Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey Tak ono je něco jiného než mlátit ve fabrice, kdy jseš ráda, že máš dovolenou na Vánoce a v létě. Učení je o trochu jiné, že si člověk odpočine, a právě je super k dětem, protože nemusíš řešit žádné prázdniny, vyzvedávání atd. vše se dá pořešit v rámci školy. Takže to tě chápu, že ti stačí dva měsíce prázdnin ![]()
A jinak, že to ti puboši tvrdí, to je normální. Já už si zvykla, je to takovej folklor. ![]()
@lucenka píše:
a jak ze systému těží žena v domácnosti, kterou zabezpečí její muž?Už třeba jen tím, že narozdíl od tebe pracuje těch 8 hodin denně
Copak za žena nejezdí po silnicích? Nevyužívá veřejnou dopravu, zdravotní péči, před veřejným osvětlením přivírá oči? V případě přepadení si nezavola policii? Systém nejsou jen dávky, ale úplně všechno spolu souvisí.
@Kelsey píše:
Ja sve decka neucim a nehodlam ucit, ze nepracujici jsou spatni (maji sve duvody). Proste si prirozene a automaticky pracuji, ale ja bych doma nevydrzela. Staci dva mesice prazdnin. Doma v baraku nebo kolem spolupracujeme vsichni.
Ptala jsem se v lednu devataku, kde davaji prihlasku. Hodne odpovedelo, ze kasle na skolu, ze se hodi na UP.
No tak ne vsichni maji dva mesice prazdnim v kuse, ze jo…
A nam treba ty dva mesice utecou strasne rychle… nesedime doma… cestujeme… a idealne kdyby byly dvakrat delsi… porad je co delat…
@P4ja píše:
@Kelsey Tak ono je něco jiného než mlátit ve fabrice, kdy jseš ráda, že máš dovolenou na Vánoce a v létě. Učení je o trochu jiné, že si člověk odpočine, a právě je super k dětem, protože nemusíš řešit žádné prázdniny, vyzvedávání atd. vše se dá pořešit v rámci školy. Takže to tě chápu, že ti stačí dva měsíce prázdninA jinak, že to ti puboši tvrdí, to je normální. Já už si zvykla, je to takovej folklor.
Za nas zase hlavne kluci na dotaz, cim by chteli byt, tak nejcasteji rikali bud popelarem nebo duchodcem… tenkrat holt nebyl pracak a davky… ![]()
@zoidberg píše:
Copak za žena nejezdí po silnicích? Nevyužívá veřejnou dopravu, zdravotní péči, před veřejným osvětlením přivírá oči? V případě přepadení si nezavola policii? Systém nejsou jen dávky, ale úplně všechno spolu souvisí.
ale dokážeš pochopit, že rodina, kde je žena v domácnosti, odvede na daních mnohdy víc, než rodina kde oba pracují?
@Regina Hero píše:
každý si přece může vybrat… proč by to mělo být nefér? On ten vydělávající manžel dost často odvede do systému víc než dva pracující rodiče s nízkou mzdou… a protože rodiny s vyšším příjmem nepobírají sociální dávky (nepočítám rodičák, abys to tu nepředhodil, že pobírají) a v konečném efektu většími nákupy a platbami za služby odvedou těch daní daleko víc…
A kdyby ten vydelavajici manžel měl i vydelavajici manželku, tak odvedou společnosti ještě více. To jako bys řekla, ze daně platit nebudeš, protože soused je ředitel a platí dost za celou ulici.
@lucenka píše:
ale dokážeš pochopit, že rodina, kde je žena v domácnosti, odvede na daních mnohdy víc, než rodina kde oba pracují?
To je marny…
uz to tu padlo vickrat… ale to se mu nehodi do kramu… ![]()
@Kelsey píše:
Ja sve decka neucim a nehodlam ucit, ze nepracujici jsou spatni (maji sve duvody). Proste si prirozene a automaticky pracuji, ale ja bych doma nevydrzela. Staci dva mesice prazdnin. Doma v baraku nebo kolem spolupracujeme vsichni.
Ptala jsem se v lednu devataku, kde davaji prihlasku. Hodne odpovedelo, ze kasle na skolu, ze se hodi na UP.
Tak ne každý má 2 měsíce prázdnin. A tedy i ty bych dokázala využít naprosto beze zbytku a stejně by mi to nebylo pro moje a synovy aktivity dost.
@Regina Hero My toho popelare myslim taky meli a nikdo to nemyslel vazne. Ani ti devataci ted, jen kolikrat maji problem vubec neco vybrat a o kvalite a uplatneni potom ani nemluvim.
@P4ja
Mi by stval fakt, ze moje penize, ktere muzu mit, tak dostava jina osoba.
Jsem lakoma
.
@Regina Hero píše:
To je marny…uz to tu padlo vickrat… ale to se mu nehodi do kramu…
jo koukám, že by nejradši nahnal všechny povinně do práce
@Kelsey píše:
@P4ja
Jsem lakoma.
Tak to je otazka priorit no..nekdo chce penize, jinej bude radsi s detma a treba si privydelavat a nebo si holt najde nekoho, kdo ho zabezpeci.
@Kelsey píše:
@P4ja
Jsem lakoma.
A kdybys je nepotrebovala?
@lucenka píše:
A dokazes pochopit, ze i když odvádějí jako celek dost, tak by mohli odvádět i víc. Což je princip solidarity. Ale proste se jednomu z nich nechce. A i když odvádějí dva pracující méně, tak dělají co můžou a jsou plnohodnotni občané. To je náš ekonomický problém, naše mentalita. Diky tomu se nikdy nepriblizime západu, naše produktivita je katastrofalni.
@Regina Hero píše:
A kdybys je nepotrebovala?
Ty jo, ja kdybych nepotrebovala penize a vedela, ze nikoho neobiram, tak na plny uvazek budu chodit za dedeckama a babickama nekam do LDN a cist jim a nebo s nima povidat. A nebo terba chodit pomahat do denniho centra a tak
To si umim predstavit. A pak treba cestovala po svete a pomahala v neziskovkach ![]()