Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 Tak to jo, to beru. To jistě dělat může a má. Já myslela že jde jen o to vyzvedávání třeba z družiny. Jiank souhlas - když přijde z práce, a chvilku voráchne, tak potom být s dětma. At má ženská chvilku času pro sebe a své koníčky.
@renap píše:
Takže ty jsi nedělala na plný úvazek? Jestli ano, tak to prostě časově nevychází, s tou prací a časem na děti. Jedině, že by dělala jenom noční, to pak asi jo, jinak nevim.
No u nás to bylo tak, že mamka chodila do práce 6 - 14, když jsme byli na ZŠ. Normálně klasika. A bývala ve tři doma. Ráno na nás dohlížela babička, pak už ne. Nejdřív jsme sami chodili do školy ve vesnici a na druhý stupeň jezdili do města. Kroužky jsme zvládali na prvním stupni v rámci školy a nebo ve vesnici, takže jsme chodili sami. A na druhém stupni to samé. A mamka prostě od těch tří byla doma. Ale taky jsme byli soběstační a samostatní, tak nás nemusela tahat jak koťata po kroužcích. A na prvním stupni nám bohatě stačily ty, co byly při škole, tak nebyl problém tam zůstat a dojít později.
Takže si myslím, že to úplně o těch dvou hodinách opravdu není. Spíš o tom, že spousta dětí a mamin je zasekaná milionem kroužků a pak na sebe čas nemají.
@Keyllah píše:
teda, u nás všechny tři školky otevírají v 6 a v sousední vesničce ta jejich jediná takyjsem netušila, že je to nějaký nadstandart
U nás provoz školky od 7 do 17, školní družina ráno od 7, odpoledne do 16:30
Jdu snít - můj ideální den:
Ráno vypravit malou do školky, jít po nákupech/úřady, uvařit domácí jídlo/poklidit nebo zajít plavat nebo na masáž.
Po obědě vyzvednout malou, aby netrčela celej den ve školce, jít na hřiště, na nějakou dětskou akci, hrát si.
Večer po uspání malé krásně odpočatá čtu knížku, dáme večeři a třeba ten sex s partnerem ![]()
Jednou týdně jdu do práce, abych nevyšla ze cviku. ![]()
@zoidberg píše:
Jsou věci, o kterých se nežertuje!
ovšem že ne. Máme stejný denní plán. Můžu tě taky přihlásit? ![]()
@Keyllah píše:
teda, u nás všechny tři školky otevírají v 6 a v sousední vesničce ta jejich jediná takyjsem netušila, že je to nějaký nadstandart
Tak v Praze obvykle otvírají v 6:30… popravdě neznám školku, co by ovírala v 6. Popravdě je mi líto dětí, jeslti nějaké musí vstávat na takovou šílenou dobu.
@ivašot. píše:
U nás provoz školky od 7 do 17, školní družina ráno od 7, odpoledne do 16:30
u nás všechny od 6, ale zase jen do 16 -) to si nevybereš ![]()
@lucenka píše:
Tak v tom případě nepracuješ 8 hodin denně
Můžu pracovat jak chci, ale pracuji 8 hodin denně. Nejsem bůhvíjaký počtář, ale 15-8=7.
@lucenka píše:
no vzhledem k tomu, že ze zákona je povinná 30 minutová pauza na oběd, která se nepočítá do 8 hodinové pracovní doby, tak ne… nestíhá
jasně chápu, ale některé firmy mají 7,5h práce plus oběd takže pak to vychází na osm hodin, a zaměstnanci stále říkají že dělají osm hodin i když to tak není ![]()
@zoidberg píše:
Můžu pracovat jak chci, ale pracuji 8 hodin denně. Nejsem bůhvíjaký počtář, ale 15-8=7.
chybí ti tam zákonná pauza na oběd
Takže pracuješ jen 7.5 hodiny denně ![]()
@lucenka píše:
Tak v Praze obvykle otvírají v 6:30… popravdě neznám školku, co by ovírala v 6. Popravdě je mi líto dětí, jeslti nějaké musí vstávat na takovou šílenou dobu.
a je ti i líto těch dětí, které tam tím pádem odpoledne ve školce musí být dýl?
V Brně šestá není problém a u nás na městě se 7tis. obyvateli taky ne ![]()
@ka2ka píše:
jasně chápu, ale některé firmy mají 7,5h práce plus oběd takže pak to vychází na osm hodin, a zaměstnanci stále říkají že dělají osm hodin i když to tak není
ale to už je benefit zaměstnavatele. takže to není standard.
@Keyllah píše:
a je ti i líto těch dětí, které tam tím pádem odpoledne ve školce musí být dýl?V Brně šestá není problém a u nás na městě se 7tis. obyvateli taky ne
Ano, ale míň než těch, kteří kvůli práci rodičů musí vstávat před šestou. Mě samotnou by před šestou nikdo každý den z postele nedostal a rozhodně bych tím nechtěla trápit svoje dítě
@lucenka píše:
Ale Praha je jen desetina republiky, v ostatních částech země se musí makat ![]()