Nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
8.2.12 11:11
Loll píše: … Taky bych ovšem nedělala to, že když bude ráno scéna, že bych jí do školky nedala, tím jí jenom ubližujete. Pokud už si to jednou vyřvala, bude řvát teď o to víc, protože bude chtít dosáhnout svého = když budu ječet víc a víc, táta mě tam nedá. Tím jí matete a není to dobře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.12 11:12
Ywett píše:
kakon píše: … nechtela jist a byla vyslana za dvere. Pak k tomuto dni jeste rikala, ze chtela jit a ze ji teda pani ucitelky otevrely dvere a rikaly, tak si jdi… a ona se rozbrecela …
Cože? 8o Učitelky ji poslaly za dveře, že si jako má jít domů? 8o
Bojí se bubáka? Není to nějaká „výchovná“ metoda ve vaší školce? :zed:
kakon píše: … psala jsem rano do skolky, abych ji omluvila, ze se nam ji dnes nepodarilo presvedcitl …
Jak nepodařilo přesvědčit? 8o Teď budu hodně ošklivá, u vás velí malá?

Pravda, na přesvědčování bych se vakšlala.Tím to bude ještě horší.Když jí začnete ustupovat,že místo školky půjde k babičce a podobně, začne toho využívat.Ono to těm malým dětem dojde strašně rychle.Prostě se jde do školy,obléct a jdeme.(Vím, že se to lehko píše…)

• Citovat
  • Upravit
1473
8.2.12 11:12

katko, ano pravidla byla nastavene, z tohoto duvodu umi ve trech letech dokonce dny v tydnu … ale ted jaksi neplati.. vecer si nachysta veci, ale rano je to jine. sama je dava zpatky do zkrinky.

kdyz se stala ta vec s trickem, bylo to v dobe spani, tzn. ze aby neprobudila ostatni deti (coz je nakonec stejne probudila) byla odvedena do umyvarny, kde se s ni ucitelka chtela zavrit a vysvetlit ji to. Jenze to se ji nepovedlo, jakmile se ji asi dotkla, tak ji mala poskrabala. Nema rada osobni kontakt od cloveka, ktereho nezna. Tenkrat je u spinkani hlidala jina pani ucitelka, nez ty jeji. a na druhy den to bylo asi uz extremni. Pani ucitelka nechtela ustoupit a nechat si podryt autoritu u ostatnich deti, tak ji vykazala prave za dvere.

vse jsme si vysvetlili ve skolce, s malou doma, vse chape, ale rano je jine. Nejsme schopni ji dva obleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
8.2.12 11:13
zichisek píše:
A nemohl ji něco udělat někdo z dětí?Já nevím, třeba nějaký chlapeček a ona ho teď nazývá tím bubákem.Pokud chodila určitou dobu v klidu, tak je to zlomem, kdy se jí ěnco stalo a to ji zase rozhodilo.Jen těžko přijdete na to, co to bylo.Zkuste nějak zjistit jak přišla na bubáka, jestli jí jím někdo nestrašil třeba i z dětí nebo tak.Ono i pro ty učitelky je takové dítě náročné.Mám to z vlastní zkušenosti, přesně to samé.Holčička začala spolupracovat po více jak půl roce.

taky rano rvala, nechtela se oblekat?? a kdy nastala zmena, je neco co mohu udelat? nechci, aby se mala trapila. prenasi se to pak dale. Pani ucitelky to nemaji s ni jednoduche..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.2.12 11:14
kakon píše:
katko, ano pravidla byla nastavene, z tohoto duvodu umi ve trech letech dokonce dny v tydnu … ale ted jaksi neplati.. vecer si nachysta veci, ale rano je to jine. sama je dava zpatky do zkrinky.

kdyz se stala ta vec s trickem, bylo to v dobe spani, tzn. ze aby neprobudila ostatni deti (coz je nakonec stejne probudila) byla odvedena do umyvarny, kde se s ni ucitelka chtela zavrit a vysvetlit ji to. Jenze to se ji nepovedlo, jakmile se ji asi dotkla, tak ji mala poskrabala. Nema rada osobni kontakt od cloveka, ktereho nezna. Tenkrat je u spinkani hlidala jina pani ucitelka, nez ty jeji. a na druhy den to bylo asi uz extremni. Pani ucitelka nechtela ustoupit a nechat si podryt autoritu u ostatnich deti, tak ji vykazala prave za dvere.

vse jsme si vysvetlili ve skolce, s malou doma, vse chape, ale rano je jine. Nejsme schopni ji dva obleci.

V tom pripade posli manzela zatopit do auta a bezte klidne i v pyzamu.Hotovo.Pokud nejste schopni ji oblec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
8.2.12 11:14

Ahojky.. řekla bych, že vůbec nemusí být pravda, že „jsi si na sebe upletla bič“ Moje dcerka taky byla od malinka převážně se mnou. Hlídání jsem sice měla možnost mít u tchánů, ale nikdy jsem je nezneužívala a všechno jsme zvládaly vyřizovat spolu.
Teď v lednu jsem jí přihlásila na dva dny v týdnu do miniškolky a bez sebemenších problémů.. První dva dny mi ani nestihla dát pusu jak se do třídy mezi děti těšila.
Dle mě je to především o povaze dítěte. A nějaké „zvykání“ v nižším věku by taky mohlo být spíš špatným krokem. A i kdyby si zvykla dejme tomu na nějakou hlídací tetu stejně ve školce je to prostě jiné. Paní učitelky se tam věnují více dětem, nejen tomu jednomu. A navíc jsou to zas jiné osoby, na které si musí dítko zvyknout..
Co si myslím (laický,neodborný pohled, spíše podpořený pocitem) že by mohlo pomoci, je kdyby šlo malou dávat do školky jen na dopoledne. Postupem času by se pak pobyt ve školce prodlužoval. S tím, že by pro ni chodila babička, nebo hlídací teta.. Pokud je zdravá určitě vytrvejte a nepodlehněte jejímu vydíravému křiku. Podlehneteli, bude vědět, že je jiná možnost a že jí lze dosáhnout.
Taky mě napadlo. Jestli říká, že nemá žádné kamarádky.. co se s nějakou maminkou a holčičkou zkusit zkamarádit i mimo školku. Chodila by pak do školky třeba raději, těšila by se na tu kamarádku.
A pochopitelně je potřeba ujišťovat ji, že si pro ni příjdete, že vám moc schází. A taky zkuste najít něco co jí tam baví, když už se zapojí. Vyzdvihněte, že je to fajn, že si tam aspoň může pěkně pohrát, malovat, najít si kamarády..
Jinak teda nevím.. určitě se poraďte s učitelkama na společném postupu.. hodně zdaru a ať se ve školce líbí.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.12 11:15

Ono je třeba i trochu apelovat na učitelky.Já osobně mám jako učitelka právě takovou zkušenost.Kdy holčička seděla půl dne na koberci a hlídala moje boty.Nechala jsem ji být a byla v klidu.Postupně se chodila dívat co děláme a pak už fungovala normálně.Popovídat si s učitelkama aby jí „nechal být“ a nenutily jí do ničeho co nebude chtít a případně aby se s malou poradily co by chtěly udělat s jejími věcmi nebo jí řekly ať si třeba to tričko dá na topení sama.

• Citovat
  • Upravit
1473
8.2.12 11:16
Ywett píše:

nepodarilo se nam ji presvedcit po dobrem, tak jsme to zkouseli nasilim ji oblect, coz vedlo jeste k horsim scenam place, spise revu. tak jsem pouzila lez, ze pojede pro pyzamo a pak k babicce. to mi vycetl manzel, ze ji nemam lhat a rano jsme se pohadali i my. vim, ze jsem nemela lhat. ale ty sceny jsou desive. a chudaci sousedi, nejspis s nama museji vstavat tak brzy jako my.. protoze v tom kriku jiste vzbudi cely dum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.2.12 11:18
kakon píše:
taky rano rvala, nechtela se oblekat?? a kdy nastala zmena, je neco co mohu udelat? nechci, aby se mala trapila. prenasi se to pak dale. Pani ucitelky to nemaji s ni jednoduche..

Sousedčina dcerka dělala jak šílená měsíc v kuse. Večer usínala s tím, že do školky nepůjde, ráno uklízela oblečení, odmítala se obléct. Učitelky radily - vytrvat. Holčička byla na hlídání zvyklá, i na děti, často chodila do mateřského centra. Ve školce se prostě odmítla podřidit tamějšímu režimu, i když doma měla nastavený režim hodně podobný. Sousedka to každý den řešila s učitelkama, zvládly to, sousedka nepovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.12 11:19
kakon píše:
zichisek píše:
A nemohl ji něco udělat někdo z dětí?Já nevím, třeba nějaký chlapeček a ona ho teď nazývá tím bubákem.Pokud chodila určitou dobu v klidu, tak je to zlomem, kdy se jí ěnco stalo a to ji zase rozhodilo.Jen těžko přijdete na to, co to bylo.Zkuste nějak zjistit jak přišla na bubáka, jestli jí jím někdo nestrašil třeba i z dětí nebo tak.Ono i pro ty učitelky je takové dítě náročné.Mám to z vlastní zkušenosti, přesně to samé.Holčička začala spolupracovat po více jak půl roce.

Malá už do školky přicházela s pláčem,zvracela a nechtěla vůbec nic.Ale tohle je hodně o spolupráci učitelek s rodiči.Vaší rolí je dítěti říct že jde ráno do školky a všechny tyto rituály s tím spojené-co si chce vzít na sebe,nachystat věci…Po dovedení do školky přebírá dítě hodná usměvaví paní učitelka dítě se převlékne,rozloučí s rodiči, rodiče odchází.A paní učitelka by měla navázat na rodiče snažit se s dítětem domluvit, do ničeho ho netlačit a nedělat „naschvály“.Myslím, že jako rodiče v tomto děláte maximum.Více se snažit dítěti nevyhovovat v nechození do školky, když si to vybíjí pláčem.Blbě se mi to takhle vysvětluje, tak z toho snad půjde něco pochopit.Učitelky ví, jak je malá „závislá " na svých věcech.Po době kdy už ve školce je jim to musí být jasné, tak nechápu jak jí můžou poslat za dveře nebo dělat něco vyloženě "proti ní“.

• Citovat
  • Upravit
1227
8.2.12 11:19

kakon, tyhle hysterické scény zkouší spousta dětí (ta vaše má prostě výdrž a navíc jí to vychází, tak proč by nepokračovala :think: )
ani mi nemluv, když začínal malý chodit do školky, těšil se a šel rád a každé ráno jsme se v šatně potkávali s holčickou, která brečela, válela se po zemi a nadavovala se, že bude blinkat, maminka ji pokaždé odtáhla do třídy s řevem a víceméně ji táhla po zemi, protože ji zmítající se nemohla unést (nebyl to prcek, ale holčička minimálně čtyřletá)
od sestry malá taky hysterčila, když se její dvě kamarádky začaly bavit víc mezi sebou, a ne s ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.12 11:21
kakon píše:
Ywett píše:
nepodarilo se nam ji presvedcit po dobrem, tak jsme to zkouseli nasilim ji oblect, coz vedlo jeste k horsim scenam place, spise revu. tak jsem pouzila lez, ze pojede pro pyzamo a pak k babicce. to mi vycetl manzel, ze ji nemam lhat a rano jsme se pohadali i my. vim, ze jsem nemela lhat. ale ty sceny jsou desive. a chudaci sousedi, nejspis s nama museji vstavat tak brzy jako my.. protoze v tom kriku jiste vzbudi cely dum.

A nezabralo by na malou prostě říct, že se tehdy a tehdy odchází(po nějaké činnosti nebo tak) a že se má obléci, případně jestli chce, že jí pomůžete, ale že pokud oblečená nebude půjde v pyžamu nebo tak něco.Aby věděla, že jí nepomůže když se neobleče, že do školky stejně půjde.

• Citovat
  • Upravit
1473
8.2.12 11:23
zichisek píše:
Ono je třeba i trochu apelovat na učitelky.Já osobně mám jako učitelka právě takovou zkušenost.Kdy holčička seděla půl dne na koberci a hlídala moje boty.Nechala jsem ji být a byla v klidu.Postupně se chodila dívat co děláme a pak už fungovala normálně.Popovídat si s učitelkama aby jí „nechal být“ a nenutily jí do ničeho co nebude chtít a případně aby se s malou poradily co by chtěly udělat s jejími věcmi nebo jí řekly ať si třeba to tričko dá na topení sama.

tohle presne jsem rikala ja, ze ji maji nechat byt. ze u nas to doma funguje tak, ze se ji snazim do vseho zapojit. takze mi povaha veset pradlo, myt nadobi (samozrejme jen lzicky a hrnicky) a ostatni veci. Nesjpis je to zapricineno i tim,ze ji rikam, ze kazda vec ma sve misto, mozna je puntickarka a precitlivela na sve veci.
na skolku si zacala zvykat pomalu, nejdriv dve hodinky, pak do obeda a pak spinkani. Tam kde jsme cekali nejvetsi problem (spani) probehlo uplne bez problemu, byla jako prvni v postylce, prikryla se a hned usla. zadny problem. az po tech situacich ten minuly tyden. kdy si odmita i lehnout (asi se boji o sve veci, netusim). slibovali jsme vyzvednuti po obede, ale ani to nepomaha. nechci to lamat, ale reseni najit musim.
vim, ze rika, ja to nechci a odsune talir, to nekdy udela i doma. ale ja to resim tak,ze rikam asi tak za minutku. ado to je ale dobrota vid?? taky ti to chutna a ona sama jde a zkusi. Ve skolce maji jiny postup. zkus alespon jednu lzicku a ona se zasekne a rekne ne.. a nejspis odsune talir.. a odmita dal sedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.2.12 11:26
kakon píše:
Ywett píše:
nepodarilo se nam ji presvedcit po dobrem, tak jsme to zkouseli nasilim ji oblect, coz vedlo jeste k horsim scenam place, spise revu. tak jsem pouzila lez, ze pojede pro pyzamo a pak k babicce. to mi vycetl manzel, ze ji nemam lhat a rano jsme se pohadali i my. vim, ze jsem nemela lhat. ale ty sceny jsou desive. a chudaci sousedi, nejspis s nama museji vstavat tak brzy jako my.. protoze v tom kriku jiste vzbudi cely dum.

Pěkně s váma zametá.
A k tomu lhaní se znovu vyjadřovat nebudu :zed:
A že vzbudí celý dům. Vy ju potřebujete dostat do školky, hrozí vám existenční problémy, pokud bys měla zůstat doma - samas to psala. Večer obejdi sousedy a omluv se a požádej o toleranci, pokud obzvlášť máte nějaké prudiče, kteří nechápou, že děti taky někdy pláčou. Já se našim sousedům omlouvám preventivně kdykoliv je potkám :oops: Jsme hodně hluční a sousedi úžasní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
8.2.12 11:32
Já se našim sousedům omlouvám preventivně kdykoliv je potkám :oops: Jsme hodně hluční a sousedi úžasní.

To mě mile rozesmálo :lol: .. je to supr, vás bych měla klidně za sousedy :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin