Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kvetanak píše:
Proč je tolik žen, které jsou doma?
Např. protože jim nepřijde normální dát malé dítě (6-7 let) do školy ráno v 7:30 a vidět se s ním až kolem 17 hod…
Protože i pro desetiletého člověka je důležité nevracet se ze školy do prázdného bytu…
Protože částečné úvazky a pružná pracovní doba nejsou běžnou praxí…
Mně to taky normální nepřijde a přesto to takhle praktikujeme. Teda ještě trochu jinak, děti dáváme do družiny na šestou ranní, chodíme pro ně v půl čtvrté. Proč? Protože se holt nedá nic dělat, peníze nám nikdo zadarmo nedá ![]()
Bohužel pracovat se musí, aby měl člověk kde spát a co jíst
Jinak bych se na to taky vykašlala ![]()
Ja bych byla taky nejradeji doma… Praci mam uz 10 let stejnou, jde mi, ale zadne extra naplneni z ni nemam.. Jde mi ve finale jen o vyplatu. Souhlasim, nelibi se mi rano videt malou naposledy v 7.30 a pak az po 16hod…ale penize jsou potreba, tak vyberu moc neni.. Ale, kdybych mela rentu, alespon 70%sveho platu, tak jsem doma… To by bylo bajo
nedivim se lidem, kteri nemusi zpatky do prace (i treba po MD), ze nejdou a venuji se rodine.. Udelala bych to stejne… Ted po 12ti dnech dovolene jsem se zitra mela vratit do prace, ale tak moc se mi nechtelo, ze jsem si vzala jeste 3 dny volna a navrat hlasim az 7.1
Budu si uzivat dcerku
Manzel do prace zitra musi, ale zavidi ![]()
@Cipisek79 píše:
Mně to taky normální nepřijde a přesto to takhle praktikujeme. Teda ještě trochu jinak, děti dáváme do družiny na šestou ranní, chodíme pro ně v půl čtvrté. Proč? Protože se holt nedá nic dělat, peníze nám nikdo zadarmo nedá
Přesně, ale upřímně, pokud bych tu možnost měla, milerada vyuziju a budu chodit pouze na dobu co jsou děti ve školce, od těch 8-14 dle mého ideál, ale takových pracovních míst moc není.
@Cipisek79 píše:
Mně to taky normální nepřijde a přesto to takhle praktikujeme. Teda ještě trochu jinak, děti dáváme do družiny na šestou ranní, chodíme pro ně v půl čtvrté. Proč? Protože se holt nedá nic dělat, peníze nám nikdo zadarmo nedá
no a když nemusí, když to takhle nemusí někdo praktikovat, tak je hned za ty líné, co se jim nechce makat.
Půjdu proti proudu - práce mi umožňuje nezblbnout z mateřství a strašně jsem se těšila, až po rodičovské začnu pracovat. Upřímně řečeno mi vyhovuje, že čím jsou děti starší, tím déle můžu být v práci
![]()
@terinka4444 píše:
no a když nemusí, když to takhle nemusí někdo praktikovat, tak je hned za ty líné, co se jim nechce makat.
To je jen zavist nas (tech, co to bohuzel praktikovat tak musi) ![]()
@terinka4444 vetsinou ty co zavidi,ze muze byt zena doma a venovat se rodine nejhlasiteji vykrikuji cosi o lenosti.
@kvetanak píše:
Proč je tolik žen, které jsou doma?
Např. protože jim nepřijde normální dát malé dítě (6-7 let) do školy ráno v 7:30 a vidět se s ním až kolem 17 hod…
Protože i pro desetiletého člověka je důležité nevracet se ze školy do prázdného bytu…
Protože částečné úvazky a pružná pracovní doba nejsou běžnou praxí…
Naprosto ve všem souhlasím. Obdivuji maminky, co mají děti a chodí na plný úvazek. Ja bych skombinovat práci a mateřství nezvládla.
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu
Protoze neni lepsi prace nez vychovavat vlastni deti.
@karkarka píše:
@terinka4444 vetsinou ty co zavidi,ze muze byt zena doma a venovat se rodine nejhlasiteji vykrikuji cosi o lenosti.
Nejhorsi je, ze tyhle tlaky dela generace rodicu. Tezko se jim vysvetluje, ze prace od 8 do 14 se hleda horko tezko. Na druhou stranu je to ze strany matky i obet - vypadnout na deset let z profesniho sveta a nemit moznost pracovni realizace. Nemluve o tom, ze prebira doma vice mene vsechny prace a vsichni se divi z ceho je unavena. ![]()
@KalamityJohn píše:
Protoze neni lepsi prace nez vychovavat vlastni deti.
Presne a taky proto, ze se materstvim totalne prehodnoti zivotni priority. Ja to tak mela… Kdyz jsem byla bezdetna, byla jsem v praci porad, bavila me, upla jsem se na ni… Ted je mym stredem vesmiru dcera a jen touzim byt co nejvic casu s ni… To me naplnuje a potrebuju to… Byla bych doma ve vterine, jen musim vykoumat ty penize ![]()
@karkarka píše:
Dost často jsou to chlapi.I ti z emimina.
mě moje práce baví a naplnuje, děti mě taky baví a naplnuji.práce je i mym konickem (male podnikani kdy si navic mohu většinu pracovni dobny naplanovat podle toho kdy mi to vyhovuje… takže jakmile jsou děti nemocne - šup jsme týden doma a udělám spousta práce… ale nejvíc práce je v lete takže negativum je že v lete nemužeme odjet na víc než pár dnu pryč. i tak bych neměnila. Snad se bude dařit i nadále abych nemusela do zaměstnání nikam
Taky doufam, že se mi po rodičovské podaří sehnat práci na zkrácený úvazek. Před RD jsem pracovala od 8:30-17hod, takže ted pro mě s dvěmi dětmi nereálná pracovní doba. Manžel pracuje mimo město, takže to bude vše na mě. Do práce se těšim v podstatě celou dobu, co jsem na RD, ale uvidíme, jak to dopadne.