Nechat maminku 25. prosince samotnou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2193
15.12.19 00:26

No máte to ke tchyni daleko? Co jet jen na dopoledne, dárky oběd a pak jet domů za mamkou? A manžel by tam zůstal s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22785
15.12.19 01:10
@Anonymní píše:
Já jsem se jí ptala, ale je to hodně čerstvé, takže jednou tak, podruhé jinak.. Možná ani necche mi říkat, na jednu stranu, a bych zůstavala, protože bych musela něco řešit s mužem, ale na druhou stranu vidím, že stačí i děti když se zmíní o dědovi, tak prostě… K tchánovcům moc ne, oni si tam berou svoji babičku ještě, tam maji to svoje…
Jenom mě zajímalo, kdyby se toto stalo vaší mámě, jeslti byste ty svátky ji tu společnost dělali..Ona spíš nechce před dětmi, ale vidím, že mou společnost vyhledává

Kdybych cítila, že nechce být sama, omluvila bych se pro jednou u tchánů a poslala případně muže s dítětem samotné, já bych zůstala s mamkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.12.19 01:21

Jestli se večer vrátíte a nebudete tam spát, neřešila bych. Ona si potřebuje projít tu bolest. Je to smutné, těžké, ale musí si to odžít.
Mámě umřel její druhý manžel těsně po svátcích a další Vánoce to taky nebylo supr. Byly jsme jen tři se sestrou na Štědrý večer. Ale další dny jsme se rozutekly po dalších příbuzných a ségra byla pak u přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
15.12.19 01:29

V těchto ošemetných situacích volím vždycky "šetrnější* řešení, protože vím, že kdybych udělala opak, stejně bych si tu návštěvu (nebo jinou aktivitu) neužila a myslela pořád na to, co mi leží v hlavě.
Takže v tomhle případě bych byla s maminkou a ke tchýni poslala jen zbytek rodiny. Případně, pokud nemáte tchýni daleko, bych se tam stavila na 2 hodiny, a pak jela domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
17.12.19 14:52

Máme to dost podobně a já tchyni oznámila, že přijedeme dohromady s moji maminou a nebyl vůbec problém :mrgreen: teď to praktikujeme každoročně a je to moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová