Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25138
8.12.15 12:18
@mojmira píše:
jak jiné hlídat dceři a snaše? ty jsi tak hlídala, máš zkušenosti?

Tak jinak. Vztahy mezi tchyni a snachou jsou ve vetsine rodin, co znam, o necem jinem nez mezi dcerou a matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
8.12.15 12:21
@mirecekblbecek píše:
záleží jestli své vnuky muluju-pak udělám vše, jestli jsem k nim vlažná, nebo odtažitá, nebo nemám ráda snachu pak ty vztahy budou jiné. jsou matky, co adoptují dítě, jsou nejlepšími matkami, přestože to není jejich krev, naopak i vlastní matka může dítě zabít-pro nedostatek lásky. prostě je to v lidech. vztahy v rodině tu nevyřešíme.

Bingo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.12.15 12:24
@MartinaIrena píše:
Tak jinak. Vztahy mezi tchyni a snachou jsou ve vetsine rodin, co znam, o necem jinem nez mezi dcerou a matkou.

myslíš, že tchyně dělají rozdíly mezi vnoučaty od dcery a vnoučaty od snachy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.12.15 12:27
@mojmira píše:
myslíš, že tchyně dělají rozdíly mezi vnoučaty od dcery a vnoučaty od snachy?

Některé bohužel ano…stejně jako některé maminky dávají raději hlídat svojí mamce než tchýni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
8.12.15 12:30
@MarieOVMUC píše:
si je ho dej do soukrome skolky za 5 litru na mesic, lol.. to je zase trapna diskuze

za pět? To spíš za osm (ty levnější).

Jinak zakladatelko, napíšu ti tu asi podobně jako ostatní.
Samozřejmě je hloupé platit babičce za hlídání dětí. Na druhou stranu je ještě hloupější chtít hlídání (zadarmo, a na celý den?) polovinu měsíce.

Mě jezdí hlídat babička jednou týdně na dvě-tři hodiny kvůli práci, a mám občas pocit, že jí otravuju (jakože je to pravidelně každé pondělí po celý rok, bydlí mimo město). A když jí vezu malého na dva dny po marodění, tak malýho vždy vezu i s nákupem.

Takže se zeptat babičky, kolik by si představovala (v tomto rozsahu už opravdu můžeme mluvit o standardním platu, není to občas zaskočit), a podle toho se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
8.12.15 12:34
@Malaga píše:
4 a 3 leté dítě se ale přeci nehlídá tak, že do sebe babička něco tlačí před televizí…
je to dost zodpovědné, ne?
A když by to bylo 8 hodin denně, 12 dní v měsíci, tak je to 2500: 96 a to je celých 26 Kč/hod…
to by ses spíš měla stydět ty, ne?

a za tyhle penize hlida moje sousedka holcicku a to i s prespavanim
edit: cizi holcicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.12.15 12:40
@a12 píše:
a za tyhle penize hlida moje sousedka holcicku a to i s prespavanim
edit: cizi holcicku

tak to je od paní sousedky milé, ale běžné to asi moc není… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
8.12.15 12:42

@mojmira @Malaga Jako nekde jo, ale treba zrovna, moje teta jezdila hlidat zpravidla jen sve snase, protoze to situace vyzadovala a jsou obe pomerne nekonfliktni typy. Myslim, ze jestli zakladatelka cte celou diskusi, je to pro ni na zamysleni, zda nezapracovat na vztazich v rodine. Nevim, jak vy, ale ja osobne si na dobrych vztazich v rodine dost zakladam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
8.12.15 12:42
@DianaAndílek píše:
Naprosto normální. Jen směnný obchod. Nemáš práci, tak mi, prosím, pohlídej děti a já ti za to dám peníze. Souhlasím, že za 2500,– bys chůvu nepořídila. Tak nechoď do práce a buď na podpoře.

To je zajímaví najednou jí tady říkáte jak má být doma, brát podporu ale kdyby zakladatelka napsala na jaké dávky by dosáhla tak byste jí zas všichni ukamenovali jak je vyžírka státu a at jde do práce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
8.12.15 12:48

@kacenka8 Nemam rada tohle generalizovani. Vsichni urcite ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
8.12.15 12:50

@MartinaIrena Ale ano, znám hodně životních peripetií, vše je jen a jen v nás, co k tomu
dodat? Víš, ona je pomoc a pomoc, opět je to o člověku a to nepředěláš, prostě se to
někdy pozná hned, někdy později, od toho jsme jaksi lidi, jen se nějak nedokážeme
domluvit, i když ten dar řeči máme a to mi štve nejvíc! Víš, ty různé zkušenosti vlastně
získáváme věkem, prostě to jinak to nejde.

Proto píši, že důvody a argumenty zná jen ta daná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
8.12.15 12:52
@MartinaIrena píše:
@kacenka8 Nemam rada tohle generalizovani. Vsichni urcite ne

A není to pravda? Kdyby zakladatelka založila diskusi o tom že nemá hlídání a že do práce nemůže na co všechno dosáhne tak se tady na ní holky z emimina sesypou at maže do práce a dá dítě do soukromé školky jen at nebere dávky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
8.12.15 12:52

@Malaga no ono to tak nejak vzeslo samo :mrgreen: driv tam holcicka byla min pak se dny pridavaly, k tomu prespavani a ted je tak na tech 25kc/h :mrgreen: ale je to duchodkyne holcicku bere jako vnucku ona jim taky rika babi a dedo tak to neresi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.12.15 12:54
@a12 píše:
@Malaga no ono to tak nejak vzeslo samo :mrgreen: driv tam holcicka byla min pak se dny pridavaly, k tomu prespavani a ted je tak na tech 25kc/h :mrgreen: ale je to duchodkyne holcicku bere jako vnucku ona jim taky rika babi a dedo tak to neresi..

A to je právě to - oni mají „vnučku“,o kterou stojí, mají ji rádi, jsou na ní dva a CHTĚJÍ TO, VYBRALI SI TO… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
8.12.15 12:57

@kacenka8 Jj, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie