Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkné, ale nekoupila bych. To si radši (haha já) zkusím vyrobit sama. Takových věcí je plný trh, nehledě na internet (mimibazar třeba). Podle mě to nemá šanci na uživení, co na na uživení ani na nějakou tu korunu navíc (možná tak pro známý, ale to jim zas dáš „lepší“ cenu tak to asi taky nic
)
Pardon jestli je to moc upřímné.
rybko já bych si i koupila ,ale je to hodně sezonní záležitost ..
saracenka píše:
rybko já bych si i koupila ,ale je to hodně sezonní záležitost ..
Jako jasný, chápu, že se někdo najde - ale kolik jich musí být aby z toho něco káplo a neutratila to znovu za materiál… já si letos věnec dělala sama
![]()
já - co nesnáším domácí výrobu
a málem mě zamrzl úsměv, když jsem ve finále zjistila, že můj krásnej věnec (kterej stejně do týdne opadal) byl ve finále tak o 150,– dražší než kdybych koupila hotový (a co si budeme nalhávat - daleko hezčí
)
Jako pardon ale naskládat svíčku a pár baněk do květináčku nebo nandat svíčky na věnec a připájet na něj pár ozdob zvládne i malé dítě - to není žádný umění, který by mělo uživit kamenný nebo i jen internetový obchod ![]()
no já to taky umim i jsem prodávala v obchodě kde se to dělalo a tudíž vim ,že je to drahé ty blbosti na to ..ono jen ty samotné svíčky ,to je ranec ..
umim ,ale nemám tu fantazii na to ,nakoupit ty věcičky a pak to na to nasmolit ,až když to vidim hotový tak můžu říct ,jo tohle by se mi fakt líbilo ..ale zase mi třeba štve ,že to opadá a je to naprd ..
já být zakladatelkou tak opravdu ne sama ,ale zkusit dodávat jak bylo zmíněno do květinářství a nebo nechat fotky ttam a dělat přímo na zakázku ..aby to nestálo spousty matroše ,který se nevrátí ..
Moc pěkné věci, o tom není pochyb. Já bych si to nekoupila, protože výroba vlastního avdentního věnce už tak nějak patří k mé vlastní tradici. Respektive máme takovou slezinu, babinec, kdy nám chlapi hlídají děti a my máme alibi, proč si u toho můžeme udělat svařák, groček a tak. Ale to pouze za mně. A navíc, takhle hezké věci teda nemám ani smykem. Takže ano, myslím si, že lidé by kupovali, ALE - otázka je kde, jak a hlavně za KOLIK …
RyBANA píše:
Pěkné, ale nekoupila bych. To si radši (haha já) zkusím vyrobit sama. Takových věcí je plný trh, nehledě na internet (mimibazar třeba). Podle mě to nemá šanci na uživení, co na na uživení ani na nějakou tu korunu navíc (možná tak pro známý, ale to jim zas dáš „lepší“ cenu tak to asi taky nic)Pardon jestli je to moc upřímné.
Neomlouvej se za upřímnost, já jsem ráda… A beru, že třeba zrovna konkrétně věnce jsou sezonní. Tak advent, jaro - velikonoce, podzim, dušičky… Víc mě asi nenapadá. Ale třeba když to vemu na sebe, miluju svíčky a můžu říct, že každou chvíli si tvořim nějaký svícny, a podobný věci. A je mi jasný, že neni problém, pokud ta ženská má chvilku času a chuti, tak si to udělá doma. Já jen třeba vim, že moje mamka, a vim, že neni jediná, se jí takový podobný věci líbí, ale nemá představu nebo fantazii si to udělat. Takže u ní vypadá tak, že přijde do obchodu s dekoracemi, koupí si co se jí líbí a doma to založí (respektive předá mě), protože neví co s tím. Tak to dá mě, ať to využiju na cokoliv. Třeba přidam ještě jednu fotku svícnu, který jsem si dělala taky na Vánoce a co jsem tak spočítala, pořizovací cena materiálu do stovky, asi 80Kč. Prodejní cenu si nedovedu moc představit
Neni na tom žádný umění, já vim, ale mě se líbí…
Na druhou stranu, nijak se neobhajuju, je mi jasný, že by to prostě nemuselo vyjít a proto je zatim jen u snu, s tím krámkem. Samozřejmě bych nerada víc do toho vrazila (když vemu veškerý náklady) než vydělala… Tak uvidíme, touto diskuzí jsem chtěla znát názory cizích lidí, co tomu říkají, jestli by byla aspoň nějaká šance na přivýdělek k mateřský. Toť vše… Ale děkuju ![]()
já si osobně myslím, že pokud ty výrobky budou „jiný“, tak to šanci na uživení má. Chce to prostě nápady a kreativitu. Takový normální adventní věnce si myslím, že si každá naváže doma spíš sama.