Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
16.3.18 15:56

@Kelsey Tak ono je něco jiného než mlátit ve fabrice, kdy jseš ráda, že máš dovolenou na Vánoce a v létě. Učení je o trochu jiné, že si člověk odpočine, a právě je super k dětem, protože nemusíš řešit žádné prázdniny, vyzvedávání atd. vše se dá pořešit v rámci školy. Takže to tě chápu, že ti stačí dva měsíce prázdnin :D

A jinak, že to ti puboši tvrdí, to je normální. Já už si zvykla, je to takovej folklor. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
16.3.18 16:09
@lucenka píše:
a jak ze systému těží žena v domácnosti, kterou zabezpečí její muž? 8o Už třeba jen tím, že narozdíl od tebe pracuje těch 8 hodin denně ;)

Copak za žena nejezdí po silnicích? Nevyužívá veřejnou dopravu, zdravotní péči, před veřejným osvětlením přivírá oči? V případě přepadení si nezavola policii? Systém nejsou jen dávky, ale úplně všechno spolu souvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 16:10
@Kelsey píše:
Ja sve decka neucim a nehodlam ucit, ze nepracujici jsou spatni (maji sve duvody). Proste si prirozene a automaticky pracuji, ale ja bych doma nevydrzela. Staci dva mesice prazdnin. Doma v baraku nebo kolem spolupracujeme vsichni.
Ptala jsem se v lednu devataku, kde davaji prihlasku. Hodne odpovedelo, ze kasle na skolu, ze se hodi na UP 8).

No tak ne vsichni maji dva mesice prazdnim v kuse, ze jo…
A nam treba ty dva mesice utecou strasne rychle… nesedime doma… cestujeme… a idealne kdyby byly dvakrat delsi… porad je co delat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 16:12
@P4ja píše:
@Kelsey Tak ono je něco jiného než mlátit ve fabrice, kdy jseš ráda, že máš dovolenou na Vánoce a v létě. Učení je o trochu jiné, že si člověk odpočine, a právě je super k dětem, protože nemusíš řešit žádné prázdniny, vyzvedávání atd. vše se dá pořešit v rámci školy. Takže to tě chápu, že ti stačí dva měsíce prázdnin :DA jinak, že to ti puboši tvrdí, to je normální. Já už si zvykla, je to takovej folklor. :lol:

Za nas zase hlavne kluci na dotaz, cim by chteli byt, tak nejcasteji rikali bud popelarem nebo duchodcem… tenkrat holt nebyl pracak a davky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.3.18 16:12
@zoidberg píše:
Copak za žena nejezdí po silnicích? Nevyužívá veřejnou dopravu, zdravotní péči, před veřejným osvětlením přivírá oči? V případě přepadení si nezavola policii? Systém nejsou jen dávky, ale úplně všechno spolu souvisí.

ale dokážeš pochopit, že rodina, kde je žena v domácnosti, odvede na daních mnohdy víc, než rodina kde oba pracují?

• Citovat
  • Upravit
17306
16.3.18 16:13
@Regina Hero píše:
každý si přece může vybrat… proč by to mělo být nefér? On ten vydělávající manžel dost často odvede do systému víc než dva pracující rodiče s nízkou mzdou… a protože rodiny s vyšším příjmem nepobírají sociální dávky (nepočítám rodičák, abys to tu nepředhodil, že pobírají) a v konečném efektu většími nákupy a platbami za služby odvedou těch daní daleko víc…

A kdyby ten vydelavajici manžel měl i vydelavajici manželku, tak odvedou společnosti ještě více. To jako bys řekla, ze daně platit nebudeš, protože soused je ředitel a platí dost za celou ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@lucenka píše:
ale dokážeš pochopit, že rodina, kde je žena v domácnosti, odvede na daních mnohdy víc, než rodina kde oba pracují?

To je marny… :jazyk: uz to tu padlo vickrat… ale to se mu nehodi do kramu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Kelsey píše:
Ja sve decka neucim a nehodlam ucit, ze nepracujici jsou spatni (maji sve duvody). Proste si prirozene a automaticky pracuji, ale ja bych doma nevydrzela. Staci dva mesice prazdnin. Doma v baraku nebo kolem spolupracujeme vsichni.
Ptala jsem se v lednu devataku, kde davaji prihlasku. Hodne odpovedelo, ze kasle na skolu, ze se hodi na UP 8).

Tak ne každý má 2 měsíce prázdnin. A tedy i ty bych dokázala využít naprosto beze zbytku a stejně by mi to nebylo pro moje a synovy aktivity dost.

• Citovat
  • Upravit
21091

@Regina Hero My toho popelare myslim taky meli a nikdo to nemyslel vazne. Ani ti devataci ted, jen kolikrat maji problem vubec neco vybrat a o kvalite a uplatneni potom ani nemluvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.3.18 16:14

@P4ja
Mi by stval fakt, ze moje penize, ktere muzu mit, tak dostava jina osoba.
Jsem lakoma :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.3.18 16:14
@Regina Hero píše:
To je marny… :jazyk: uz to tu padlo vickrat… ale to se mu nehodi do kramu… :D

jo koukám, že by nejradši nahnal všechny povinně do práce

• Citovat
  • Upravit
21091
16.3.18 16:15
@Kelsey píše:
@P4ja
Jsem lakoma :mrgreen:.

Tak to je otazka priorit no..nekdo chce penize, jinej bude radsi s detma a treba si privydelavat a nebo si holt najde nekoho, kdo ho zabezpeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 16:20
@Kelsey píše:
@P4ja
Jsem lakoma :mrgreen:.

A kdybys je nepotrebovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
16.3.18 16:24
@lucenka píše:

A dokazes pochopit, ze i když odvádějí jako celek dost, tak by mohli odvádět i víc. Což je princip solidarity. Ale proste se jednomu z nich nechce. A i když odvádějí dva pracující méně, tak dělají co můžou a jsou plnohodnotni občané. To je náš ekonomický problém, naše mentalita. Diky tomu se nikdy nepriblizime západu, naše produktivita je katastrofalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.3.18 16:26
@Regina Hero píše:
A kdybys je nepotrebovala?

Ty jo, ja kdybych nepotrebovala penize a vedela, ze nikoho neobiram, tak na plny uvazek budu chodit za dedeckama a babickama nekam do LDN a cist jim a nebo s nima povidat. A nebo terba chodit pomahat do denniho centra a tak :) To si umim predstavit. A pak treba cestovala po svete a pomahala v neziskovkach :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí