Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
16.3.18 12:55
@jdukolem píše: :) povídej to samoživitelkám… ono to jde, když se musí… čili toto je divný argument… samozřejmě když se nemusí a je živitel který souhlasí s tím, že vydělává sám, tak je to jiné, ale nejde zorganizovat je prostě divné alibi

spíš jde o to, jestli stojí za to se tak honit, když to není potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
16.3.18 12:56
@Regina Hero píše:
spíš jde o to, jestli stojí za to se tak honit, když to není potřeba…

to nestojí ten čas s dětmi nic nezaplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 12:58
@Hanka1 píše:
Ja mela uvazek na 75% a tolik jsem presne na platu dostavala…a při hodnoceni mne sef chvalil, ze udelam stejne práce jako při plnem uvazku. Clovek proste si to lepe rozvrhnul, navíc nejvic práce jsem udelala rano, když jsem tam byla sama…nez se zacali trousit kolegove při klouzavce, stejne jako z oběda jsem byla rychle zpatky nebo si ho nosila do kanclu a nevysedávala v hospode, abych si to pak musela nadělat při elektronických píchačkách…

v tom případě ti měl ale vyplácet vyšší mzdu, když jsi zvládla celou práci… to na tobě vydělal… tak doufám, že to aspoň ocenil v nějakých mimořádných prémiích a odměnách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.3.18 13:03

No, ale ty zkrácené úvazky to vyřeší pouze v případě, že se pracuje, denně, ale je zkrácená prac. doba, aby ženská mohla odvést děti a stíhat vyzvednout. Ale třeba u mě zkrácený úvazek znamená, že mám míň služeb, ale stejně dělam 6-18 a 18-6,takže pokud chlap není doma přes týden a babička by nebyla, tak bych do té práce prostě chodit nemohla. Jedině řešit to chůvou, která dítě ráno odvede a pak vyzvedne a počká do těch půl sedmý, než bych přišla. A noční? to by u nás musela spát a to by se rozhodně nevyplatilo, to bych jí dalal celou výplatu, takže nereálný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.3.18 13:06
@Regina Hero píše:
v tom případě ti měl ale vyplácet vyšší mzdu, když jsi zvládla celou práci… to na tobě vydělal… tak doufám, že to aspoň ocenil v nějakých mimořádných prémiích a odměnách…

Taky doufám, ale obávám se, že ne. Platí se běžně prostě za hodiny práce, ne za množství. Proto mi taky tenhle systém přijde tak na hlavu postavený. :? Já být zaměstnavatel, udělám to jinak. Tohle je taková nejjednodušší cesta, ale až zvrácená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.3.18 13:09
@Litta píše:
Taky doufám, ale obávám se, že ne. Platí se běžně prostě za hodiny práce, ne za množství. Proto mi taky tenhle systém přijde tak na hlavu postavený. :? Já být zaměstnavatel, udělám to jinak. Tohle je taková nejjednodušší cesta, ale až zvrácená.

no já se taky obávám, že ne… ale v souvislosti s tou pochvalou mi to přijde pěkně vyčůrané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.3.18 13:15

@Regina Hero Snad jí alespoň nenabídli, že by to mohla zkusit stíhat na polovičním… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.3.18 13:19
@renap píše:
aha, takže podle tebe je dobrý, když, když mámu dítě vidí dvě hodiny denně, a to ještě v poklusu, protože při tom dělá další dvě věci najednou? To by mě fakt zajímalo, v čem je pro dítě dobrý vidět uhoněnou matku, která na něj nemá čas. Já už to tu psala včera, se starší dcerou jsem to zažila, rovnou po rodičáku na směny a nikdy více. Nejenže nebyla nadšená z toho jaké měla dětství, ale několikrát už v dospělosti nám to vyčetla, hlavně když vidí, jak to te´d máme s malou, kolik času s ní trávíme, jak se jí věnujem, jaké má možnosti, jenom proto, že mám na ni čas. Já to mám holt nastavený jinak, věřim tomu, že co rodič do dítěte investuje, to se mu vrátí, a teď nemyslim peníze. Prostě nevěřim tomu, že dítěti dá něco dobrýho do života vidět uhoněnou matku, které po návratu z práce nastane druhá šichta doma a ještě o víkendu dodělává, to co nestihla přes týden, místo aby třeba jeli někam na výlet.

O dvou hodinách denně jsem nic nepsala. A proč by uhoněná matka nemohla mít na dítě čas? I přitom honění se může děti zapojit, když to umí. Že ti tvá dcera něco vyčítá, za to já fakt nemůžu a zrovna tak za to, jak jsi žila. A měj si to nastavené jak chceš. Už jsem to tu psala. Každý ať to má jak chce. Fakt si myslíš, že to všichni musí mít stejné jako ty a jinak je to špatně? Tak to se probuď. Co člověk, to jiný způsob života. Tady kopíráky neplatí.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
16.3.18 13:22
@Kobliha51 píše:
O dvou hodinách denně jsem nic nepsala. A proč by uhoněná matka nemohla mít na dítě čas? I přitom honění se může děti zapojit, když to umí. Že ti tvá dcera něco vyčítá, za to já fakt nemůžu a zrovna tak za to, jak jsi žila. A měj si to nastavené jak chceš. Už jsem to tu psala. Každý ať to má jak chce. Fakt si myslíš, že to všichni musí mít stejné jako ty a jinak je to špatně? Tak to se probuď. Co člověk, to jiný způsob života. Tady kopíráky neplatí.

v čem je pro dítě lepší vidět matku dvě hodiny denně oproti třeba celému odpoledni/dni?

• Citovat
  • Upravit
29350
16.3.18 13:24
@Kobliha51 píše:

tak logicky… kolik času asi má, pokud by vyzvedla dítě po návratu z práce (takže mezi čtvrtou a pátou hodinou), dejme tomu to dítě ještě zavezla do nějakého kroužku (takže návrat domů někdy kolem půl sedmé?), dítě pak píše úkoly, matka chystá večeři… v kolik asi chodí spát? Může zapojit děti, jasně, druhé dítě půjde s ní a zatímco první dítě bude v kroužku, matka bude mít třeba hodinu čas na to druhé… no, ať chceme nebo ne, pravda je taková, že čas se nenatáhne… a když rodiče jsou v práci do té půl čtvrté nebo pěti hodin, jak je dnes dost běžné (pokud ne déle), tak večer ten čas nenahoníš… :nevim:
Nebo jak konkrétně bys viděla ten denní rozvrh ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
16.3.18 13:25

@ka2ka Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi…teď na 28 stran nemám. Jen připíšu svůj názor. Jsem taky na mateřský, do práce se budu vracet. Ikdybych nechtěla (moje práce mě baví), tak z finančního hlediska musím…Nicméně, chápu, že někdo nechce jít zpátky do práce…a když nemusí, tak proč ne. Nepovažovala bych jejich argumenty za výmluvy, ale prostě za ARGUMENTY. Kde je psaný, že se musí chodit do práce…jinak jsi špatná a líná ženská. Já nevím jak vy…ale já jsem doma se dvěma dětma a celej den se nezastavím…až půjdu do práce, tak na spoustu věcí co dělám teď se budu muset vykašlat. Být vdaná za milionáře a mít jistotu, že i potom, co by se na mě vyprd budu mít dostatečnou rentu až do stáří…tak bych svojí účast na pracovním kolotoči taky fakt zvažovala. Mě práce doma kolem dětí a domácnosti docela naplňuje…žádný stres, nepříjemné vztahy na pracovišti, vše co dělám, tak má smysl…Spíš mě zaráží, kolika ženským vadí, když se nějaká jiná matka rozhodne po mateřské do práce nevrátit…upřímně nechápu co je jim po tom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
16.3.18 13:26

@ka2ka No mě zaráží že píšeš že tolik ženských nechce do práce…kde jsi dělala ten průzkum a u kolika žen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.3.18 13:27
@Kobliha51 píše:

No žila jsem právě tak, jak žije většina matek, co nastoupí po rodičáku na plný úvazek, právě proto se zastávam těch, ketré tohle nechtějí a chtějí trávit víc času s dítětem. Když je normální pracovní doba 8 hodin, plus nějaké dojíždění, tak se děti vyzvedávají kolem 16 hod, pak nějaký nákup občas, a domů se dostanou tedy kolem 17 hodiny. A školkové děti, pokud vstávají ráno, aby je tam pracující matka hodila, než jde do práce, chodí spát kolem 19 hod, nebo ne, Takže kolik hodin denně jsou s rodiči, Mně to vychází cca na 2 hodiny denně a to mi prostě super pro ty děti nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
16.3.18 13:28
@Anna766 píše:
To je bohužel smutná pravda taky.Dost rodin, partnerství to má dnes tak, že žena vloží příjmy zcela do rodiny, do dětí kdežto chlap oddělí část peněz do rozpočtu a zbytek je jeho.

My to máme naopak. Já mám peníze „bokem“ právě proto, že mám kvůli dětem půl úvazku a jsem prostě " znevýhodněná". Tak jsme se dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.3.18 13:30
@renap píše:
No žila jsem právě tak, jak žije většina matek, co nastoupí po rodičáku na plný úvazek, právě proto se zastávam těch, ketré tohle nechtějí a chtějí trávit víc času s dítětem. Když je normální pracovní doba 8 hodin, plus nějaké dojíždění, tak se děti vyzvedávají kolem 16 hod, pak nějaký nákup občas, a domů se dostanou tedy kolem 17 hodiny. A školkové děti, pokud vstávají ráno, aby je tam pracující matka hodila, než jde do práce, chodí spát kolem 19 hod, nebo ne, Takže kolik hodin denně jsou s rodiči, Mně to vychází cca na 2 hodiny denně a to mi prostě super pro ty děti nepřipadá.

Nezažila jsi to, neřeš to, nepočítej to a buď ráda, že jsi mohla žít, jak jsi chtěla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex