Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Takže jsi pracovala i při rodičáku?
ne při prvním jsem marodila, ted jsem na druhém a jsem z toho nervozní takže si hledám alespon školu
@ka2ka píše:
mám koníčky, a přiznávám že si to neumím představit mít na ně dost časuno jenže já se znám bych to vydržela měsíc, dva a pak bych měla prostě výčitky že nepracuju a sedím doma
no ale to je škoda, to je skoro smutné, nemít dost času na své koníčky a záliby… a to další je pak akorát tvé špatné nastavení, cítit se provinile, když neděláš to, co bys chtěla, ale děláš to, co podle nějakého zažitého způsobu myšlení považuješ za jediné správné a očekávané…
Možná je to jen proto, že jsi dosud nezažila takovou situaci, takže si to neumíš představit, jak to v praxi funguje… ![]()
@mado píše:
@lucenka zase se to promitne do vyplaty toho muze, pokud ma praci, kde je treba aby jej na obed doprovazela zena, tak bez problemu muze tenhle pozadavek splnit, cimz je zase lepe ohodnocen ve sve profesi. Takze je to pro nej plus a penize pro rodinu.
no ale ona nepracuje a je doma, klidně v těch 50 a s odrostlými dětmi. Takže podle zakladatelky nemakačenko.
@ka2ka nevim,kolik je ti let, ale tve mysleni je jak z minuleho rezimu, tam taky musel kazdy pracovat, byt to byla prace zbytecna a umele vytvorena pracovni napln k nicemu nebo jsi byl prizivnik.
Zadna jina moznost neexistovala, proste klasicke zamestnani nebo po tobe sli.Ty to mas nastavene po triceti letech porad stejne.
@ka2ka píše:
ne při prvním jsem marodila, ted jsem na druhém a jsem z toho nervozní takže si hledám alespon školu
Možná je problém v tomhle tvém nastavení. Byt za každou cenu neustale užitečná a vytizena společensky uznávaným a bezne přijímaným způsobem.
@ka2ka Prosim te neber to nijak zle, ale co je ti do toho? Kdyz ty penize nekdo ma a proste ho naplnuje byt radeji doma, tak to tak proste je. Ja nechapu, proc nekdo travi cas tim, ze premysli nad zivoty ostatnich. Premyslis i nad tim proc nekdo treba rad jezdi na kole nebo proc ma tolik a tolik deti? Zivot je o rozhodnutich a kazdy jsme uplne jiny, kazdeho bavi a naplnuje neco jineho. Zij a nech zit ![]()
Ja je chapu, sama jsem do prace jeste nedosla, par brigad, ale tot vse…radsi nez makat pujdu na navazujici studium tedka po bakalarovi, jestli otehotnim tak se to vyresi samo…do prace pujdu az dostuduju, ale ze bych se tam hrnula, to se říct nedá. ja jsem doma ráda, nejlíp sama a co nejdýl, lidi ani kontakt mi nechybí. klidne si umím představit, nikdy nejit do prace, kdyby to slo.
@Regina Hero píše:
no ale to je škoda, to je skoro smutné, nemít dost času na své koníčky a záliby… a to další je pak akorát tvé špatné nastavení, cítit se provinile, když neděláš to, co bys chtěla, ale děláš to, co podle nějakého zažitého způsobu myšlení považuješ za jediné správné a očekávané…
Možná je to jen proto, že jsi dosud nezažila takovou situaci, takže si to neumíš představit, jak to v praxi funguje…
hele já vyrostla v tom že jsem přišla ze školy a doma práce, celý život jsem poslouchala že na všechno si musím vydělat všechno zaplatit, pro mě to je opravdu těžko pochopitelný být jen tak doma ![]()
Nechápu tuhle zaujatou diskuzi. Pracuju, protože musím… momentálně dodělávám školu, aby moje práce byla mým koníčkem, když už musím pracovat. A budu se do práce moc těšit. Kdyby mi teď někdo řekl, že nemusím pracovat, tak nebudu, prostě bych se realizovala ve svém koníčku. Pořídila bych si farmu, kupu zvířat, děti a byla bych strašně spokojená. A fakt bych si nic nevyčítala, myslím, že lidé kteří mohou dělat vlastně jen své koníčky se mají super, a v dobrém jim závidím. Jsem ráda, že budu dělat práci, která mě naplňuje, ale i tak bych klidně byla celý život doma a starala o děti, zvířata, zahrádku a pak bych chodila do společnosti a dalších milion věcí, který může zabezpečený člověk dělat. ![]()
@klenott píše:
@ka2ka Prosim te neber to nijak zle, ale co je ti do toho? Kdyz ty penize nekdo ma a proste ho naplnuje byt radeji doma, tak to tak proste je. Ja nechapu, proc nekdo travi cas tim, ze premysli nad zivoty ostatnich. Premyslis i nad tim proc nekdo treba rad jezdi na kole nebo proc ma tolik a tolik deti? Zivot je o rozhodnutich a kazdy jsme uplne jiny, kazdeho bavi a naplnuje neco jineho. Zij a nech zit
přemýšlím nad svým životem
@ka2ka píše:
a vyčítal ti muž to, že jsi marodila? Nebo někdo z rodiny?
@ka2ka píše:
hele já vyrostla v tom že jsem přišla ze školy a doma práce, celý život jsem poslouchala že na všechno si musím vydělat všechno zaplatit, pro mě to je opravdu těžko pochopitelný být jen tak doma
No spíš nechápeš, že to není o tom být jen tak doma. A že žena taky může být doma užitečná.
Necetla jsem to tady.
Za me nevim, co bys na tom chtela chápat… pokud na to ta rodina má, tak proc ne? Maj spolecnou kasu, chlap vydela hodne… Nekdo se nepotrebuje honit do prace, kdyz nemusí, radeji se venuje v klidu domacnosti a konickum. Lážo plažo a nikdo jiny to chapat nemusí.
@P4ja to asi nema smysl. Vůbec není schopná vidět to mimo svůj pohled
@lucenka píše:
a vyčítal ti muž to, že jsi marodila? Nebo někdo z rodiny?
muž ne, část rodiny jo dodneška si myslí že simuluju ![]()