premysli, jakyho si najde kluka a kdy prijde o panenstvia ze strachy umre a jeji napadniky bude postupne strilet
Tohle poslouchám už tak dva roky
pohlaví zatím nevíme, ale jestli to bude holka, tak tohle budu poslouchat pořád ![]()