Naštvaní prarodiče...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18791
30.12.20 09:31
@Blankaspl píše:
A mně je zle z tebe a tvého vyjadřování. Jsi fanatik.

Js chápu obě strany, ale madam by měla mít taky trochu emapatie. Dokážu si představit, ze 70 lety člověk už těch Vánoc tolik mít nebude a každé mohou byt ty poslední a z dřívější doby jsou zvykli, ze rodina se má na svátky navštěvovat a byt spolu. Berou to jako výjimečnou událost. Obdobně jak den díkůvzdání v USA, kdy se přelévaji miliony lidi mezi státy aby byli s rodinami. Akorát kdyby lidi nebyli líní si zajít na ten test a pak at za prarodicema klidně jedou. Já tam před Vanocema taky šla, abych měla jistotu, ze jsem Ok a strávili jsme spolu víc času než jindy jako malou náhradu za ten ztraceny cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
30.12.20 10:00

Teď je to prostě všechno naprd. Nikdo neví, jestli má obyčejnou virózu nebo covid. U nás je rýma na denním pořádku, skolkove děti mi smrkaji tak nějak pořád, já taky, mam chronické potíže. A kvůli ryme fakt nebudu rušit veškeré návštěvy a výlety. Ale jakmile se přidá cokoliv jiného, tak už jsme doma, případně nejdeme k nikomu, kdo to má. A nikdy by me nenapadlo se naštvat. Ale u nas vsichni vsechno hlásí a domlouvame se vždy dle aktuálního stavu. Nikoho by nenapadlo někam lézt nebo si pozvat navtsevu s příznaky covidu… a pokud by to enkoho napadlo, tal bychom mu vysvetlili, ze nas rozhodne neuvidí. At si je nastvanej jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
30.12.20 10:09

@OldaJ

Tak až Vám v jednom týdnu odvezou ve velmi těžkém stavu 3 nejbližší členy rodiny, kteří byli do té doby zdraví, nekouří, nejsou obézní, nemají cukrovku ani jiné vůbec žádné nemoci, tak vězte, že budete mluvit jinak. A až Vám po 2 týdnech přijedou z nemocnice a přežijou to, budete děkovat Bohu! A řeči o simulantech jsou opravdu trapné. Nemluvím o tom, že polovina lidí a rozhodně NE starého věku, co byli v nemocnici s Covidem, už visí na parte na nástěnce tady u nás ve městě. Takže takové hloupé řeči si nechte. My se snažíme doma vše dodržovat tak nějak s rozumem, nejsme fanatici ani odmítači. Ale věřte, že dokud Vás to nepotká, tak vůbec netušíte, jak se Vaše postoje a názory můžou rychle změnit. V mém okolí bylo hodně takových lidí jako Vy a velmi velmi velmi rychle změnili své uvažování. To je fakt a to je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.12.20 10:58
@Midaku píše:
Teď je to prostě všechno naprd. Nikdo neví, jestli má obyčejnou virózu nebo covid. U nás je rýma na denním pořádku, skolkove děti mi smrkaji tak nějak pořád, já taky, mam chronické potíže. A kvůli ryme fakt nebudu rušit veškeré návštěvy a výlety. Ale jakmile se přidá cokoliv jiného, tak už jsme doma, případně nejdeme k nikomu, kdo to má. A nikdy by me nenapadlo se naštvat. Ale u nas vsichni vsechno hlásí a domlouvame se vždy dle aktuálního stavu. Nikoho by nenapadlo někam lézt nebo si pozvat navtsevu s příznaky covidu… a pokud by to enkoho napadlo, tal bychom mu vysvetlili, ze nas rozhodne neuvidí. At si je nastvanej jak chce.

Já bych tě s rýmou vyrazila… Teď na to fakt není doba. Viz výše, jak někdo psal, že si je pozvala tchýně, že má jen kašel jako každou zimu a byl to covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
30.12.20 12:16

@Bábrdl no tak bys naši návštěvu odmítla. My bychom s tím neměli žádný problém, naštvaní bychom fakt nebyli. Ja teda vnímám velký rozdíl mezi obyčejnou vodovou rymou, kterou děti mají fakt často, a kašlem nebo horší různé barevnou rymou s ucpany nosem atp. Ale samozřejmě respektuji to, jak to mají ostazni. Proto vždy hlásíme každej blbej sopel a ať se oni rozhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
30.12.20 12:24

Ja bych tam klidně jela, rýma by nas opravdu nezastavila, když ne na navštěvu, tak aspon pro jídlo, pokud by tchýně chtěla, protože co s navařeným jídlem. předat dárky atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.12.20 12:26
@Midaku píše:
@Bábrdl no tak bys naši návštěvu odmítla. My bychom s tím neměli žádný problém, naštvaní bychom fakt nebyli. Ja teda vnímám velký rozdíl mezi obyčejnou vodovou rymou, kterou děti mají fakt často, a kašlem nebo horší různé barevnou rymou s ucpany nosem atp. Ale samozřejmě respektuji to, jak to mají ostazni. Proto vždy hlásíme každej blbej sopel a ať se oni rozhodnou.

:palec:
To je slušné, to říct.
Bohužel v covidove době může být i ten sopel zabiják.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
30.12.20 12:45

@Bábrdl to chapu, jistotu nemá nikdy nikdo. Když syn kromě rýmy měl i kašle, teplotu a bolesti hlavy, jednu návštěvu jsme zrušili ihned a na druhou jsme šli až po negativním testu. Příbuzná prodělala covid jen s tou rymou a kašlem, jinak jí nic nebylo a to je riziková. Kdyby nemuseli na test celá rodina, ani by to nevěděla. Druhou pribuznou mám teď v nemocnici na kyslíku, ta riziková není. Tato doba je prostě na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
30.12.20 12:48

Udelali jste dobre..
Ja jsem taky nechapala manzelovu sestru, ktera udela po Vanocich slezinu pro celou rodinu a ze by nas bylo (jedna sestra tri deti a manzel a pritelkyne jednoho syna, druha sestra dve deti..).
My odmitli jet, stykame se jen s mymi rodici, kteri jsou doma a nikoho nevidaji, my taky jsme doma, nakupy nam vozi Rohlik.
Nejsem blazen, abych pak vlezla na takovouhle seslost, kdyz kazdy clen z te rodiny vidi denne dalsi lidi…
Navic jsem rizikovy pacient, takze o to vic se bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
30.12.20 12:54
@Anonymní píše:
Dobrý den,
spíš se jdu asi vypsat, vypovídat. Byli jsme po Vánocích u mých rodičů i s dětmi. Pak byla v plánu návštěva tchánovců, ale švagrová nám asi hodinu před odjezdem ke tchánům volala, že má covid příznaky a byla u tchánů na návštěvě celý den (jasně, že bez roušky), tak to manžel odvolal, nechtěl riskovat (že přece i kdyby měli obyčejný kašel, tak tam nejedme…naše děti jsou háklivé na nemoci, nejdřív strašná laryngitida a pak kašel, kdo nezažil, nepochopí, a zkuste si to představit u asi půl ročního dítěte…), tcháni se nám snažili namluvit, že má prý jen rýmu, ale i tak byl muž neoblomný, mi se to taky nechtělo riskovat. Potom nám švagrová zase volala, že proč tam nejedeme, že je už u sebe doma a vlastně ji nic vcelku není a že rodiče vařili celé dny a mají hromady jídla a těší se na děti a zase dostala od tchánů „zprda“ (že nás informovala?)…prostě nechápu, kde se bere v lidech ta „sobeckost“, když třeba vědí, že ty konkrétní děti snášejí nemoce hůř než jiné děti a jsou ochotni riskovat své zájmy vůči zdraví ostatních. A navíc to věděli už několik dní před našim příjezdem a nic neřekli! A to si vždy před návštěvou voláme, jestli jsme po zdravotní stránce ok…dost se mi tím zprotivili a ztratili mou důvěru a to si plánují i nějakou společnou dovolenou, aniž by brali třeba v potaz to, že zrovna na to nemáme finance (rodičák, hypotéka, standardní výdaje a zbyde 00prdprd) a teď už ani chuť…no mají snad dojet někdy za měsíc, tak uvidíme…zase bude, ale vždyť to nic nebylo. Jasně, někdo má jen rýmečku nebo chřipku a někdo skončí na JIP - osobně znám dítě od sousedů, co tak skončilo a mladý kamarád sportovec taky…takže asi ne pro každého jen tak obyč chřipečka.

tak já laryngitidu u dětí znám a znám i takové, které několikrát vezla rychlá. Takže ano, chápu tě, i kdyby neměli covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.20 12:58

Zakladatelko…stůj si za svým, sama znáš děti nejlépe jak reagují..a v dnešní době si i zdravý člověk rozmyslí kam všude jde, natož nachlazení nebo nemocný… rozumím ti, ale s nimi nehnes, někdo je holt flink a neřeší to…mám něco podobného.. moje švagrová přišla v šestinedělí k mému 3tydenninu miminku s dětmi, které měli ATB na průdušky a pak se ještě divila že mi to vadí… Já věřím zásadně své intuici a ostatní ať si trhnou, kdo tě chce pochopit tak pochopí a kdo ne tak ne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.20 14:53

@hospodki my se tam chystali a těšili se, ale zadržel nás telefonát švagrové, že má covid příznaky, je taky dost hustá, že právě nešla na ty testy, 24.12. byla u tchánů a 25.12. měla příznaky, dnes je středa a co myslíte? Doteď na testy nešla…takže asi tak, že někteří jsou líní, jo a my se ke tchánům chystali až 28.12., takže když měla příznaky už několik dní předem, mohla tam jít a mít jistotu, jestli je pozit. nebo negat. a my dle toho buď k nim šli nebo nešli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.20 14:57

@Blankaspl právě, že to není poprvé, co tajili nemoc…když u nás byli loni na víkend, tchýně pořád kašlala a tvrdila, že má jen knedlík v krku, že má astma a to byl zrovna podzim. No dcera 2 dny po jejich návštěvě chytla laryngitidu (ve 2 ráno strašný kokrhavý kašel) a pak průdušky, takže maras. Po pár dnech jsme volali tchánovcům, jak se mají a tak a říkali, že jsou na nemocenské, protože mají chycené průdušky, takže asi tak s knedlíkem v krku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.20 15:07
@OldaJ píše:
Rodice nedokazi pochopit a respektovat vase pocity. Bohuzel to nedokazete ani vy, holt jste deti vasich rodicu. Misto telefonovani o zradle a dohadovani se s nimi pobavte co a jak vnimaji.

Tady mate deruhy pohled, treba meho 70+ taty.

Covid tu bude radit jeste par let, budou mutace, ockovani plati paor mesicu a nebudou ho mit vsichni a nase vlada diletantu v cele s STBakem to stejne podela. Takze lockdown bude i pristi rok. Vzdyt ja se uz ani nemusim dozit doby pocovidove a umrit a nevidet 2 roky vnoucata jak si rozbaluji darky??? Radeji zemru

Takze tak

@OldaJ to právě švagrová nám vyčetla, že navařili a teď tam nejedeme, asi dostala od nich vynadáno, že nám o svých zdravotních problémech řekla. Tcháni nám nevynadali, ale byli smutní, že jsme nedorazili, ale prostě jsme jim to vysvětlili, že nechceme riskovat, spíš nám vynadala ta švagrová, že tam nejedeme…no ale aspoň máme s tchány skype hovory. Prostě se to musí nějak překonat, holt si dají 10 nebo 14 dní izolaci a když budou bez nějakých potíží, klidně je navštívíme…kdyby aspoň ta švagrová šla už hned na testy, když měla ty příznaky, tak mají všichni jistotu, ale takto se nám opravdu nechce riskovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.20 15:15
@Anonymní píše:
Zakladatelko…stůj si za svým, sama znáš děti nejlépe jak reagují..a v dnešní době si i zdravý člověk rozmyslí kam všude jde, natož nachlazení nebo nemocný… rozumím ti, ale s nimi nehnes, někdo je holt flink a neřeší to…mám něco podobného.. moje švagrová přišla v šestinedělí k mému 3tydenninu miminku s dětmi, které měli ATB na průdušky a pak se ještě divila že mi to vadí… Já věřím zásadně své intuici a ostatní ať si trhnou, kdo tě chce pochopit tak pochopí a kdo ne tak ne

To je taky dost síla, hlavně, že všichni vědí, že k novorozenci se má chodit zdravý…a taky ty děti, co berou ATB mají mít nějaký klidový režim a pak rekonvalescenci…své intuici věřím, co jsme měli takto právě tchány na návštěvě a tvrdili nám, že tchýně má jen knedlík v krku a pak z toho byly průdušky a teda nejen u nich…další historka - známí nám tvrdili, že jejich syn má jen ucpaný nos, no tekla mu rýma jako vodopád, v průběhu návštěvy měl z „ničeho nic“ teplotu a kašel…tak samozřejmě naše to taky chylily (a zase stejný scénář - laryngitida ve 11 večer, jsem měla chuť jim zavolat, ať si to poslechnou, a další dny strašný kašel a průdušky)…je mi jasné, že ne vždy se jde nemocem ubránit, ale když člověk ví, že někdo je nemocný, tak tam prostě nepůjdeme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová