Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@romča36 @peluche přesně, ti chlapi si to vůbec neuvědomují
Romi drž se. Jen když mluvíš o tom věku… dlouho jsem neslyšela o své známé, až včera a co jsem se dozvěděla mi vrazilo dech - má další miminko. nevím kolikáté, ale nejúžasnější je věk.. 46! A je v pohodě, přirozený porod, malý měl přes 3 kila, všechno ok… a stejně si myslím, že svou druhou půlku, která si tě bude vážit, najdeš brzy (nebo si tě najde on) a na miminko nebudete čekat tak dlouho
hlavu vzhůru, jak se zpívá v jedné písničce, all things are possible neboli vše je možné ![]()
Ahoj holky. Privedlo me sem tak trochu zoufalstvi. Pred sesti lety jsem otehotnela se svym 1. manzelem ani nevim jak, ale jak zivot jde - leccos meni… Teprve ted mam vedle sebe opravdoveho andela strazneho, a chteli bychom dceri i sobe dat sourozence.
Pred dvema mesici me potrapily cca 14 dni trvajici bolesti leveho podbrisku, tak jsem skoncila na gyn. pohotovosti a pak u sveho gynekologa. Na pohotovosti mi nameril sluzbukonajici Dr. myom o velikosti 5 cm, nastesti je na deloze ne uvnitr, a jeden novy, mensi. Muj gynekolog o tom (nyni velkem) samozrejme vi a sleduje ho, ale ze po trech mesicich od posledni prevence se tak zvetsil, prekvapilo i jeho, zmeril mi ho znovu a ma pry 3 cm. Levy vejcovod je nejaky „priskrceny“.
Od sveho gyn. mam nuz na krku, ze jestli chci otehotnet tak proste hned. Podbrisek me poboliva denne, uz jsme si tak nejak zvykla, i kdyz to neni prijemny. Laparoskopickou „akci“ na odstraneni toho vetrelce mi samozrejme navrhl, ale nevyloucil, ze pokud by myom nesel ustipnout a byl by prorostly do delozni sliznice (coz UTZ neukaze) museli by mi ji vzit celou. A to je samozrejme konec vsech nadeji. ![]()
Nemate obdobnou zkusenost???
Pred dvema mesici jsem konecne mohla vysadit HA, protoze jsme dostali startovaci byt za smesny najem, takze si uz budu moc dovolit odejit na pripadny rodicak. Minuly mesic nevysel, a ted, par dni pred ocekavanou MS jsm zacala malinko spinit. Bude mi 34, vek jeste o. k, ale jak se pri tom tvoreni clovek muze uvolnit, kdyz ani nevi kolik realneho casu mu na to vlastne zbyva?! ![]()
Vsem snazilkam drzim palce! Za pripadne reakce predem dekuju. ![]()
@LuStep Ahoj Lu, zkušenost s myomem nemám. Moc jsem nepochopila, co se tedy s tebou děje, jestli má 5 nebo 3 (takže se spíš zmenšuje, ne?). Nicméně přeju, ať se podaří tak, jak byste si přáli. Ono máš sice pravdu, že nám nikdo nůž na krk nedává, ale jsem přesvědčená o tom, že v jistém smyslu jsme na tom stejně. Já taky nevím, jestli děti někdy mít budu, nevím, zda někdy prolomíme tu smůlu, nevím, jestli někdy, až se třeba povede, to donosím.. Možná by bylo pro tebe lepší tu celou věc nevidět až tak moc černě. Jedno dítko máš, máš skvělýho muže, máš kde bydlet a navíc skoro za hubičku. Tím se ne všichni můžou chlubit. Tak hlavu vzhůru.
Diky za povzbuzeni. K tem myomum, spis slo o odchylky mereni nez zmenseni behem jednoho tydne. Co se tyka toho ostatniho. Vetsinu casu mam obdobi kdy se na to divam stejne jako Ty. Ze se mam vlastne bajecne, a mam. Ale tesne pred tim nez ma prijit MS jsem v lehkem rozkladu.
a taky by me zajimala nejaka podobna zkusenost. Takze jeste jednou diky za povzbuzeni!
Ahoj děvčátka, která jste tu ještě zbyla. U mě opět neúspěch. Vím, že dny jsme chytili bezchybně, potvrzené BT a dokonce jsem pro svou jistotu ještě zkontrolovala na ovu-testech.
Nejhorší je, že se nemůžu utěšovat tím, že jsme se třeba jindy (myslím v tom předchozím roce) netrefovali. Trefili jsme se vždycky. Neříkám přímo do toho dne D, ale den dva před vždycky, díky tomu, že spolu poměrně pravidelně máme styk.
Přes přelom července a srpna jedem na dovolenou a pak v září opravdu už to CAR. Tohle už mě opravdu štve.
@peluche myslím na tebe - mojí kámošce se v pondělí narodila ta dvojčátka - strašně jí to přeju, ale strašně to bolí - taková ta bezmoc, že už se ani nesnažíme, do toho ten hnus kolem rozvodu. snažím se užívat, ale jsou chvilky, kdy to na mě opravdu padne…
třeba dopadneš jako Schnapi - té to klaplo v Car hned napoprvé
@romča36 Nejbližší kamarádce se narodí příští týden. Řekli si, že už budou zkoušet miminko, jednou se spolu vyspali a hned z toho otěhotněla. To mě tenkrát strašně zasáhlo. Asi bychom si tu teď mohly pěkně pobrečet. Sice každá kvůli něčemu jinému, ale vlastně kvůli tomu samému. Romčis já moc nevím, čím tě povzbudit. Podle mě je tohle úplně podělaná situace. Ale moc bych ti přála, aby to skončilo co nejdřív. A člověk se už tolikrát přesvědčil o tom, že on opravdu žádný smutek netrvá věčně.
@peluche jsi zlatá - uvidíš, že se na podzim budeš radovat ze dvou čárek
a já třeba budu mít ten nejhorší hnus za sebou a taky mě budou čekat ty zářné zítřky… víš, mě se na jednu stranu strašně ulevilo, já teď vidím, jakou jsem měla doma pijavici, jak mě vysával psychicky i finančně, a já ho tak milovala a plánovala s ním druhé dítě - jediné, co mě opravdu mrzí je, že náš syn nebude mít úplnou rodinu… a strašně se těším, že teď budu volně dýchat a budu šťastná, ale je to těžké, naštěstí mám přátele a rodinu.
@romča36 A třeba zrovna jó, třeba fakt už na podzim bude všechno jinak, pijavice se bude někde plácat v blátě, kolem budou proudit noví lidi, nové zážitky,.. Malý z toho asi bude mít teď těžkou hlavu, ale nemusí to tak být napořád. A co jsem z toho mála mohla poznat, nejsi žádná uťáplička, ale hrdá ženská - a to se cení. No a pak si tu navzájem ukážem fotky růžovek, nebo třeba přestaneš na dítko myslet, protože tě bude naplňovat přítomnost konečně toho správnýho chlapa, nebo nejlíp všechno dohromady ![]()
@peluche no snažím se myslet pozitivně do budoucna, protože mě určitě čekají krásné, ale i těžké věci… dvě kartářky nezávisle na sobě my předpověděly velkou lásku a díte
to je na co se těšit, no ne?
a malý to zvládne, udělám všechno pro to, aby se ho to co nejmíň dotklo… jako nebude mít doma otce, ale to už bohužel neovlivním
@romča36 jééjda, Romčo, jak tě tak čtu, tak si vážně říkám, že ten tvůj měl kliku, že tě měl. Je vidět, že chyba nebyla v tobě. Držím palce, ať to s malým zvládáte (bude myslíš dělat muž problémy se svěřením do péče?) a pomalu se těším na zprávu o tom správným.
@romča36 píše:
@peluche jsi zlatá - uvidíš, že se na podzim budeš radovat ze dvou čáreka já třeba budu mít ten nejhorší hnus za sebou a taky mě budou čekat ty zářné zítřky… víš, mě se na jednu stranu strašně ulevilo, já teď vidím, jakou jsem měla doma pijavici, jak mě vysával psychicky i finančně, a já ho tak milovala a plánovala s ním druhé dítě - jediné, co mě opravdu mrzí je, že náš syn nebude mít úplnou rodinu… a strašně se těším, že teď budu volně dýchat a budu šťastná, ale je to těžké, naštěstí mám přátele a rodinu.
Ahoj Romi, pred 2 lety jsem byla v podobne situaci jako Ty. S ditetem zpet 400 km, otazky typu kdo mi ji bude hlidat, kdyz budu v praci, kam me do prace vlastne vezmou, kam ji dam do skolky, kdyz zapis davno byl a kdyz jsm opet bez trvaleho bydliste, atd… „bezva cas“. ale presel, i kdyz na dceri se to dost podepsalo hlavne v oblasti chovani, sebeduvery a socialnich interakci. Blbej cas. Ale snad jsme z nejhorsiho venku. Me kartarka rekla, ze tam zadne dalsi ditko nevidi, i kdyz ve dvou dalsich vecech, ktere se uz opravdu staly, mela pravdu, tak s timhle se nehodlam smirit!
Drzim palce! ![]()
@peluche píše:
Ahoj děvčátka, která jste tu ještě zbyla. U mě opět neúspěch. Vím, že dny jsme chytili bezchybně, potvrzené BT a dokonce jsem pro svou jistotu ještě zkontrolovala na ovu-testech.
Nejhorší je, že se nemůžu utěšovat tím, že jsme se třeba jindy (myslím v tom předchozím roce) netrefovali. Trefili jsme se vždycky. Neříkám přímo do toho dne D, ale den dva před vždycky, díky tomu, že spolu poměrně pravidelně máme styk.
Přes přelom července a srpna jedem na dovolenou a pak v září opravdu už to CAR. Tohle už mě opravdu štve. [/cit@peluche píše:
Přes přelom července a srpna jedem na dovolenou a pak v září opravdu už to CAR. Tohle už mě opravdu štve.To me mrzi!!
Tenhle mesic jsem uz take bez sance na nadeji.
@peluche @LuStep děkuju za podporu, moc si jí vážím, já teď vidím, kolika lidem na mě záleží a kolik moc mi jich chce pomoct
a ano já už taky vidím, že si mě můj muž nezasloužil
a doufám, že teď najdu toho pravého, který ocení co všechno jsem ochotná a schopná pro něho udělat…
Ahojky holky.dne 10.5. se mi narodila dcera Tamara.Byla vyvolávaně o tři týdny dříve protože mi špatne fungovala placenta. Je malinká měla 2210g a 45cm ale zdravá. ![]()