Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malaga píše:
Některé bohužel ano…stejně jako některé maminky dávají raději hlídat svojí mamce než tchýni…
máš pravdu, mockrát jsem zde četla, že maminka by nedala hlídat tchyni, že jí nevěří, jen svojí mamince
Tohle se mě nikdy netýkalo, moje snacha je normální, nedělala rozdíly mezi svou matkou a mnou, tedy exsnacha. I teď jí hlídám někdy holčičku, sestřičku mých vnuků.
@Malaga no kdyz jsem u toho a zrovna v tomhle tematu, je to hrozne hodna zenska a s detma to fakt umi.. no ale vlastni vnoucata ji snacha nepujcuje:P
@Malaga píše:
Některé bohužel ano…stejně jako některé maminky dávají raději hlídat svojí mamce než tchýni…
i k tomuhle mam co rict
tchyne sice pohlida malyho ma ho rada kdyz jsme tam tak s nim blbne vsechno.. ale kdyz ji pritel rekne ze bysme si zajeli na nakup treba ted pred vanocema a za ji tam nechame malyho tak ona na to rekne hm.. me to prijde jako by ji to obtezovala.. kdyz moji mame reknu jestli ji tam muzeme nechat malyho tak rekne to vis ze jo, on je hodne ja o nem celej den nevim.. tak pak tady dam malyho na hlidani radsi moji mame ktera z toho projevi vetsi nadseni.. a to s moji mamou ted bydlime dokud nepostavime u tchyne jsme jen o vikend bydli dal.. takze ta by mela bejt rada za kazdou chvilku stravenou s malym.. coz teda asi je ale vzdycky jsem si myslela ze babicky jsou radsi s vnoucatama bez rodicu ![]()
@Malaga píše:
A to je právě to - oni mají „vnučku“,o kterou stojí, mají ji rádi, jsou na ní dva a CHTĚJÍ TO, VYBRALI SI TO…
Jo to je taky hezky priklad.Ja zase znam pani, ktera bohuzel ze zdravotnich duvodu nemohla mit rodinu, ale deti miluje a jedna maminka nutne shanela hlidani pro decka, az narazily na sebe. Tam, byl paradox, ze mamca babi nutila penize, protoze to prece nemuze chtit zdarma a babca zas nechtela penize vzit, protoze kvuli nim to prece nedela. Nakonec mamina navrhla, ze kdyz bude potrebovat pohlidat, da ji penize a kdyz si babicka bude chtit prijit pohrat s detma, tak to bude zadara. A obe maji dobry pocit a deti jsou stastny.
@a12 píše:
i k tomuhle mam co ricttchyne sice pohlida malyho ma ho rada kdyz jsme tam tak s nim blbne vsechno.. ale kdyz ji pritel rekne ze bysme si zajeli na nakup treba ted pred vanocema a za ji tam nechame malyho tak ona na to rekne hm.. me to prijde jako by ji to obtezovala.. kdyz moji mame reknu jestli ji tam muzeme nechat malyho tak rekne to vis ze jo, on je hodne ja o nem celej den nevim.. tak pak tady dam malyho na hlidani radsi moji mame ktera z toho projevi vetsi nadseni.. a to s moji mamou ted bydlime dokud nepostavime u tchyne jsme jen o vikend bydli dal.. takze ta by mela bejt rada za kazdou chvilku stravenou s malym.. coz teda asi je ale vzdycky jsem si myslela ze babicky jsou radsi s vnoucatama bez rodicu
u nás je to naopak, tchýně pohlídá vždy, moje mamka hlídala jen 2 hod, v životě, to se jí zdálo moc a přesto si rozumím s matkou více než s tchýní. takže není nic černobílé.
@MartinaIrena píše:
To samozrejme jsou, ale je proste jiny hlidat segre, dceri a snase.
Tak pokud tohle je důvod a babička to tak má, tak je to oybčejná kráva a žádná babička a nemá smysl ji tu vůbec jakkoliv omlouvat.
@kacenka8 píše:
To je zajímaví najednou jí tady říkáte jak má být doma, brát podporu ale kdyby zakladatelka napsala na jaké dávky by dosáhla tak byste jí zas všichni ukamenovali jak je vyžírka státu a at jde do práce
@kacenka8 Já jsem tady za poslední dobu snad nečetla diskuzi, aby se na ní holky tady všechny nesesypaly. A je jedno, na jaké téma to bylo. Přijde mi, že si sem chodí zvýšit sebevědomí tím, že do někoho kopou.
Mně tchyně vyzvedává děti ze zařízení a hlídá je, než přijdeme z práce a to dvakrát týdně. A taky jí normálně platíme (dokonce víc, než by stálo „komerční“ hlídání). Přijde mi to normální.
@Kakachna píše:
@kacenka8 Já jsem tady za poslední dobu snad nečetla diskuzi, aby se na ní holky tady všechny nesesypaly. A je jedno, na jaké téma to bylo. Přijde mi, že si sem chodí zvýšit sebevědomí tím, že do někoho kopou.
Ale vzdyt se na ni tady vsichni nesesypali. Promin, ale nekdo zalozi kontroverzni diskusi, tak musi pocitat, ze se okoli rozdeli na, dva tabory.Ti, co jsou na strane zakladatelky a co jsou na opacne strane. A jelikoz je to diskuse, tak ma kazdy pravo projevit svuj nazor. Mohu nesouhlasit, ale uz podruhy tady pisu, ze se mi nelibi, to zebseobecnovani ze vsichno tady neco a neco
No na jednu stranu to není její povinnost a za normální hlídání byste jistě dali více, na druhou stranu je to hrozné, že vlastní babička si účtuje peníze za čas strávený s dětmi. Já chodila dva měsíce do práce, dítě mi do školky nevzali, takže byla každý den 4hodiny dopoledne u babičky. Jednou jedinkrát jsem se zmínila, že jí aspoň přispěju na jídlo a byl ohen na střeše, urazila se. Takže jsem jim aspoň občas uvařila oběd. Naštěstí pro tchýni to bylo něco naprosto samozřejmého. Je fakt smutné, že milující babička takto přemýšlí ![]()
@carsa píše:
Mně tchyně vyzvedává děti ze zařízení a hlídá je, než přijdeme z práce a to dvakrát týdně. A taky jí normálně platíme (dokonce víc, než by stálo „komerční“ hlídání). Přijde mi to normální.
Mě to normální nepřijde. ![]()