Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Navštěvujete se o Vánocích s rodinu a přáteli?? Nebo trávíme Vánoce jenom s manželem(přítelem) a dětmi?? Letos budeme na Štědrý den s mými rodiči. Na druhý svátek vánoční přijede bráška s rodinou. A pak se vždy staví tety s rodinnou na kávu(nebo mi navštívíme je).Vždy se na všechny moc těším
Dáme si cukroví, Baileys, jednohubky… A probereme co je nového.
Spousta lidí je na Vánoce úplně sama(a tet myslím hlavně staré lidi na které rodina prostě jen nemá čas).
Neumím si představit, že bych se o Vánocích neviděla s rodinou.
Nenavstevujeme. Moje rodina je tisic mil daleko a to doslova. Samozrejme se tedy snazim, aby nektere navstevy vysly na vanoce, ale ted si z hruzou uvedomuji, ze uz potreti zustavam doma.. Takze na pristi rok to musim uz konecne zaridit..
Já teda děti ještě nemám, bydlím se svým přítelem a u nás je to tak, že Štědrý den trávíme spolu a pak další svátky vánoční jedeme navštívit příbuzné. Ani mamka ani taťka už nejsou spolu, ale na Vánoce sami nebudou, jinak bych je samozřejmě pozvala k nám. Protože o Vánocích by sám být nikdo neměl! ![]()
Navštěvujeme se s těmi, se kterými vycházíme. Děti, vnoučata. A kteří o nás stojí.
Na Štedrý den jsme u s manželem u našich, den po navštívíme moje babičky. Jeho rodina s námi přerušila kontakt, děti zatím nemáme.
Navštěvujeme. Dokonce máme rodinný sraz ze širší rodinou - mamčini sourozenci a jejich děti s rodinami. To miluju. Ale třeba moje sestra tam nejezdí, navštíví jen nás a tchýni.
Navstevujeme se, ale my mame Vanoce radi. Ale myslim si, ze takove to ze na Vanoce by nemel byt nikdo sam je precenovane, jen z diskuzi zde vidim, kolik lidi nema Vanoce rado, darky dava jen detem z povinnosti, takze pro ne by to nemel byt problem stravit stedry vecer jako kterykoli jiny a pokud jsou zrovna sami, tak sami.
Mezi svatky se musi stihnout navstevy u rodiny. Vanoce a Silvestr, ale chceme byz doma a pak se jde hned do prace.
Moc volna nevychazi.
Moji rodinu nenavštěvuji, vztahy jsou na nule a nevidím důvod, proč zrovna na Vánoce dělat, že je vše ok a máme se rádi.
Navštěvujeme. Letos nás bude asi 10 u mojí mámy. Stejně tak mám možnost trávit dohromady vánoce se sourozenci od manžela, jejch rodinami a tchýní. Vždycky to nějak rozplánujeme, abychom se různě ponavštěvovali. Míváme na to tedy víc, než jen ty 3 oficiální dny volna. Trávit vánoce jen po návštěvách by mi úplně nevyhovovalo.
Hodně to každý rok řeším, protože s rodinou být přes svátky chci, na druhou stranu je mi líto projezdit v té době x stovek kilometrů (jen po ČR), to na mě úplně vánočně nepůsobí. Letos se to tak nějak vyřešilo samo, budu o Vánocích ještě v šestinedělí, takže nejspíš nepojedeme nikam.
Během prosince ano, ale 23./24./25.12. ani omylem. Máme rádi klid. V ostatních dnech jen některé, většinou jezdí na návštěvu k nám, mají rádi atmosféru starých vesnických vánoc, pač je většina z města ![]()
Vánoce budeme doma slavit s dětmi. 25. jedeme k mým rodičům. A potom obvykle jedeme na Moravu (jsme z Prahy) na pár dnů užít si sníh
a oslavit svátky s manžela rodinou. Letos přijedou oni k nám před Vánoci a my k nim až v lednu. Silvestr letos budu slavit s dětmi u rodičů, protože bude manžel v práci, jinak ten taky slavíme doma ![]()
My ano a hojně
Letos jsme na Štědrý večer u mých rodičů spolu s bráchou, 25. velká sešlost z mojí strany rodiny, 26. zase manželova rodina. Spíš budeme jezdit my než aby někdo přišel k nám, budu mít +/- měsíc do porodu a role návštěvy mi vyhovuje víc než hostitelky, i když je to vykoupené nějakým tím nepohodlím na cestách ![]()