Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@koblizeq to je dobře, že je vše tak jak má být ![]()
My dneska byly tři na pokoji, dvě byly na KET a byla celkem sranda, pokec… ![]()
A fakt odpočívám a nic nedělám…měla jsem teda nutkání jít udělat buchtu, s ovocem a s pudinkem…ale lustim, koukám do PC a pohodička. Malej přijde až zachvili a manzel dorazí až kolem sedmý. Ten mi volal a nechápal, jak mohlo zbýt jedno, že to snad dělají schválně, že nám nic nezbývá…
Ahoj všem. Dnes jsem si od gynekologa přinesla doporučení do CARu a řekl že když ne Praha tak v Plzni Natalart tak bych se tak nějak chtěla ujistit že to má smysl. Asi akutně potřebuju dodat odvahu. ![]()
@Petulala86 Ahojky, určitě to zkus
Jsou tam moc milí, příjemní a určitě ví, co dělají. Takže neváhej a zajděte tam! Taky záleží, kde bydlíte, jestli se to vyplatí sem nebo do Prahy.
@sonci82 určitě sem, mame to 10 minut po dálnici.
od rána když mi to doktor sdělil tu jen řvu. Nějak mě to sebralo.
@Petulala86 vůbec se toho neboj.my tam byli poprvé v prosinci, vzali nám krev, pak mě stery a od ms jsem už zobala clostillbegyt. První měsíc mi nezabral tak mi k tomu přidali metformin a hned další cyklus, v březnu, byly dva folikuly a šlo se na iui. Povedlo se na první pokus
všichni jsou tam hrozně fajn, i když je to člověku nepříjemný tak jsou fakt profici a pomůžou ti se tim prodrat
![]()
@Janule87 clostilbegyt jsem teď měla dva cykly. prvni byly tři folikuly a dnes nic. A můžu vědět na kolik ta celá,,sranda " asi vyjde? A jak dlouho je asi objednali doba?
@Petulala86 iui nás vyšlo na pár stovek. 500kc katetr na iui a něco málo na léky, na měsíc max kolem stovky
ivf je pak teda už dražší, ale zase v car vědí líp co jak řešit. me třeba přidali ten metformin a ten mi zlepšil reakci na clostik, jinak bychom asi skončili na ivf…
@Janule87 děkuju moc, Moc potřebuju nějaké pozitivní zprávy a informace. Manžel pracuje pryč a nemám s kým to probrat. Už to tedy ví, moc se mu do toho nechce hlavně asi kvůli tomu abych tím nějak netrpela. Ale momentálně nejvíc trpím představou že miminko nebude.
@Petulala86 no já jsem teda už i tak nějak přijala možnost že bychom děti neměli, protože ivf je mi už hodně proti srsti, takže jsem se na to asi až tak neupinala a byla jsem asi víc vklidu. Přítel pracoval 10let ve zdravotnictví tak i ten spermiogram bral vpohode, i když to taky pro něj nebylo příjemný a byl to stres… Jinak iui bylo docela vpohode, rano jsem si píchla injekci na spuštění ovulace, přítel odevzdal „materiál“ a asi za 3 hodiny jsem šla já na zákrok. zacalo mě při tom bolet břicho jako před ms a pak se teda rozjela docela silná bolest a bolelo dost dva dny.pak to postupně sláblo ale vlastně to doteď nepreslo uplne, rovnou se z toho vyvrbili těhotenské bolesti ![]()
Jsme zdarnym příkladem že to jde a jde to i na první pokus ![]()
@Janule87 to se tak hezky čte. My už tedy dvě děti máme ale touha po třetím je úplně stejná jako bychom žádné neměli.
@Petulala86 ahojky, nemas se vubec ceho bat, v Natalu jsou vsichni prijemni a v pohode, navic to jsou profici, vi co delaji
my se tedy na tu moznost, ze budeme muset jit do CAR pripravili uz po 3/4 roce snazeni a brali jsme to tak, ze nam tam pomohou. A muzu ti rict, ze behem tech poslednich mesicu, co jsem tam chodila pomerne casto, jsem si tam natolik zvykla, az mi bylo lito, ze mi uz jako tehotnou predavaji zpet do pece me gyn. Proste bych tam nejrafeji chodila na kontroly cele tehotenstvi
neboj, bude to v pohode ![]()
Hlavně to chce pozitivní přístup
když mi Dr při iui říkal co dál a že když přijde ms tak se to nepovedlo, odhodlaně jsem mu odsekla že jsme se ale už rozhodli že to vyjde. A vyšlo. Zítra teda jedu k mojí Dr protože se mi dneska v práci hrozně motala hlava tak ať se na mě radši podívá a poradit se jestli chodit do práce normálně nebo na kratší směny. Doufám že bude všechno ok…