Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka Tak to neres a jdi do prace a budes spokojena a vsichni budou spokojeni.
@P4ja neřeším já do práce půjdu, jen jsem chtěla jiný pohled než ten svůj ![]()
@Ploskutáček Ideáln matka je ta matka, která se dětem věnuje podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a jak ona, tak děti i partner jsou spokojeni. tečka. jestli to znamená dělat 12 hodin denně nebo strávit celý život v domácnoszi záleží jen na nich. Nikoho neodsuzuji, nikoho nehaním.
@ka2ka píše:
@P4ja neřeším já do práce půjdu, jen jsem chtěla jiný pohled než ten svůj
Ty jiný pohled ale nechceš. Jen potřebuješ materiál, aby ses ujistila, jak jsou matky doma nemakačenka a vyžírky.
@inkakřivák píše:
@Ploskutáček Ideáln matka je ta matka, která se dětem věnuje podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a jak ona, tak děti i partner jsou spokojeni. tečka. jestli to znamená dělat 12 hodin denně nebo strávit celý život v domácnoszi záleží jen na nich. Nikoho neodsuzuji, nikoho nehaním.
Já vím, přesně totéž si myslím taky, byla to jen řečnická otázka. A zase, jako skoro ve všem na Emiminu, 100 lidí, 100 chutí, ať jde o kojení, porody, výživu, výchovu nebo partnerský vztahy. A jedeme už 15. stránku. Doberem se pravdy? A co když žádná není? ![]()
Příspěvek upraven 15.03.18 v 17:32
@P4ja píše:
Ty jiný pohled ale nechceš. Jen potřebuješ materiál, aby ses ujistila, jak jsou matky doma nemakačenka a vyžírky.
Ani když jsme byla v domácnosti, tak jsem neměla tolik času řešit cizí životy jako zakladatelka ![]()
Já taky nechci pracovat a to ani žádný dítě nemám. Prostě mi přijde, že práce je ztráta času, radši bych se starala o domácnost. Přijde mi to daleko užitečnější. Pevně doufám, že po mateřský taky do práce nepůjdu nebo maximálně na půl úvazku.
@ivašot. píše:
Ani když jsme byla v domácnosti, tak jsem neměla tolik času řešit cizí životy jako zakladatelka
Tak asi jí doma dávají sežrat, že je nemocná, jestli jsem to tak pochopila, tak to řeší aspoň tady no.
Mně naštěstí manžel podobné úvahy, když jsem teď na dlouhodobé PN zatrhnul ![]()
@ka2ka píše:
@Regina Hero @lucenka já potřebuju dokázat sama sobě že nejsem k ničemu
Vychovávat děti, starat se o ně…to přece mě í k ničemu.
@ka2ka píše:
@P4ja neřeším já do práce půjdu, jen jsem chtěla jiný pohled než ten svůj
a bylo ti to k něčemu?
@ka2ka píše:
koho myslíš ty padesátiletý?
Ano, padesátiletý s velkými dětmi, které by se „válely“doma. Neznam. Nepočítám ovšem ty které jsou jako já, Já skončila po 20 letech práce a honění kvůli zdravotnímu stavu v ID. Kdyby toho nebylo, pracuju stále.
@Anna766 píše:
Ano, padesátiletý s velkými dětmi, které by se „válely“doma. Neznam. Nepočítám ovšem ty které jsou jako já, Já skončila po 20 letech práce a honění kvůli zdravotnímu stavu v ID. Kdyby toho nebylo, pracuju stále.
Teda taky nechápu. Proč má zakladatelka neustále potřebu o ženách v domácnosti říkat, že se válí doma. To už je na psychiatra a sebevědomí nula.
@P4ja píše:
Teda taky nechápu. Proč má zakladatelka neustále potřebu o ženách v domácnosti říkat, že se válí doma. To už je na psychiatra a sebevědomí nula.
Tohle není úplně ten případ, ale víte, co je na Emiminu super? Že se tady můžete utvrzovat v desítkách a stovkách témat. Některé ženy se prostě potřebují utvrdit v tom, že je jejich světonázor správný. Tenhle web by podle mě mel působit jako porodní a miminkovská poradna, případně poradna ve složitých situacích. A bazar je tu taky dobrej. Ale napadlo vás někdy, jak mohly žít matky bez Emimina třeba před 20 lety? V podstatě je to tady velká „porovnávačka“ - kdo se líp vyzná, čí životní styl je lepší, kdo víc vydělává atd. ![]()
@ka2ka píše:
hele já vyrostla v tom že jsem přišla ze školy a doma práce, celý život jsem poslouchala že na všechno si musím vydělat všechno zaplatit, pro mě to je opravdu těžko pochopitelný být jen tak doma
Já myslím, že tohle je jádro pudla, byla jsi vychovaná jako otrok, vaří se to v tobě a proto ta šílená zášť vůči lidem, kteří jsou ve své hlavě svobodní a necítí se provinile, když nic nedělají.
Jen abych neupadla v podezření, v životě jsem nebyla nezaměstnaná, děti mám, do práce chodím. Celkem i ráda. Ale ten stres, kdo zas přitáhne jakou chorobu, jak budu muset volat vedoucí, že nemůžu přijít, ten je fakt naprd a pokud by byl někdo ochoten mě živit, než mladší nastoupí do školy, brala bych to všemi deseti.