Nechali byste čerstvě pětileté dítě půl hodiny samotné doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.1.21 09:11

@Svistice @Kelsey Tak to je fajn! Já kolem sebe v obchodech vidím vždycky ty zpruzelý děcka visící přes vozejk a kravící mezi regály, případně vynucující si sedmou sladkost :P Moje děti baví to skenování, vážení ovoce v Bille a vykládání na pás. Ale většinou spěchám a to je pak otravuje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.21 09:19

@unuděná Kvuli nakladce a vykladce je beru s sebou. Jde to rychleji od ruky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 09:23

Radši anonym abyste na mě nevolaly socialku :mrgreen: ale ja od cca dvou let nechávám dítě třeba na 5 minut doma samotné abych si třeba skočila na roh pro mliko.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.1.21 09:24

@Svistice My asi nakupujeme trochu jinak. Děláme velký nákup jednou za týden až dva (pro ten většinou jen sjedeme-IGlobus nebo jede jen jeden z nas) a pak tak obden chodím pro pečivo/zeleninu. Beru malý košík do ruky. To je nebaví a rozhodně jsem rychlejší bez nich :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
29.1.21 09:35

Ano nechavam, ma u sebe mobil. Kdyby neco, at se semnou muze spojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
29.1.21 09:54

Mám čerstve 5ti letého, nechávám ho když jdu pro poštu, 2× byl sám když jsem musela na rychlo do krámu, fakt pár minut, máme to kousek jen přes ulici. Z mobilu by tedy nezvládl zavolat, ale když řeknu cizímu neotvirat, dodrží to. Ale člověk nikdy neví, co může napadnout, i když ho radim k těm rozumnějším. A musím říct, že není zmatkar, tak 3mesice nazpět jsem s sebou svihla doma a zvladl dojit pro souseda naproti v chodbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.21 09:57

Ne, moje dite je dost rozumny, ma 5, ale sem tam vymysli hrozny hovadiny, u kterych je schopne se zranit a nahoda je blbec, kvuli nakupu fakt ne, muze jit se mnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
29.1.21 09:58

Tolik anonymů.. se asi všichni bojí, že na ně přijde sociálka :D

Mám dva syny a vím co si můžu u kterého dovolit,.. Jednoho najdu tam, kde jsem ho zanechala… u druhého si ani neumím přemýšlet vůbec o tom, že bych to měla zkoušet :D

Je to bohužel někdy nevyhnutelné. A to například v případě, že je jedno dítě nemocné a druhé ne, takže jedno dávám do školky a druhé ne. Tudíž ten nemocný 5letý ( v létě 6letý) zůstává doma pár minut sám u pohádky. Jsme oba pracující rodiče a dítě je třeba učit samostatnosti co nejdřív :) Pokud toho je schopno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.1.21 13:10

Nikdy, pro mně byl max limit jít dolů pro poštu. Teď je dceři 7 let a máme 7 měsíčního, takže pokud přijde pošta, že bych musela dolů a zrovna spinká, tak poprosím o podání na poštu. Jinak jdu dolů s malým. Bydlíme ve 4. patře bez výtahu. Dcera by doma byla hodná, ale co kdyby se něco stalo mně, třebas na přechodu? Na tohle musí člověk taky myslet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13197
29.1.21 13:39

Prvorozeneho nikoliv, druhorozeneho jsem bezne nechavala - neni to, dke meho, o veku, ale o mentalite, povaze ditete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
29.1.21 13:40
@shadowbabe píše:
Nikdy, pro mně byl max limit jít dolů pro poštu. Teď je dceři 7 let a máme 7 měsíčního, takže pokud přijde pošta, že bych musela dolů a zrovna spinká, tak poprosím o podání na poštu. Jinak jdu dolů s malým. Bydlíme ve 4. patře bez výtahu. Dcera by doma byla hodná, ale co kdyby se něco stalo mně, třebas na přechodu? Na tohle musí člověk taky myslet :nevim:

pockej, ty nenechas doma 7mi mesicniho kdyz spi aby jsi sebehla k domovnim dverim pro postu, navic, kdyz mas doma 7mi lete dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.21 13:49
@shadowbabe píše:
Nikdy, pro mně byl max limit jít dolů pro poštu. Teď je dceři 7 let a máme 7 měsíčního, takže pokud přijde pošta, že bych musela dolů a zrovna spinká, tak poprosím o podání na poštu. Jinak jdu dolů s malým. Bydlíme ve 4. patře bez výtahu. Dcera by doma byla hodná, ale co kdyby se něco stalo mně, třebas na přechodu? Na tohle musí člověk taky myslet :nevim:

Vážně? Nemyslíš, že to už trošku hraničí s patologickým strachem? Co kdybys upadla doma na roh linky a omdlela? Nebo uklouzla ve vaně? Toho se nebojíš? Spícího kojence bych pod dohledem 7mi letého dítěte naprosto klidně nechala i déle, než ty 2 minuty než skočím pro dopis dolů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
29.1.21 14:11

Starší jsme mezi 5-6 rokem nechávala doma s mobilem někdy 1× z a14 dnu tak na 15-30 minut, když jsem s malou jezdila u paneláku s kočárkem, aby usnula…starší byla klidná, hodná…uměla zavolat.
Mladší jsem v podobném věku nechala doma 10-15 minut, když třeba byla namocná a já jsme starší vezla na kroužek…aby nemusel do zimy. Ale celou dobu jsem jí měla na mobilu na hlasitém odposlechu. Je větší divočák…
Ano u obou jsme měla trochu strach, ale vždy jsme byla na vše sama, manžel nepomáhala a byl pořád pryč, babičky daleko a nikdy nechtěly hlídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
29.1.21 15:35

Na tech 20min nechavam od asi tri let, ale mam spolehlivy deti. Tv u nas nijak moc nebezi, takze o to vic vzdy sedely jak prikovany :lol: Sestileta byla sama nejdele hodinu a pul, jinak byvaji obvykle doma i tretacka a patacka a to se pak zvladaji i samy ulozit. Ohledne pozaru apod.jsou pouceny, zakladni zdravovedu vedi teoreticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 15:41

@tartaletka přesně. Já Teda nechala občas i tříletého, když jsem šla do školky pro staršího. On prostě nechce někdy jít, nutit ho nebudu. Řekne mi, že mám jít sama a počká na gauči u pohádky. Pustím mu ji a vždy jsem ho našla tam, kde byl a byla za 7 - 10nmin zpátky. Skolka je 1 ním rychlou chůzi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML