Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
@Anna766 ano znám dvě padesátileté co jsou doma, a ano to jsem nepochopila, nebo možná po této diskuzi i pochopila
no, nepotřebuješ pochopit, proč jsou doma, stačí pochopit, že to prostě mají jinak než ty… některé zkušenosti jsou prostě nepřenosné…
Tak já jsem nechtěla děti, abych je pak akorát vodila a vyzvedávala z ústavů, uhoněná a s jazykem na vestě. Jsem doma zatím 4 roky, další min 2 mě ještě čekají, než budou mladší 3 roky. A pak bych ráda max poloviční úvazek. Nebo ani to ne
Chci i mladší dceři dopřát ten luxus, aby školku měla jako zpestření a chodila po obědě domů. Nechci, aby tam musela být 7,30-16,30, starší někde v družině a žít společně akorát o víkendech. Na manžela se nemůžu spolehnout, že by vyzvedavál děti, řešil očr a další. Z práce se vrací mezi 17-18, tak by to šlo dost těžko zkombinovat. Jako příživnice si fakt nepřijdu. Momentálně mě zaměstnává náročné dítě, pak si náplň dne určitě taky najdu. Až děti povyrostou, pracovat budu určitě. Do té doby v tom nevidím smysl. Moji rodiče měli výhodu, že pracovali 6,30-15. Ráno jsme se vypravovali sami, odpoledne byli doma brzy a mohli se nám věnovat.
@Anna766 píše:
Dobře rozumím, ale proč? proč jsou doma? Můžou mít x důvodů.
právě to mě zajímalo, myslím zdravý ženský co už se nestarají o děti, no těch důvodu mi tu holky řekli spoustu i takové co mě nenapadli
@Regina Hero píše:
no, nepotřebuješ pochopit, proč jsou doma, stačí pochopit, že to prostě mají jinak než ty… některé zkušenosti jsou prostě nepřenosné…
a díky tobě chápu proč, proč to nechápu, sice mi to trvalo x stránek a jednu procházku ale už to chápu
@ka2ka píše:
a díky tobě chápu proč, proč to nechápu, sice mi to trvalo x stránek a jednu procházku ale už to chápu
@Regina Hero píše:![]()
![]()
ta procházka byla k tomu pochopení určitě nejdůležitější…
Já jsem vždycky nejvíc promyslela a pochopila při venčení psa…
se mnou šli kočky
děti jsem nechala doma protože bych nemohla myslet a musela vysvětlovat asi milion věcí okolo
![]()
@ka2ka píše:
právě to mě zajímalo, myslím zdravý ženský co už se nestarají o děti, no těch důvodu mi tu holky řekli spoustu i takové co mě nenapadli
Nemusí být zdravé. Můžou si užívat volného času a možná už i vnoučat. Můžou mít oddělaných spousty let a odpočívat. Mohou mít doma tolik práce že se nenudí. Je tolik možností.
@Anna766 píše:
Nemusí být zdravé. Můžou si užívat volného času a možná už i vnoučat. Můžou mít oddělaných spousty let a odpočívat. Mohou mít doma tolik práce že se nenudí. Je tolik možností.
ano už to chápu, já byla vychovaná tak že se prostě musí pracovat, nikdy mě fakt nenapadlo že by se člověk mohl věnovat sobě aniž by se flákal ![]()
@ka2ka tak dřív to byla povinnost mít práci, ted záleží na partnerech jak se domluví a co jim víc vyhovuje
. Když doma být nechceš nebudeš někdo zase doma zůstane a je přece jedno proč ![]()
@ka2ka píše:
Takže ještě jednou všem děkuju a jdu se věnovat sama sobě
@ka2ka píše:
No já znám jednu, ta nepracovala celý život. Bydleli v bytě, žili průměrně. U ní to nejspíš byl ten strach, zakrněla. Nikde dlouho nevydržela. Pracuje až teďTo jí už kolem 50 je. S manželem jim to tedy nevydrželo, takže možná to byl ten důvod, který jí dokopal, že prostě „musí“.A tu druhou už jsem psala, nejstaršímu je 13,má hlídací babičky. Děti jsou u nich pořád. Každé prázdniny, víkendy, kolikrát vyzvednou ze školy. Taky to u ní vnímám jako výmluvu na děti. Že je nemá kdo vyzvednout, přitom finančně průměr. Manžel už jí navrhl, aby šla někam do práce, tak použila citově vydírání, že vše bude na něm…Souhlasil, ona se zalekla a nakonec je těhotná
Selhala antina
Jsou takové ženské. Ale kdo chce pracovat, ten bude.
@ka2ka píše:
ano už to chápu, já byla vychovaná tak že se prostě musí pracovat, nikdy mě fakt nenapadlo že by se člověk mohl věnovat sobě aniž by se flákal
Možná i já můžu takhle někomu připadat
nevím. Dohonilo mě zdraví bohužel a jsem doma.Ale nějak se nenudím. Obstarám domácnost, věnuju se chlapovi, pomáhám dceři s vnučkou a to dost protože je na ní sama, věnuju se synovi který to taky nemá jednoduché, konečně čtu ty mraky knih co tu na mě čekají už dlouho, chodím s dětmi na výlety, za kulturou, splnila jsem si sen a začala studovat, chodím na přednášky, a do toho všeho bojuju s tím zdravím…jo a chodím na eMimino, na to nesmím zapomenout
někdy věci nejsou takové jaké se zdají být.
Přeju ti abys taky jednou byla šťastná sama za sebe a ne jak si to myslí a lajnují ti druzí i kdyby ti druzí byli vlastní rodina. ![]()
Lepsi byt doma nez se nekde nechat buzerovat za casto mizerny plat, mam chlapa co nas uzivi i pronajimam svuj byt takze me uz do prace nikdo nedostane.
@Anonymní píše:
Přesně. Dvoukariérové manželství nelze. Tedy lze, ale děti rodiče nevidí a stará se chůva, v lepším případě prarodiče. Musí se domluvit, kdo se o děti bude starat. Každé ráno vidím jednoho tatínka, který vozí autobusem dvě děti asi do školky. Je to cizinec, takže asi vydělává manželka.
U nás půlku děti vodí rano tatínci, nemyslím, že by půlka děti mělo matky kariéristky, spíš už dávno makaj, kdežto otec začíná někde v kanclu v 9. Takže péče o dítě nemusí ležet jen na jednom z rodičů, jen si ji rozdělí.