Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27671
16.3.18 09:46
@P4ja píše:
A co, když jsou ženy, které naopak nechtějí dopadnout jako uhoněné, věčně vystresované matky, které nic nestíhají. Proto se rozhodnou zůstat s dětmi doma?? To je podle tebe špatně??

přečti si na co je ta reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27671
16.3.18 09:47
@Regina Hero píše:
strach a nechuť? No, už je to zase zpátky? ;)

ale ne neboj, to jsou jen moje pocity, protože je anonymní napsala přesně to co se mi honí hlavou a jak bych dopadnout nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148703
16.3.18 09:49
@Létavice1992 píše:
Jo, ale můj příspěvek byl zaměřený na to, jaké situace může nastat poté, co se ženská rozhodne zůstat celý život doma.

Jenže tvůj problém je jaksi jiný a jinde. V tom jak se maminka chovala. Zřejmě měla nějaký psychický problém. A ten by byl znát i kdyby do té práce chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.3.18 09:50

@Lewisa Právě no, to je o tom. Ta možnost, že jseš doma a pracuješ jenom část týdne nebo jak si to zařídíš. Do toho se staráš o děti A nebo třeba máš možnost pracovat na projektech třeba na půl roku a tak. Jak to třeba mají programátoři atd.

V Anglii jsme měli v práci ženy, které pracovaly přes týden doma a jeden den v týdnu přijely pořešit aktuální věci a probrat plány s ostatními. Na ten den měly poukázku do školky, takže o děti bylo postaráno a ony si to odbyly a v pohodě. A dojížděly delší vzdálenost, takže by se jim každodenní cesty nevypltily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.3.18 09:52
@ka2ka píše:
ale ne neboj, to jsou jen moje pocity, protože je anonymní napsala přesně to co se mi honí hlavou a jak bych dopadnout nechtěla

To je přesně ono, ty tak dopadnout nechceš a proto jsou všechny ostatní ženy, které to mají jinak špatné?? Doma neužitečné a závislé na manželovi.
Je to pořád dokola. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27671
16.3.18 09:55
@P4ja píše:
To je přesně ono, ty tak dopadnout nechceš a proto jsou všechny ostatní ženy, které to mají jinak špatné?? Doma neužitečné a závislé na manželovi.
Je to pořád dokola. :(

ale houby sama jsi si tu přečetla co je variant proč jsou doma, a jak to u nich funguje, už jsem několikrát přiznala, že tu padli i varianty, které mě nikdy nenapadli, to na co jsem reagovala je asi ta nejhorší jaká tu byla zmíněná a upřímně tak fakt dopadnout nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
16.3.18 09:55
@ka2ka píše:
Holky prosím vysvětle mi někdo proč je tolik, ženských co po mateřský nechce jít pracovat? Vymýšlí výmluvy typu Musím se starat o rodinu nebo si radši pořídí další dítě. Co je na té práci tak škodlivého? Jsem natvrdlá, ale fakt to nechápu :think:

Já mám tedy kolem sebe opak - holky na mateřské chodí na částečný uvazek pracovat, rozjíždí podnikání, :nevim: tyto kolem sebe až tak tedy nevidím. A pokud někdo chce další dítě (což je hloupý důvod doddálit nástup do práce, o to větší pak má honičku), tak at má dětí třeba 5 nebo 10 - do toho nemá kdo co povídat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.3.18 10:00

U nas je treba vize, ze pokud manzel bude mit stale svou praci, on si preje, abych vyhledove zustala jeste chvili po rodicaku doma. A pokud se podari mit do te doby domek, tak abych se o nej starala, protoze on na to nema cas a nebavi ho to. :D u toho bych se nahlasila jako osoba pecujici a sama si platila socialni nejspis. Uvidime, kdo vi, jaka bude nase a spolecenska situace za tri roky, az to bude aktualni. Je fakt, ze muj plat by nebyl zas tak vyrazne vyssi nez rodicak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.3.18 10:02

@Ploskutáček To jo, spíš jde o to jak to skloubit a každé má něco. Pro mě je důležité, aby každá žena měla možnost se rozhodnout podle sebe a ne být tlačená systémem.
Jako, že se třeba nevyplatí práce na zkrácený úvazek a nebo školka nepokryje pracovní dobu atd. a nebo máž možnost hlídání, když jseš doma, ale potřebuješ vyřídit úřady, doktory.

Já myslím, že v životě je x situací a je normální, že se většinou žena přizpůsobuje. Takže za mě ať někdo pracuje pořád a nebo je klidně doma. VŽdyť je to jedno, hlavně, že jsou všechny strany doma spokojené Někdo s 8h pracovní dobou a někdo s tím, že dělá servis manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.3.18 10:05
@ka2ka píše:
ale houby sama jsi si tu přečetla co je variant proč jsou doma, a jak to u nich funguje, už jsem několikrát přiznala, že tu padli i varianty, které mě nikdy nenapadli, to na co jsem reagovala je asi ta nejhorší jaká tu byla zmíněná a upřímně tak fakt dopadnout nechci

Tak uvidíš :) je dobré, aby si člověk mohl vybrat, a někdy to bohužel nejde :? Ale přeju hodně štěstí a nenech se dotlačit do něčeho, co sama neccheš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
16.3.18 10:06
@Lewisa píše:
Mě trochu mrzí - i když je to každého věc a někdo to ani jinak dělat nemůže - že se o dětech uvažuje, jako kdyby to byl nějaký koníček těch žen, ale tátové jsou jen na to, aby rodinu zabezpečili. Nepředstavuji si, že klasický chlap bude na mateřské, ale zase na druhou stranu mi nepřijde úplně v normě, aby žena, která třeba taky roky studovala a získávala praxi, byla deset či více let doma, kdežto muže se to v podstatě nijak „nedotkne“. Ideál je, aby se zapojili oba. Jinak ta žena se staršími dětmi stráví pár hodin denně a zbytek bude dělat akorát domácí práce. Sama, protože to stihne. :think:

A proč ne, pokud je to její volba? Dcera má VŠ, a přesto je spokojená doma s dětma - dělá si zahradu, dobytek, koně, děti, domácnost a je spokojená jako žížalka. A že má školu náročnou, ne práva v Plzni. sedm let, ČVUT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27671
16.3.18 10:06
@P4ja píše:
Tak uvidíš :) je dobré, aby si člověk mohl vybrat, a někdy to bohužel nejde :? Ale přeju hodně štěstí a nenech se dotlačit do něčeho, co sama neccheš. :kytka:

děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11578
16.3.18 10:10
@P4ja píše:
A co, když jsou ženy, které naopak nechtějí dopadnout jako uhoněné, věčně vystresované matky, které nic nestíhají. Proto se rozhodnou zůstat s dětmi doma?? To je podle tebe špatně??

No jo, ale některé můžou být uhoněné a vystresované i čistě jako matky na mateřské. Možná to napíšu trochu cynicky, některé prostě utíkají do práce, protože doma prostě už být nechtějí, neb je to na palici, jiné si zase než jít zpátky do špatně placené práce radši pořídí další dítě. Tím, že chodí do práce, neutečou před svými mateřskými povinnostmi, naopak! Budou muset zvládat práci, a k tomu ještě péči o domácnost a děti. Takže není nakonec logické, že se některé snaží nástup do práce oddálit? Třeba i ze strachu?

Pro chlapa se toho zase až tolik nemění, od něj se stále čeká hlavně to chození do práce. To žena-matka toho musí zmáknout víc. A když na pár let vypadne z práce, tak to prostě vliv má. Chlap má prostě stabilnější prostředí a moc se pro něj nemění. Vy, ženy, tím, že máte dělohu a rodíte mimina, holt musíte zastat víc věcí. Chlap si víceméně jede stále v těch svých stejných kolejích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.3.18 10:19
@Ploskutáček píše:
Ahoj, jo, žiju, mé nejlepší kamarádce se narodilo 18. února druhé dítko (holčička), další kamarádce jako druhé dítko chlapeček, takže máme dva párečky :mrgreen: A ty jsi pěkně příspěvkově povyrostla, koukám ;)

ani mi nemluv, až se stydím :oops: :oops: Ale na vítězné stupně zdaleka nedosahuji, takže dárečky putují k ukecanějším :lol:
A co ty, jak se zapojuješ do péče o miminka, seš chůvák? Když je nemáš na krku v noci, je to super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.3.18 10:26
@inkakřivák píše:
A proč ne, pokud je to její volba? Dcera má VŠ, a přesto je spokojená doma s dětma - dělá si zahradu, dobytek, koně, děti, domácnost a je spokojená jako žížalka. A že má školu náročnou, ne práva v Plzni. sedm let, ČVUT

Tak když má zahradu, koně, dobytek a domácnost s dětmi, tak má co dělat. S tím by se zaměstnání jaksi neslučovalo. A pokud je i zabezpečená pro ten případ, že bude třeba najednou sama, tak o to lépe. Jestli bude takto doma dvacet let a za těch dvacet let bude mít naspořenou přiměřenou částku k důchodu, který bude mizivý, tak o to ještě lépe. A když ji nebaví, co studovala, tak bude žít ideální život podle svého gusta. To každá nemá. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex