Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak hlavně na provozu školky jsou rodiče závislí jen přechodně krátkou dobu. Školák, pokud není nějak disfunkční se do školy dokáže vydat sám a normálně z ní i dojít domů. Pokud nedojíždí z daleka a pod. Což se tu samozřejmě vyrojí všichni takoví :-p
Tak někdo dá dítko do školky dřív a vyzvedne si ho dřív, někdo ho tam dá později a vyzvedne si ho později
přece tady nebude řešit jestli jedno je správné a to druhé špatné, práci máme každá nějakou, předpokládám běžných 8hod, a nějak nám to prostě musí vyjít. Jistě že by každá chtěla dávat dítko do školky na 8 a ve 15 si ho vyzvedávala a za tu dobu mezitím inkasovala plnou výplatu, ale to bohužel nejde a musíme si to nějak všechny zařídit ![]()
@lucenka píše:
ale to už je benefit zaměstnavatele. takže to není standard.
není manžel byl docela překvapený když zjistil, že já v práci tu půlhodinu prostě nadělat musím ![]()
@lucenka píše:
Ano, ale míň než těch, kteří kvůli práci rodičů musí vstávat před šestou. Mě samotnou by před šestou nikdo každý den z postele nedostal a rozhodně bych tím nechtěla trápit svoje dítě
tebe možná, syn stává běžně před pátou, dřív než my ![]()
@lucenka píše:
chybí ti tam zákonná pauza na obědTakže pracuješ jen 7.5 hodiny denně
Ano máš pravdu, já to beru jako celek. Kdybych to měl brát doslova, tak skutečně odpracuji možná tak hodinu, ale nikomu to nebudu říkat ![]()
@zoidberg píše:
Ale Praha je jen desetina republiky, v ostatních částech země se musí makat
A zejména ty seš úderník, jen těch příspěvků na e-miminu co za pracovní dobu stihneš.
@lucenka píše:
Ano, ale míň než těch, kteří kvůli práci rodičů musí vstávat před šestou. Mě samotnou by před šestou nikdo každý den z postele nedostal a rozhodně bych tím nechtěla trápit svoje dítě
Ale zase nepřeháněj, přežili jsme to my všichni a nikdo se z toho dneska nepočůráváme.
Pomalu dočítám a už to tu asi i zaznělo, je to jedno, ať si každý dělá jak je mu libo…ale je tu nejedna diskuze o tom, jak žena byla doma a manžel si našel mladší a ona se najednou musí začít starat o sebe, musí jít do práce, ve které byla naposledy před 20-30 lety…a je otázka, co je větší stres, jestli to, že ji manžel vyměnil za mladší anebo to, že bude muset jít do práce…
@zoidberg píše:
Ale zase nepřeháněj, přežili jsme to my všichni a nikdo se z toho dneska nepočůráváme.
Ale tak se přiznej, že občas nějaká kapička ukápne
![]()
@zoidberg píše:
Přežít se dá hodně věcí, ale je to opravdu nutné?
@Joannka1 píše:
A kde ty ženy vidíš, prosím tě? Pár jich je tady a jestli je máš ve svém okolí, tak to se spíš obklopuješ divnými lidmi… Já na rodičovské jsem, pracuji při ní. Do práce se těším, rozhodně se jí vyhýbat nebudu. Stále si rozvíjím vědomosti a praxi. A v okolí nemám ani neznám takové ženy, o kterých píšeš… Nezkoumáš to nějak moc?
Tak si zkus dohledat diskuzi tady na emiminu, kde řešily maminky po RD kdy jim přijdou peníze z pracáku, podpora. Byla jsem v šoku z toho, kolik jich bylo. A jejich výmluvy typu, že do bývalé práce je nevezmou, že pracovat jen na částečný úvazek se nevyplatí, kam dám dítě a podobně mi přišly vyloženě směšné.
@ivašot. píše:
Přežít se dá hodně věcí, ale je to opravdu nutné?
já bych řekla, že to je normálnější režim, když jde dítě spát po večerníčku a ráno vstává v pět, než když jde spát po kriminálce Miami a ráno nechce vstát ani v půl osmý. ![]()
@zoidberg píše:
Ano máš pravdu, já to beru jako celek. Kdybych to měl brát doslova, tak skutečně odpracuji možná tak hodinu, ale nikomu to nebudu říkat
no ale pak se nemůžeš divit, že to v pohodě zvládáš ze školkou. KDybys pracoval klasicky podle smlouvy 8 hodin denně a dodržoval zákonem stanovenou pauzu na oběd, tak to nezvládneš.
@Malaga píše:
Pomalu dočítám a už to tu asi i zaznělo, je to jedno, ať si každý dělá jak je mu libo…ale je tu nejedna diskuze o tom, jak žena byla doma a manžel si našel mladší a ona se najednou musí začít starat o sebe, musí jít do práce, ve které byla naposledy před 20-30 lety…a je otázka, co je větší stres, jestli to, že ji manžel vyměnil za mladší anebo to, že bude muset jít do práce…
Už to tady taky zaznělo: ono i pro ženskou z rodiny, kde jsou nutně potřeba dva příjmy na živobytí, může být ten stres skoro stejný, když ubyde manželův příjem.
@kontramatka píše:
já bych řekla, že to je normálnější režim, když jde dítě spát po večerníčku a ráno vstává v pět, než když jde spát po kriminálce Miami a ráno nechce vstát ani v půl osmý.
moje dítě chodí spát v 8 a ve školkovém věku bylo schopné spát do 8… a pak v klidu 2 hodinky spát i po obědě. Teď je mu 7, chodí spát stále v 8 a ráno vstává o víkendu mezi 7-8 a někdy i o víkendu jde po obědě spát. Nedovedu si představit, že ho musím budit tak, abychom byli na šestou ve školce. To by večer musel chodit spát tak v 6, takže by ze dne nic neměl.