Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@romča36 tak to já si řikám to samé, mám dva krásné, zdravé kluky který jsou už uplně v pohodě, jsou samostatný nemusíme jim stát pořád u „zadku“ tak proč se nervuju taky s toho, že se nám nedaří, asi je to tim, že bych chtěla mít dítě se současným manželem, který ještě děti nemá. Neboj, ale až se přestavem takhle nervovat a pořád na to myslet, dělat si stim starosti tak to pujde
uvidíš ![]()
@prcek3 jenže to jak to udělat ještě nikdo nevymyslel
už jsem tady psala, že jsem zaměstnaná dost - práce, malý, domácnost a na „pozadí“ mi to pořád jede a nejde to vypnout ani když třeba vykládám malému pohádku ![]()
@romča36 já vim je to těžký jsem na tom uplně stejně jako ty. já jsem si řekla, že se na duben přihlásim na pulmaraton a zas se víc soustředim na to běhání, tak jako to bylo než jsme se začali snažit a začala jsem ten běh flákat, protože jsem si vždy řekla nebudu to přehánět, co kdyby náhodou a ono vždy nic.tak teď budu zas normálně trénovat a snažit se na to nemyslet, ale já vim že to nejde ![]()
@Ge píše:
Ahojda zenyEfulko mas krasny testiky, zavidim
![]()
Doktor v Cr zatim mamine nic neposlal a dokonce mi bylo jednim dobrym clovekem receno, ze je trestne posilat leciva do zahranici..takze ted vazne nevim, co bude.. Zkousela jsem se objednat k doktorce tady, bylo to velice, povzbuzujici'. Neprijemna recepcni mi sdelila, ze do Vanoc maji plno a na terminy po Vanocich neobjednavaji, pred 2ma tydny to byla pro zmenu doktorky dovolena a take meli plno. Ja sakra nevim, jak to mam udelat!
![]()
Zkousela jsem pohledat v diskusich, ale vesmes nic extra jsem nenasla. V CR se to vse resi pres doktory a dodavanim hormonu. Nevite nekdo, jestli se hladina progesteronu muze upravit sama od sebe nebo tomu pomoct nejakou, prirodni' cestou (myslim jako, ze bych neco zkusila sama)???
Jinak me vcera celou noc priserne bolely prsa, az me to budilo, takze me osobne prijde, ze telo funguje, ikdyz je to jen pitomy PMS, ale za to preci taky zodpovidaji hormony, ne? Omlouvam se za svou dlouhou uvahu, ale jinak uz by mi asi hrablo
Ahojky,
tak at mu zkusí tvoje mamča zavolat a hned budeš vědět. JInak ti doktoři tam u vás to je fakt děs, si nedovedu představit nás dva tam, to by jsme mimčo asi neměli nikdy
Jinak na tu hladinu hormonů bych zkusila MACU ![]()
@Jane29 píše:
Ahojky,
tak at mu zkusí tvoje mamča zavolat a hned budeš vědět. JInak ti doktoři tam u vás to je fakt děs, si nedovedu představit nás dva tam, to by jsme mimčo asi neměli nikdyJinak na tu hladinu hormonů bych zkusila MACU
Ahojda Jane dekuju za reakci. Je to des, to jsi vystihla presne. Nejhorsi je ten pocit bezmoci, ale snad se mi brzo povede k nejakymu doktorovi dostat, doufam! Myslela jsem, ze MACA je pro chlapy, nebo je to jedno?? To jsem tady myslim i zahlidla v obchode se zdravou vyzivou, takze by nebyl problem to zkusit.. ![]()
@Ge píše:
Ahojda Jane dekuju za reakci. Je to des, to jsi vystihla presne. Nejhorsi je ten pocit bezmoci, ale snad se mi brzo povede k nejakymu doktorovi dostat, doufam! Myslela jsem, ze MACA je pro chlapy, nebo je to jedno?? To jsem tady myslim i zahlidla v obchode se zdravou vyzivou, takze by nebyl problem to zkusit..
Já myslím, že Maca je i pro ženy, zkus pohledat tady na emiminu nebo pak tady holky pijí kontryhel, ale ten je podle mě na úpravu cyklu. Já brala macu, když se mi právě zblbly hormony a zkrátil se mi cyklus po 2 letech z 27-28 dní na 24-25 a už jsem zas na 28. tuk tuk
@Jane29 to je prave to, me se cyklus ustalil na nejakych 28 dni, akorat ten posledni byl 26 a ted cekam. Mne prave zlobi akorat ten progesteron, ale to si myslim klidne muze byt jeste po HA (preci jen 10 let brani bez prestavky, ja husa!
)
Ahoj holky tak ms stale nikde…
ale jeste netestuji vydrzim jeste do patku… protoze v sobotu byl negativni tak uvidime…
@Ge nic si nevycitej ja ji brala taky 8 let bez prestavky… ale to by nemelo myslim nic ovlivnit… zalezi jak se ti da do kupy telo… ja uz jsem 7 mesicu bez HA a zatim se nam nezadarilo tak tajne doufam ze tento mesic se povedlo…tak hlavu vzhuru ![]()
@Ge já si řikala, že to asi bude UK. Kamarádka tak bydlí a byla z tý péče úplně zničená, nula nula prd..a rodí se tam v nemocnici nebo s porodní asistentkou?
@snazilka pul roku píše:
Ahoj holky tak ms stale nikde…ale jeste netestuji vydrzim jeste do patku… protoze v sobotu byl negativni tak uvidime…
fakt? tak super a kolik dní máš zpoždění? to vypadá fakt hodně nadějně, já bych to asi nevydržela ![]()
@Ge píše:
@Jane29 to je prave to, me se cyklus ustalil na nejakych 28 dni, akorat ten posledni byl 26 a ted cekam. Mne prave zlobi akorat ten progesteron, ale to si myslim klidne muze byt jeste po HA (preci jen 10 let brani bez prestavky, ja husa!)
Hele, jde o to jak se s tím vyrovná tělo. Já ji brala taky víc jak 10 let v kuse a podle hormonálního profilu, co mi dělali před víc jak půl rokem se s tím tělo vyrovnalo dobře. takže záleží tělo od těla, klidně to může být v pohodě. ![]()
@Zuzik86 píše:
@Ge já si řikala, že to asi bude UK. Kamarádka tak bydlí a byla z tý péče úplně zničená, nula nula prd..a rodí se tam v nemocnici nebo s porodní asistentkou?
Tady se vsechno resi s PA, k doktorovi se dostanes jedine pokud mas nejake vazne potize, nebo rodis cisarem. Jinak vsechno PA, konzultace, kontroly (pouze krev, moc, tlak, mereni bricha a ozvy v pokrocilejsim stadiu) do tebe se nikdo nediva a tehotna jsi pro ne az od 12tt dal, takze utz nebo cokoliv driv bez sance, max hcg z krve u obvodaka. Jinak zalezi na tobe, muzes rodit doma nebo v nemocnici, ale tam si te dele jak 10 hod po nechaji malokdy. Muzes si zaplatit pobyt na 3 dny, ale vetsinou maji plno.
@Zuzik86 zatim dva dny… ale testovala jsem v sobotu a nic tam nebylo…tak jsem mohla byt oplodnena pozdeji..uvidime… no jestli to vyjde zesilim radosti… ale jeste se neraduji…
Maca je i pro ženy, já ji pak taky brala, i když jsem neměla problém, ale má být na podporu plodnosti i pro ženy…
A s tou HA je to fakt asi jak u každýho, já ji brala 10 let, hned po vysazení jsem měla MS pořád pravidelnou, hormonální profil taky v pořádku… když se nedařilo, taky jsem to sváděla na ni (s tím, že už ji nikdy brát nebudu), ale nakonec u nás byl asi problém u chlapa, takže HA nakonec nevadila…
ale někdy u někoho jinýho zas může chvilku trvat, než se tělo po vysazení srovná, je to individuální…