Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak holky dalsi den, nakonec jsou teda 4 embryjka 8bunecny, dve prej krasny, jedno uplne krasny, tak mne uklidnila, ze v sobotu et bude, ze se nemam bat a mozna mozna by neco mohlo byt na zmrazeni..
No stejne sem ji rekla, ze radsi zavolam i zitra..furt se snazim uklidnit, ze vsechno bude tak ja ma byt, ale stejne nervy v kyblu
Rano sem uz od sedmi cekala, kym tam zavolam
Aspon zy vajecniky se sklidnili, na ohss to nevypada, tak dneska dam poradbou prochazku, at si vyvetram hlavu
Jirinko, co KET? Uz se cpes ananasem? ![]()
@romik0013 ja du teprve pristi patek na kontrolu, budu 12.den a uvidi se, kdy bude.uz mam na seznamu ananas nebo aspon dzus.tak uvidim co u nas budou mit.to mas krasnej pocet.tak drzim palce, aby jich co nejvice zbylo i na zamrazeni. a kolik budete vkladat
@Jiřinkka A jo, ja myslela, ze si byla, promin
No vlozime jenom jedno, ja by sem se u dvojicek priserne bala, jsem hrozny nervak
prijde mi vyssi vek hrozne rizikovy pro dvojcata..myslim si, ze i doporucuji jenom jedno pri et a pri ket dve
Dekuju, doufam, ze budou bojovat co nejvic ![]()
@romik0013 papám ananas a piju vodu s citronem.
. Máš krásná embryjka. držím pěstičky. v sobotu na tebe budu myslet ať se tam brdˇolka schová a zavrtá. nebo budeš zavádět dvě? ![]()
@Jířa-jiřka
Voda s citronem taky pomaha? Ja to nechci zakriknout, tak si koupim ananas az v sobotu radsi
Dekuju, ja drzim palce taky
Zavadim jen jedno, a tobe davali blastocystu, ci morulku?
@romik0013 co jsem četla v jiných diskusích tak doporučují pít vodu s citronem. myslím si že se tím nic nemůže zkazit. Já při et měla osmibuněčnou morulku a při ket mám šestibuněčnou murolku prej v perfektním stavu po zamražení a rozmražení. chtěla jsem mít prodlouženou kultivaci, ale embryolog mi to nedoporučil, měla jsem lenochy. Snad zabojuje a udrží se
. Věřím jim.
@Jířa-jiřka To vis ze jo
Takze si uz byla na et 3 den? Ja se prave bojim, ze cim dyl, tim vetsi riziko, ale verim emryolozce, ze by mi rekla, kdyby to vypadalo, ze nevydrzi..a mela si hodne vajicek oplozenych? Jaky to je, mit to v brisku?
Ahoj holky, chci se zeptat jak to chodí v natalartu. chodím na genetiku k paní Ulčové. do Caru chodím jinam, ale pokud to nevyjde chtěla bych přejít sem. mohli by jste mi napsat kolik co stojí. a jestli jste spokojené. děkuji
@marskaj Ahojky, tak předně musím doporučit dr. Rokytu. Je velmi milý, vše vysvětlí
doplatek na iui je 500, ivf podle toho co bys všechno chtěla, 3000 je myslím mražení, 7000 icsi.. Dárce spermatu prý 1000 (zatím nemám zkušenost, ale tato informace je od rokyty), doplatek na utrogestan 50/krabička, na clostyl 30,–.. víc si ted nevzpomenu
určitě ti poví holky další info ![]()
@marskaj jinak ti ještě musím říct, že na první konzultaci jsem čekala dva měsíce, dřív místo neměli..
@marskaj No za gonal jsem doplacela 1750,za cetrotide 50 a za pregnyl taky 50 myslim…jinak vyuctovani jeste nemam..jo a za clexane, progesteron, a antibiotika na 3 dny jsem po opu doplacela 300..
@romik0013 člověk musí věřit embryologum, byla jsem na et hned 3den. drobet jsem ještě cítila podbřišek po opu. moc jsem se necítila uplně na 100%. Ale když jsem šla na ket, tak jsem se těšila, byla jsem jak sluníčko aspoň to o mě řekla sestra. No a jaký to je mít to v bříšku, je to divný ale občas k němu mluvím.
občas si bříško pohladím a řeknu mu jestli tam vůbec je.
. co se mi stalo při ket, když mi tam embryjko zaváděl, tak jsem cítila takové teplíčko, docela mi hřálo co si podbřišku, nevím zda jak to rozmražujou na nákou teplotu nebo nevím. Ale musím říct že jsem klidnější než po et.
@marskaj Doporučuji Rokytu, jsem u něho spokojená, vše vysvětlí a ukáže.
@romik0013 vajíček jsem měla dost, k oplodnění jich bylo podstatně méně, až jsem se zhrozila, oplodnilo ještě míň, až zbyly jen dvě. Jedno na et a teď mám snad ještě bříšku
přesně si nepamatuji ale podívám se do papírů, samotnou mě to zajímá.