Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@xsaleen jojo ale nevím jestli si mám píchnout zítra už a nebo až ve čtvrtek.
@kapyka tak když nevíš tak tam zavolej. Přeji ti hodně štěstí ![]()
Tak dneska 1.kontrolní UTZ - na jednom vaječníku 3 a na druhém 6 folikulů.
Dávka mi zůstala stejná + od zítra přídávám injekci proti předčasné ovulaci.
Další UTZ mám v neděli. Tak se tam @kapyka možná uvidíme ![]()
@kapyka no pokud si nejsi jistá tak tam zavolej… ale měla by jsi mít první den stimulace označenou v protokolu, ne?
Holky, chci se jen zeptat - vy co už jste prodělaly odběr vajíček - jak moc náročné, bolestivé to je? Jde mi o to, jestli budu schopna den po odběru jít normálně do práce? Neschopenku bych si vzala až po ET.
Díky za vaše názory!
@Allie83 já osobně OPU mám za sebou 3X.. ale musím za sebe říct, že já byla vždy ráda na neschopence.. mě v bříšku stále píchalo a pnulo, bylo cítit při každém kroku a zvedání ze židle… není to veliká bolest to ne, ale já byla ráda v klidu…když už se na neschopenku chystáš jít tak jdi hned po OPU… nikdy nevíš jak na tom budeš… nepřiji ti to, ale co když budeš mít hyperstimulační snydrom? já měla při poslední OPu jen náběh, a bylo ěm to vážně nepříjemné..a to bolest snáším dobře…
Teda holky, jak to tady tak čtu, tak začínám pomalu mít strach, co mě všechno čeka.
zlatá inseminace.
@Jana Kot. nebo není to tak hrozné jak to vypadá…
inseminace je prakticky přirozené oplodnění, jen se tělu trochu pomůže spermiím taktéž a asistuje ti u toho jiný chlap než ten tvůj ![]()
@Allie83 já taky nejsem pintlich na bolest, ale po opu jsem byla ráda, že jsem doma a nic nemusím.. bolelo mě břicho dost, a měla jsem podbřišek jakoby stažený, takže jsem chodila v mírném předklonu, ale druhý den to bylo o dost lepší… jen hodně pij a jez hodně bílkovin
@Adenka84 to máš pravdu. já už mám dvě za sebou, každou s jiným. ![]()
Moc vám děkuju za rady i zkušenosti. Asi tedy taky zůstanu doma… Největší strach mám z toho, že se třeba nebudou embryjka vyvýjet a ještě než by došlo k ET, tak už půjdu do práce… Úplně slyším ty „zasvěcený“ kecy… ![]()
Proto jsem až do ET chtěla chodit do práce…