Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat na pokec, my jedeme do Natalartu ve středu 12. poprvý, tak uvidíme, mám z toho smíšené pocity.
Jj je to tam fakt moc hezký
Škoda, že tam ale vůbec musíme chodit ![]()
Dnes, po páté stimulační injekci, už začínám na sobě cítit hormonální změny…
Včera jsem byla strašně podrážděná, byla jsem protivná i sama sobě
a dneska mám pro změnu návaly…
Už aby to bylo za mnou
![]()
@ivre to jo, až na tu jednu sestru, ta je celkem na tečku
ale dr jsou moc hodní
Ahoj, vtírnu se vám sem s dotazem: Chodíte do NATALARTU do Plzně kvůli umělému nebo někdo i na darování vajíček? Já jdu darovat, jen se trochu bojím, jak si zvládnu píchat ty injekce ![]()
@Jazz27 zvládneš… do opu je to stejné, at je to IVF či darování
@xsaleen píše:
@ivre to jo, až na tu jednu sestru, ta je celkem na tečkuale dr jsou moc hodní
No, to máš pravdu, asi máš na mysli Blábolovou, viď? Ale ta bývá jen v recepci, ne? Takže moc často s ní mluvit nebude, jen na začátku při zápisu do databáze… teda aspoň já jsem měla štěstí, že telefony mi ona ještě nezvedla, tak snad to nezakřiknu… ![]()
@xsaleen a co je OPU? já se v těchto zkratkách moc neorientuju. Já se bojím jehly, i když chodím darovat krev, tak mám zavřené oči. Sestřičky se mi smějou, že jsem posera a přesto tam lezu
![]()
@ivre to nevím, jak se jmenuje.. ano je na recepci.. mě teda byla asistovat dr při kultivaci.. ale ta je teda..
jsem si tam byla minulí týden vypsat riziko a chtěla na neschopnost 6h (je na ně ze zákon nárok) a ona mi chtěl napsat 4h
Když jsem řekla, že chci 6h, tak se na mě utrhla, že to mi teda nemusí dr psát riziko ![]()
@Jazz27 opu je odběr vajíček.. tím to vlastně pro tebe končí..
tak at ti to píchá třeba chlap., nebo kamarádka, sousedka
@xsaleen: aha, no já měla včera teda taky na asistenci jednu z recepce, ale tu druhou, taky teda proti těm ostatním nic moc, ale nic extra hrozného. Hele, nemáš zkušenost s Estrofemem + Utrogestanem? Doma jsem si přečetla příbalové letáky a z toho Estrofemu jsem docela mimo… může způsobovat rakovinu prsu a já mám bohužel celkem vysokou šanci, máme ji v přímé linii (máma), tak jsem z toho nějaká nesvá. Ale zase mám nízkou sliznici a mohla by to být příčina, proč se nedaří, tak nevím. No, snad u jednoho balení se nic nestane a snad budu mít příště zase Švábka, který není tak mlčenlivý jako Bouše. Nebo nejlépe snad nebude už potřeba řešit další pokusy ![]()
A k tomu volnu - to sis dávala při odběru vajíček? Nemám o tom vůbec žádné info, IVF jsem zatím neměla a neřešila, do toho se chystám až tak v červnu.
@ivre tak to zkušenost nemám
já má sliznici ok
tak i když nebudeš pokusovat tak stejně pujdeš párkrát ještě na kontrolu, minimiálně do srdíčka
Já měl neplacený, ale co vim, tak dávají neschopnost od OPU ale asi není problém si říct dřív, když ti to nedělá dobře
No uvidíme, stejně si příště ještě dám asi IUI a tak se rovnou zeptám na ty léky - budu doufat, že když je budu brát jen 2 týdny, že se nic dít nebude. Prostě to kvůli mimču risknu ![]()