Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu ![]()
@ka2ka nejsi sama, taky to nechápu, do práce jsem se těšila, fakt si tam vždy oddechnu - psychicky..
Stres, honicka, spoustu chlapu nechodi domu v 16:00, ale treba ve 20:00. Vecny nekoncici kolotoc. To je muj nazor. A pokud na to maji penize, tak proc ne. Kazdeho vec ![]()
@ka2ka ja to za sebou jeste nemam, takze jen varim z vody, ale asi trochu stres z toho, jak budou vsechno zvladat a stihat a jak se na ne budou koukat v praci, kdyz budou muset byt s detma doma na paragraf? To jsou veci, ktere budou hlodat za par let me. Aby mi z zivota zbylo i neco jineho nez letet do skolky, do prace, ze skolky, domu, uklidit, obstarat a padnout za vlast.
ale rikam, jen si to zatim predstavuju a nevim, jaky to doopravdy je. Nemyslim si, ze hlavnim duvodem je prace jako takova. Spis ten hukot kolem.
Doma je to pohodlnější, můžeš si dělat, co chceš. Mám kolem spousty mamin, kterým to takhle vyhovuje a já si přijdu jako exot.
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu
No treba v te praci nevidi smysl zivota
Pokud ta moznost nepracovat je, tak proc ne.
No dobře je to potom asi náročnější, ale to fakt někoho baví celý život sedět doma a říkat já nemůžu do práce máme barák musím se starat?
Vem si, kolik lidí má práci úplně na houby. A když vidí, že péče o domácnost a rodinu má smysl, tak je to jasné.
@Lenca27 píše:
No treba v te praci nevidi smysl zivotaPokud ta moznost nepracovat je, tak proc ne.
a ty by jsi doma vydržela? Nehráblo by ti?
@ka2ka píše:
No dobře je to potom asi náročnější, ale to fakt někoho baví celý život sedět doma a říkat já nemůžu do práce máme barák musím se starat?
Myslim, ze ten kdo penize ma si to udela zajimavy. Cviceni, konicky, nekdo rad zahradnici..
@la_amanita píše:
Vem si, kolik lidí má práci úplně na houby. A když vidí, že péče o domácnost a rodinu má smysl, tak je to jasné.
taky mám práci na houby, ale nevím nechat se živit a obhajovat se tím že se starám o barák ![]()
Mám jít teď po šesti letech a jako nechce se mi. Bojím se nového kolektivu (mám dvě malé věčně nemocné děti, kolegyně mě sežerou), že už nic neumím a něco zvořu. Jediné na co se těším, že „vypnu“ nebo lépe přepnu na jiný druh stresu ![]()
No ve svém okolí mám případy, kdy žena nechce do práce, protože
a) tam byla nešťastná a nespokojená před MD a zatím jinou nemá.
b) jsou takové, které si navykly na pohodlí doma, a ví, že je manžel uživí
c) je připravená na to být celý život ženou v domácnosti a manžel s tím souhlasí a podporuje jí v tom
d) kdysi byla jedna, která byla líná, ale tu vyléčil rozvod.
Jinak těžko říct, jestli je to ještě o něčem jiném, opravdu nevím. ![]()
Děti nemám, ale do práce se nehrnu z toho důvodu, že nemám nic co by mě bavilo, vysněné povolání. Práce by byla jen pro přežití. Nemůže to, mimo jiné, hrát roli i u matek? V trávení času s dětmi, ježdění po výletech, vaření a vše pro rodinu jim přijde smysluplné, zatímco chození do práce, která je nijak nenaplňuje ne? Takže, mají-li na to, zůstanou ženy doma a finance táhnou chlapi.
@Fikta píše:
Mám jít teď po šesti letech a jako nechce se mi. Bojím se nového kolektivu (mám dvě malé věčně nemocné děti, kolegyně mě sežerou), že už nic neumím a něco zvořu. Jediné na co se těším, že „vypnu“ nebo lépe přepnu na jiný druh stresu
tak bát se považuju a normální já se taky budu bát, ale napadlo tě hledat výmluvy aby jsi tam nemusela?