Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140244
8.12.15 14:32
@Anna766 píše:
Mě to normální nepřijde. :think:

mě také ne. Moje maminka, ani tchyně a vlastně ani já(jako tchyně) jsme si nikdy nevzaly ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
8.12.15 16:02
@carsa píše:
Mně tchyně vyzvedává děti ze zařízení a hlídá je, než přijdeme z práce a to dvakrát týdně. A taky jí normálně platíme (dokonce víc, než by stálo „komerční“ hlídání). Přijde mi to normální.

A proč jí přeplácíte? Já tak nějak tuším, že si nadiktujete podmínky, jakožto zákazníci poptávající určité služby a tchýňka poslouchá (a možná i pokorně panáčkuje). U určitých typů lidí to chápu - u takových manažersky smýšlejících a jednajících i v osobním životě. Ale přijde mi to takový neosobní. Nechtěla bych to. A jakožto dítě bych to absolutně nepochopila, proč si babička nechává platit. To by mi přišlo, že by mi zadarmo nepřišla ani na narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.12.15 16:03

@Takyjedna No, pochybuju, že třeba 3 leté či 4 leté dítě zpozoruje, že za jeho hlídání rodče platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
8.12.15 16:06

@j.a.n.i1 Nevím, já za mlada hlídala školkové dítě 4 r. a to se mě na to taky ptalo. A nepochopilo to.
Edit: Vždyť je to jasný, jemu za to taky nikdo neplatil, že si se mnou hrál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
8.12.15 17:36
@MartinaIrena píše:
Nebo by nedejboze sezrala jeste to dite.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
8.12.15 17:54
@Kakachna píše:
Hele a jak víš, že ji tchyně neposlala do háje úplně? S tím, že pokud není místo ve školce v místě bydliště, tak stačí popojet, to je dost naivní, repsektive strašně záleží na lokalitě. U nás jsou plně obsazené úplně všechny školky, včetně soukromých. Znám dokonce soukromou školku, která je velmi žádaná, docházka na půl dne tam stojí kolem 10 000, na celý den asi 15 000 a matky tam děti nahlašují hned jak otěhotní, protože čekačka je téměř 3 roky. Opravdu, nekecám. Jako je to extrém, ale říct, že stačí chtít a máš školku, to je v některých krajích z říše snů.

Věřím, ale pokud je to tak i v lokalitě kde bydlí zakladatelka, o to víc to chtělo přemýšlet v rozvržení rp. Určitě se tak tomu nestalo ze dne na den. Já si například zjistila, že u nás berou dítě od tří let, ani o den dřív už v roce kdy se narodil. A to zakladatelka má už jedno čtyřleté dítě, které do školky chodí, takže o situaci u nich bude asi informace mít. Spíš to hodila za hlavu, nějak to dopadne, a ted tady běduje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
8.12.15 17:59
@Takyjedna píše:
A proč jí přeplácíte? Já tak nějak tuším, že si nadiktujete podmínky, jakožto zákazníci poptávající určité služby a tchýňka poslouchá (a možná i pokorně panáčkuje). U určitých typů lidí to chápu - u takových manažersky smýšlejících a jednajících i v osobním životě. Ale přijde mi to takový neosobní. Nechtěla bych to. A jakožto dítě bych to absolutně nepochopila, proč si babička nechává platit. To by mi přišlo, že by mi zadarmo nepřišla ani na narozeniny.

Protože má velmi malý důchod, ke kterému si ještě musí přivydělávat, protože nasekala dluhy kvůli někomu jinému. Je to složitější, ale v podstatě jsme ji tímhle chtěli „přilepšit“. A když to má jakoby za práci, cítí se lépe, než kdybychom ji jenom dávali peníze. Taková předobřelá duše…

• Citovat
  • Upravit
9414
8.12.15 18:24

@carsa jo tak to jo, to je vlastně takový vejminek. To se jako zaměstnankyně nepočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
8.12.15 22:26
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

Potřebuješ jít do práce? Pořebuješ tak proč to řešíš, ono je asi rozdíl si vzít dítě na víkend, nebo jen tak na procházku a hlídat ho půl měsíce tolik hodin denně. Není to její povinnost hlídat tak bys měla být ráda že to máš vyřešené. Ne každá babička je jako ta z pohádky a ta vaše je asi jiná no, tak to zkousni a vydrž, malý půjde za chvilku taky do školky a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
9.12.15 09:10

Já bych to brala. Tchýně daleko a mamka chce mít svůj život a ne se starato vnuka tak casto. Řešim školku 3 dny v tydnu vyjdou na 5000 Kc. Jenze kvůli rymam do ni nemohl od začátku prosince nastoupit, tak nevydělam nic, jsem OSVČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
9.12.15 13:33
@boball píše:
Věřím, ale pokud je to tak i v lokalitě kde bydlí zakladatelka, o to víc to chtělo přemýšlet v rozvržení rp. Určitě se tak tomu nestalo ze dne na den. Já si například zjistila, že u nás berou dítě od tří let, ani o den dřív už v roce kdy se narodil. A to zakladatelka má už jedno čtyřleté dítě, které do školky chodí, takže o situaci u nich bude asi informace mít. Spíš to hodila za hlavu, nějak to dopadne, a ted tady běduje :nevim:

Třeba by za nižší RP nevyžili :nevim: A věci se mění. Třeba stav obsazenosti školek nebo schopnost hlídat děti v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.15 23:51

Rodiče při poslední dceři(nyní 3 roky) měli také dva roky chůvu, stála je měsíčně 16-20 tisíc, nevařila jen hlídala. Tak na babičce nešetři, i ona by ten čas mohla strávit jinak a hlídat půlku měsíce bude i pro ni záhul. Ať je to babička nebo ne. :think: ;)

• Citovat
  • Upravit
80475
10.12.15 09:30

Problém jsou tu hlavně ty špatné vztahy, si myslím. Co mne ale vytáčí hodně, je ten automatický předpoklad, že pokud chci, můžu zakázat babičce jakýkoliv zájem o vnouče, a pokud potřebuji, musí ona naběhnout a skákat, jak se mi líbí. Bohužel. Ale tak to nefunguje. Musíte si opravdu uvědomit, že i ta babička má své meze, a když se k ní chováte tak, jako zakladatelka (viz jiné diskuze), pak není divu, že si chce za hlídání nechat alespon něco zaplatit. Kdyby se jednalo o pár dní v měsíci, neřeknu nic, ale tohle je prostě poloviční úvazek. Takže pokud se to zakladatelce nelíbí, může bud zůstat doma a pak dát dítě do školky, anebo si najít lépe placenou práci a najmout chůvu. Tak i tak ji to v konečném důsledku vyjde podstatně dráž než těch „nehorázných“2500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
10.12.15 11:03

@inkakřivák
Asi tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
10.12.15 11:20

@inkakřivák Jasně, najít si lépe placenou práci je tak snadné řešení. Proč to tu husu nenapadlo hned? Kdyby to u ní bylo možné, myslíte, že by makala za 10 měsíčně? :roll: :roll: :roll:
Já jsem asi úplně mimo. Jak víte, jak se chová ke své tchyni z jiných diskuzí? Dyť je tu jako anonym, ne?

@Anonymní píše:
Rodiče při poslední dceři(nyní 3 roky) měli také dva roky chůvu, stála je měsíčně 16-20 tisíc, nevařila jen hlídala. Tak na babičce nešetři, i ona by ten čas mohla strávit jinak a hlídat půlku měsíce bude i pro ni záhul. Ať je to babička nebo ne. :think: ;)

Víš, když někdo vydělává 6O měsíčně, tak může dávat klidně chůvě 20. Ale sotva můžeš platit 20 za chůvu, když sama vyděláváš 10. Zvládáš tyto počty nebo to mám rozepsat podrobněji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová